Yardım 5G modellerinde Çin, Global, Hindistan ayrımı

Miuimai

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
S23
Konular
5
Hocam band 20 olup olmadıgını hangi uygulama ile görürüz. Network info cell yükledim ama çalıstırmadı 😔
Ayrıca cihazınızda root varsa "network Signal guru"uygulaması ile de öğrenebilirsiniz

pepper

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
evet
Cihazım
redmi note 3
Konular
1
Türkiye'de 5G modelinin global varyasyonunu bulmak anladığım kadarıyla imkansı. Bu nedenle arayıştan vazgeçip Çin versiyonunu aldım. Bu süreçte edindiğim yeni bilgileri de ekleyeyim:

Sarı sitede satıcılar Türkiye'de resmi satışı olan 4G modeline global diyorlar. Konuşurken global diye anlaşmaya çalışırsanız yanlış telefondan bahsediyor olursunuz. 5G global dediğimde ise istisnasız hepsi sen ne aradığını bilmiyorsun tepkisi verdi. Bu nedenle global arayışına devam etmek istiyorsanız telefonun arkasının resmini göndermelerini isteyin. 5G olduğunu kamera diziliminden, global olduğunu IMEI etiketlerinden anlarsınız. Avrupa'da satılan global versiyona ait bir fotoğrafı ekliyorum.
Bunun dışında stok fotoğraf ile global olduğunu iddia edip cihaz satmaya çalışanlar var. Bunlara karşı da dikkatli olmak lazım. Şu anda kullandığım telefonuma LTE Discovery kurup çoğunlukla bulunduğum yerlerde hangi frekansa bağlandığını takip ettim ve hiç Band 20 kullanmadığını farkettim. Cihazın en yakın alternatifi olan Poco F5 ile arasında çok fazla fiyat farkı olduğu için Çin modelini almaya karar verdim.

Son olarak konu dışı gibi olacak ancak kutusuz tek cihaz satanlar çok daha ucuza satış yapabiliyor. Ben 2 gün önce sadece cihaz (256 GB) ve kılıfı 6500'e aldım. Hızlı şarjın pile zarar verdiğine inandığım için zaten kullanmayacağım. Bu şekilde ortalama fiyatın 500-700 TL altına işi bitirmiş oldum. Piyasada 300 TL civarına orijinal 67W adaptör satışı bulunuyor. Dileyenler bu alternatifi değerlendirebilir.
Hocam memnun musun şebeke sorunu yaşadın mı?

mipan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Öncelikle hindistan modelinde hiçbir sekilde nfc çalışmaz global rom yükleseniz bile nfc var gibi görünür ama çalışmaz. 2. Olarak çin bir cihaza yine global rom yükleyerek band 20 kullanamazsınız ve son olarak bendeki cihazda dahil olmak üzere bu cihazların çoğunun arka kapağında ki CE logosu sonradan lazer ile yazılmıştır yani gerçekte CE değildir bunu öğrenmenin en iyi yolu arka kapakta ki S/N noyu Xiaomi nin resmi sitesinde sorgulatmak yani bendede CE logosu var ama global değil buna çok dikkat etmeniz gerek
hocam selamlar x6 pro 5g hindistan modeli alacagım 2.el olarak birazda fiyatı uygun geldi arkadaşa nfc işini sordum kendisi kullandıgını ve temassız ödemede yaptıgını söyledi bende elden alacagım zaten kontrol edebilirim yeni çıkan cihazlardada bu hindistan işi ne durumda acaba

ozcifciyusuff

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
14
Türkiye'de 5G modelinin global varyasyonunu bulmak anladığım kadarıyla imkansı. Bu nedenle arayıştan vazgeçip Çin versiyonunu aldım. Bu süreçte edindiğim yeni bilgileri de ekleyeyim:

Sarı sitede satıcılar Türkiye'de resmi satışı olan 4G modeline global diyorlar. Konuşurken global diye anlaşmaya çalışırsanız yanlış telefondan bahsediyor olursunuz. 5G global dediğimde ise istisnasız hepsi sen ne aradığını bilmiyorsun tepkisi verdi. Bu nedenle global arayışına devam etmek istiyorsanız telefonun arkasının resmini göndermelerini isteyin. 5G olduğunu kamera diziliminden, global olduğunu IMEI etiketlerinden anlarsınız. Avrupa'da satılan global versiyona ait bir fotoğrafı ekliyorum.
Bunun dışında stok fotoğraf ile global olduğunu iddia edip cihaz satmaya çalışanlar var. Bunlara karşı da dikkatli olmak lazım. Şu anda kullandığım telefonuma LTE Discovery kurup çoğunlukla bulunduğum yerlerde hangi frekansa bağlandığını takip ettim ve hiç Band 20 kullanmadığını farkettim. Cihazın en yakın alternatifi olan Poco F5 ile arasında çok fazla fiyat farkı olduğu için Çin modelini almaya karar verdim.

Son olarak konu dışı gibi olacak ancak kutusuz tek cihaz satanlar çok daha ucuza satış yapabiliyor. Ben 2 gün önce sadece cihaz (256 GB) ve kılıfı 6500'e aldım. Hızlı şarjın pile zarar verdiğine inandığım için zaten kullanmayacağım. Bu şekilde ortalama fiyatın 500-700 TL altına işi bitirmiş oldum. Piyasada 300 TL civarına orijinal 67W adaptör satışı bulunuyor. Dileyenler bu alternatifi değerlendirebilir.
Ben 5500tl ye aldım fiyatı uygun ve sonu G ile bitiyor ama Global mi değil mi emin değilim nasıl öğrenirim teşeekkürler.

Üst Alt