Sohbet 480 pil dongüsü olan telefonumun pili değişmeli miyim?

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
39
Şimdi kardeşimin telefonunun pili şişti, ona sipariş verirken kendime de vereyim dedim (2sini de aynı anda tamire veririz sonra yine uğraşmam mantığıyla) ama hala 480 döngü ile 2Kda 6 saat ekran süresi alıyorum (telefon mi 13 pro)... Arada sırada da 4 saati zor çıkarıyorum (çoğunlukla 4gde)... işçilik vs toplam 2.500 tl tutacak bana, sizce telefonumun pilini değiştirmek mantıklı mı yoksa boşuna mı para harcadım?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bu da dün aldığım pil performansı. 2k adaptif çoğunlukla wifi 30dk falan mobil veri kullandım. ben memnunum ama sizce yeni bir pil ile 7 8 saat ekran süresini zorlayabilir miyim?

Son düzenleme:

ayhancetin1969

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ayhan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
4
6 yıllık 9T pro ilk günkü pil performansında. Yedek pil bulunması şöyle bir sıkıntı yaratabilir, pilin iç direnci nedeniyle yıllar içinde şarj olamayacak kadar düşük gerilime düşebilir. 2,5V ve altında pil kullanılamaz duruma gelebilir

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
39
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
6 yıllık 9T pro ilk günkü pil performansında. Yedek pil bulunması şöyle bir sıkıntı yaratabilir, pilin iç direnci nedeniyle yıllar içinde şarj olamayacak kadar düşük gerilime düşebilir. 2,5V ve altında pil kullanılamaz duruma gelebilir
Ben hatta son güncelleme ile ilk günkünden daha iyi performans alıyorum, ilk aldığımda eu hyperos 1 atmıştım, 5 saat ekran süresini zor çıkarıyordum, şimdi 6 saat garanti hyperos 2'de garip ama yaşanan bir olay

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Şimdi kardeşimin telefonunun pili şişti, ona sipariş verirken kendime de vereyim dedim (2sini de aynı anda tamire veririz sonra yine uğraşmam mantığıyla) ama hala 480 döngü ile 2Kda 6 saat ekran süresi alıyorum (telefon mi 13 pro)... Arada sırada da 4 saati zor çıkarıyorum (çoğunlukla 4gde)... işçilik vs toplam 2.500 tl tutacak bana, sizce telefonumun pilini değiştirmek mantıklı mı yoksa boşuna mı para harcadım?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bu da dün aldığım pil performansı. 2k adaptif çoğunlukla wifi 30dk falan mobil veri kullandım. ben memnunum ama sizce yeni bir pil ile 7 8 saat ekran süresini zorlayabilir miyim?
Anladığım kadarıyla gereksiz bir ekran süresi fobiniz var. Çünkü kullandığınız cihaz, işlemcisi, CPU frekansı ve ram tipi ile bir amiral gemisi özellikleri barındırıyor; haliyle de sisteme fazla yük bindiriyor. Eğer normal bir kullanımla günü çıkarıyor ve 6-7 saatlik bir ekran süresi veriyorsa bu 4820 mah bataryası olan bir amiral gemisi cihaz için iyi bir değer sayılır. Eğer daha düşük bir batarya performansı alıyorsanız daha çok kullandığınız rom yada yaptırdığınız direnç işlemiyle alakalıdır.
Aynı cihazı kullanıyorum. Global rom yüklü ve pasaport kayıtlı.... Normal bir kullanımla bir buçuk günü çok rahat çıkarıyor. Ekran süresine de takılmıyorum.
Altta verdiğim SS bir fikir verir zannederim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-02-11-17-28-32-728_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-02-11-17-28-32-728_com.miui.securitycenter.jpg
    252,8 KB · Görüntüleme: 28

