Haber 4.5G destekleyen telefonların tam listesi

Justcause

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi note 3
Konular
4
Hocam cipsete yada 4 veya 4.5 g ye takılmayın çünkü kimse alamaz o 375 lik hızı felan 3g de download hızı 42 mbs deniyodu benim şahsen baz istasyonun dibindeyken bile aldığım deger 3 mbs yani o testlerde kullanilan cihazlar alınan sinyaller en uç noktalar hani mesela araba kadranı gibi düşün çoğu 220 felan gosterir ama 100 ün üstüne zor çıkarlar buda o hesap yoksa istersen en güçlü mobil modemin yani x12 modem olsun ne fayda yine maksimum 4.5 g den 40 50 mbs alirsin reklamlardaki tamamen göz boyama

casshern

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlut
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
6
Hocam cipsete yada 4 veya 4.5 g ye takılmayın çünkü kimse alamaz o 375 lik hızı felan 3g de download hızı 42 mbs deniyodu benim şahsen baz istasyonun dibindeyken bile aldığım deger 3 mbs yani o testlerde kullanilan cihazlar alınan sinyaller en uç noktalar hani mesela araba kadranı gibi düşün çoğu 220 felan gosterir ama 100 ün üstüne zor çıkarlar buda o hesap yoksa istersen en güçlü mobil modemin yani x12 modem olsun ne fayda yine maksimum 4.5 g den 40 50 mbs alirsin reklamlardaki tamamen göz boyama
Hocam hanı diyorsunuz ya 42 mbps hızda 3mb hız alıyorum diye cidden çok iyi rakam fazla data trafiği yok etrafinizda demekki 42mbps hızdan alabileceğiniz max dw hızı 5.20MBps felan 3 çok iyi bence

MI NOTE Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam hanı diyorsunuz ya 42 mbps hızda 3mb hız alıyorum diye cidden çok iyi rakam fazla data trafiği yok etrafinizda demekki 42mbps hızdan alabileceğiniz max dw hızı 5.20MBps felan 3 çok iyi bence

Sanıyorum biraz kavram karmaşası oluyor. Diğer arkadaşların da bilgisi olması açısından üzerinden geçmekte yarar var.
Justcause arkadaş 42'yi de 3'ü de aynı birimlerle yazmış. Yani sizin anlatmak istediğiniz ancak yine birimlerde karışıklık olduğu gibi değil. Orda 3 Mbps olduğunu kastetmiş.

İnternet hızı Kbps, Kilobit, Mbps, Megabit v.b. gibi birimlerle anılır. Yani saniyedeki bit (Kilobit, Megabit, Gigabit v.s.) sayısıdır. Mesela benim internet hızım 20 Mbps yada diğer bir deyişle 20 Megabit. Veri akış hızı ise KB/s, MB/s olarak belirtilir. Yani saniyedeki Bayt (KiloByte, MegaByte, GigaByte v.s.) sayısıdır.
Bir Byte 8 bit'tir. Dolayısıyla 42 Mbps internet bağlantısı ile maximum veri akış hızı; 42/8=5.25 MB/s 'tir. Zaten siz de bu hesabı yapmışsınız.
Buradaki önemli nokta, bit küçük b harfi ile yazılırken, Byte büyük B harfi ile yazılır. Bit ile yazılan bir değer, 8'e bölünerek Byte değeri bulunur.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Justcause

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi note 3
Konular
4

Hocam kötü demiyorum zaten ama hani illa telefonunun reklamlarda abartildigi gibi 300 mbps yada 375 mbps desteklemesine gerek yok telefonunda sorada lte cat 4 destegi olanda ayni hızı alcak daha yüksek olanda ki o hizda 150 mbps yi hayatta gecmez saglayamazlar o hızı isteselerde o teorik rakamlar dedigim gibi o rakamlar özel cihazlarla aliniyo o cihazlarda test cihazlari gerisini sen düşün yoksa adam test ettik derken telefonunu çıkarıp indirme hızını olcmuyo ayrica onemli olan hızı değil bant genisligi önemli telefonunun bant genisligi 800 den itibaren se gayet tatmin edici hiz alırsın çünkü çekmeme derdin daha az olur

casshern

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlut
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
6
Hocam kötü demiyorum zaten ama hani illa telefonunun reklamlarda abartildigi gibi 300 mbps yada 375 mbps desteklemesine gerek yok telefonunda sorada lte cat 4 destegi olanda ayni hızı alcak daha yüksek olanda ki o hizda 150 mbps yi hayatta gecmez saglayamazlar o hızı isteselerde o teorik rakamlar dedigim gibi o rakamlar özel cihazlarla aliniyo o cihazlarda test cihazlari gerisini sen düşün yoksa adam test ettik derken telefonunu çıkarıp indirme hızını olcmuyo ayrica onemli olan hızı değil bant genisligi önemli telefonunun bant genisligi 800 den itibaren se gayet tatmin edici hiz alırsın çünkü çekmeme derdin daha az olur

Hocam nasıl aciklasam farzedinki bu bir pasta bu pastayı paylasiyorsun o anda ne kadar kalabalık olursa size düşen dilim o kadar azalir. Size şöyle bir açıklama daha yapayım 800 mhzde o hızları almanız imkânsız dalga boyu ne kadar azsa o kadar fazla hız alırsınız .

Justcause

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi note 3
Konular
4
Hocam nasıl aciklasam farzedinki bu bir pasta bu pastayı paylasiyorsun o anda ne kadar kalabalık olursa size düşen dilim o kadar azalir. Size şöyle bir açıklama daha yapayım 800 mhzde o hızları almanız imkânsız dalga boyu ne kadar azsa o kadar fazla hız alırsınız .

Zaten hızlı olursun demedim hocam tatmin edici olur dedim işini görür yanı cekmeme derdin olmaz fazla

Üst Alt