Yardım 5 GB 800 mHz RAM vs 7 GB 667 mHz RAM

loverofMIUI

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Yok
Telefon Modeli
Yok
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar şuan elimde toplam 7 GB 5 GB'si 800 mHz, 2 GB'si ise 667 mHz olmak üzere DDR2 RAM var. 2 GB'yi 5 GB'lerle birlikte kullanınca tüm ramlerin frekansı/hızı 667 mHzye düşüyor. Ama 7 GB RAM kullanmış oluyorum. Ama 667 mHz olan 2 GB'yi kullanmazsam geriye kalan 5 GB de 800 mHz olarak çalışıyor. Genellikle CSGO ve Lol oynuyorum. Sizce 667 mHz 2 GB RAM'i satıp 5 GB 800 mHz olarak mı kullanmalıyım performans için? Yani kısacası maksimum performans için 7 GB 667 mHz RAM mi, yoksa 5 GB 800 mHz RAM mi?

loverofMIUI

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
Eğer bildiğim bir konu olsaydı yardım ederdim. Ve benim hiçbir zaman mesaj kasmak gibi bir niyetim olmadı. Forumda benim için asla puan önemli olmadı puanım beni ilgilendirmiyor da.
Ya tamam bilmediğiniz bir konu ise cevap vermenize gerek yok o zaman. Ayrı soru ayrı konu çok boş mesajlar atıyorsunuz.

Oyla:

halilgurbuz

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
225
Merhaba.
Bir bilişim ırgatı olarak fikrimi paylaşmak istiyorum.
Ram kullanımında aynı değerlerde aynı frekansda Ram kullanmanızı öneririm. Nasıl?
Mesela 4x4 800mhz gibi
Ama öncelikle eğer yoksa kendinize güzel bir SSD disk almanızı öneririm. Her konuda bilgisayarınızın açıkça hızlandığına şahit olabilirsiniz.
Ram konusuna yeniden dönersek. Anakartınızın desteklediğişekilde tek slot 16GB Ram yada 8x2=16GB Ram almanızı öneririm. Oyunlarda istediğiniz performansa ulaşırsınız. Elbetteki

Oyla:

NAGİSA

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Semih Alp Ac
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
8
Bir de bendeki anakart hem 667 hem de 800 mHz destekliyor. Bu anakarta hem 667 hem de 800 mHz RAM takarsam 800 olan RAM 667 mHzye düşer mi? CPU-Z'den baktım 800 mHz olarak gösteriyor 800 mHz olanı. Yani sanırım düşmemiş. Var mı bir fikri olan?
Evet 667 mhzye düşer ama overclock yapabiliyorsanız 800'e çıkartırsınız.

Oyla:

XSoDia

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
Redmi K30
Meslek
Çok Serbest Meslek
Konular
47
Evet 667 mhzye düşer ama overclock yapabiliyorsanız 800'e çıkartırsınız.
yalnız o zamanda 667 lik ramler aşırı ısınmaya başlar hocam sizin yapacağınız yegane şey 1.) ya tüm ramlerin 667 mhz de çalışmasına devam ederek kullanmak
2.) 667 lik çıkarak yerine 800 mhz ram temin etmek 3.) yada 5 gb olarak kullanmak ayrıca ram aralarında cl değerleride biribirini tutsun oda frekans düşümüne neden olur. 5 ramin 5 inden birinin hızı nekadar düşük xxx mhz de ise anakart o gurubu o hıza indirgerki uyumlu çaşılsınlar o yüzden ramlerin aynı veya uyumlu olması gerekli

Oyla:

07ahmetozkan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
IpXs
Konular
6
Hocam sorular farklı. Ben aynı soruyu 2 kere sormadım ki. Ram konusunda pek bilgili olmadığım için çoğu şeyi size sormak zorunda kalıyorum. Kusura bakmayın rahatsız ediyorsam
her anakart farkli ramlerle uyumlu calismaz , anakartinin destegi varsa tak kullan hepsini 667 ile 800 mhz arasinda pek fark gozlemlenmez sonucta apu degil bisey degil , bir onceki konumda dedigimi yap fark gorursun,overcloga yonel

Oyla:

Heisenberg45

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ferzan
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
4
Aradaki hız farkı çok değil. Ondan fazla bir fark yaratacağını düşünmüyorum.

Oyla:

cagrialaf

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi Note 10
Konular
36
Frekanslar çok düşük. Mimari'de eski. İkisi arasında gözle görülür bir fark olmayacağını söyleyebilirim ancak siz yine de 5 GB 800 MHz kullanın. Zira Farklı Frekans çift kanal fazladan iş yükü bindirir.

Oyla:
Üst Alt