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
39
Anladığım kadarıyla gereksiz bir ekran süresi fobiniz var. Çünkü kullandığınız cihaz, işlemcisi, CPU frekansı ve ram tipi ile bir amiral gemisi özellikleri barındırıyor; haliyle de sisteme fazla yük bindiriyor. Eğer normal bir kullanımla günü çıkarıyor ve 6-7 saatlik bir ekran süresi veriyorsa bu 4820 mah bataryası olan bir amiral gemisi cihaz için iyi bir değer sayılır. Eğer daha düşük bir batarya performansı alıyorsanız daha çok kullandığınız rom yada yaptırdığınız direnç işlemiyle alakalıdır.
Aynı cihazı kullanıyorum. Global rom yüklü ve pasaport kayıtlı.... Normal bir kullanımla bir buçuk günü çok rahat çıkarıyor. Ekran süresine de takılmıyorum.
Altta verdiğim SS bir fikir verir zannederim.
takıntım yok sadece ekran sürem çok rastgele dün 7 saat aldım bugün 5 saat 40dk falan

neyse zaten elimde bir de note 10s var pili değişmesi gereken onun ile birlikte değiştirmek için aynı anda sipariş ettim parçaları

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Yeni seri cihazlarda 1000 döngüye kadar %90 üstü performans veriyor.
1600 döngüde falan %80 sağlık seviyelerine düşüyor.
%80 öncesi değişim tamamen gereksiz bence.

Ayrıca orijinal Xiaomi bataryaları piyasada yok gibi bir şey yalnızca serviste bulunuyor. Alacağınız pil muhtemelen hızlı şarj olmayacaktır.

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
39
Yeni seri cihazlarda 1000 döngüye kadar %90 üstü performans veriyor.
1600 döngüde falan %80 sağlık seviyelerine düşüyor.
%80 öncesi değişim tamamen gereksiz bence.

Ayrıca orijinal Xiaomi bataryaları piyasada yok gibi bir şey yalnızca serviste bulunuyor. Alacağınız pil muhtemelen hızlı şarj olmayacaktır.
Orijinal pili buldum ama zor buldum foto atarım gelince keklenmemişdir umarım

Bu arada o 1000 döngü meselesi silikon karbon pillerde geçerli değil miydi 13 pro'nin pili eski lityum polimer diye biliyorum

Sipariş verdiğim pilin resmi ekte

En kötüsü iyi muhafaza ederim seneye değiştiririm

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-02-18-03-32-39-859_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-02-18-03-32-39-859_com.android.chrome-edit.jpg
    736,6 KB · Görüntüleme: 23

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Orijinal pili buldum ama zor buldum foto atarım gelince keklenmemişdir umarım

Bu arada o 1000 döngü meselesi silikon karbon pillerde geçerli değil miydi 13 pro'nin pili eski lityum polimer diye biliyorum

Sipariş verdiğim pilin resmi ekte

En kötüsü iyi muhafaza ederim seneye değiştiririm
Evet silikon karbon için ömür çok daha uzun ama Xiaomi lipo için de uzun ömür açıklaması yapmıştı. 2021 de 120w şarjda 500 döngüde %80 kapasite diyordu. 13 serisi ile 1000 döngüyü geçti diye hatırlıyorum. Root ile pil sağlığına bakabilirsiniz ama ekran süreleri yüksek görünüyor sağlık epey iyi bence.

Silicon Carbon için ise Xiaomi daha da kendine güveniyor menüye her şeyi detaylıca eklemiş adamlar.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Doktor35

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ertuğrul
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
12
Evet silikon karbon için ömür çok daha uzun ama Xiaomi lipo için de uzun ömür açıklaması yapmıştı. 2021 de 120w şarjda 500 döngüde %80 kapasite diyordu. 13 serisi ile 1000 döngüyü geçti diye hatırlıyorum. Root ile pil sağlığına bakabilirsiniz ama ekran süreleri yüksek görünüyor sağlık epey iyi bence.

Silicon Carbon için ise Xiaomi daha da kendine güveniyor menüye her şeyi detaylıca eklemiş adamlar.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Nasıl bakabiliriz peki benim telefonda bu ekran yok

Üst Alt