Türkiye'de 5G modelinin global varyasyonunu bulmak anladığım kadarıyla imkansı. Bu nedenle arayıştan vazgeçip Çin versiyonunu aldım. Bu süreçte edindiğim yeni bilgileri de ekleyeyim:
Sarı sitede satıcılar Türkiye'de resmi satışı olan 4G modeline global diyorlar. Konuşurken global diye anlaşmaya çalışırsanız yanlış telefondan bahsediyor olursunuz. 5G global dediğimde ise istisnasız hepsi sen ne aradığını bilmiyorsun tepkisi verdi. Bu nedenle global arayışına devam etmek istiyorsanız telefonun arkasının resmini göndermelerini isteyin. 5G olduğunu kamera diziliminden, global olduğunu IMEI etiketlerinden anlarsınız. Avrupa'da satılan global versiyona ait bir fotoğrafı ekliyorum.
Bunun dışında stok fotoğraf ile global olduğunu iddia edip cihaz satmaya çalışanlar var. Bunlara karşı da dikkatli olmak lazım. Şu anda kullandığım telefonuma LTE Discovery kurup çoğunlukla bulunduğum yerlerde hangi frekansa bağlandığını takip ettim ve hiç Band 20 kullanmadığını farkettim. Cihazın en yakın alternatifi olan Poco F5 ile arasında çok fazla fiyat farkı olduğu için Çin modelini almaya karar verdim.
Son olarak konu dışı gibi olacak ancak kutusuz tek cihaz satanlar çok daha ucuza satış yapabiliyor. Ben 2 gün önce sadece cihaz (256 GB) ve kılıfı 6500'e aldım. Hızlı şarjın pile zarar verdiğine inandığım için zaten kullanmayacağım. Bu şekilde ortalama fiyatın 500-700 TL altına işi bitirmiş oldum. Piyasada 300 TL civarına orijinal 67W adaptör satışı bulunuyor. Dileyenler bu alternatifi değerlendirebilir.