Yardım 3 Cihaz Arasında Kaldım

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
EU Beta Miui 11
Telefon Modeli
Mi 8
Bootloader Kilidi
Açık
Herkese selamlar. Mi8 cihazımın çok kısa sürede performansını kaybetmesi ve miui'in genel sorunlarından bunalmış olmamdan dolayı cihaz değiştirmek istiyorum. Daha önce de konu açmıştım ama bir kaç cihazı eledim ve alttakiler kaldı. BÜTÇE ÖNEMLİ DEĞİLDİR, HER TÜRLÜ ÖNERİYE AÇIĞIM. (6000'i geçmesin.)

iPhone XR
Asus Rog Phone 2
Xiaomi Mi 9T Pro

Xiaomi'yi alışkanlık sebebiyle seçeneklerim arasına ekledim. O da sorunlarla dolu bir cihaz ise onu da eleyin başka markaları da önerebilirsiniz.

Benim gönlümde Asus Rog Phone 2 var, piyasadaki hiç bir cihazda olmayan özellikleri barındırdığı, devrim bir cihaz olduğu için. Fakat bataryası eskidiğinde nasıl tedarik ederim, veya ekran kırılsa ne yaparım diye düşünmek korkutuyor.

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Huawei Mate 20 Pro al bak keyfine kardeş. Ya da P30 Pro

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Huawei Mate 20 Pro al bak keyfine kardeş. Ya da P30 Pro
Huawei'nin de xiaomiden farkı yok hocam yazılım konusunda. Huaweinin cihazlarının ön kameraları da mikro odaklama yapamıyorlar. 10 senelik samsung cihaz yapıyor, hesapta dünyanın en iyi lensleri yapamıyor. Ben problemsiz bir cihaz istiyorum artık. Ha huawei xiaomi'ye göre çok daha iyi eyvallah ama pubg gibi oyunlar için huaweinin işlemcileri de korkutuyor beni.

Keşke şu forumda rog phone 2 kullanan tek bir kullanıcı olsa da doya doya sorular sorabilsem. Çok heves ettim şu cihaza özellikle tencent games'in oyunları için muazzam özellikleri var dokunmatik L1 ve R1 tetik tuşları gibi, özel fan soğutma sistemi gibi. Ve tabi 120hz ekran.. 120hz yi pubg de aktif edebilen bir tencent games anlaşması falan daha neler neler hocam.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Asus ve S10e tavsiye ederim. 6 seneye yakın asus kullandım Zenfone 2 Lazer ve Zenfone 3 ikisinden de her konuda memnun kaldım. Özellikle yazılım ve arayüz konusu son derece mükemmeldi. Türkiye de malesef ilk çıkan intel işlemcili telefonları yüzünden kötü bir imajı oldu ve piyasa tutturamadı fakat son son 3-4 nesildir harika cihazlar çıkartıyor. En azından yazılım konusunda Xiaomi, Huawei, Oneplus gibi markalardan çok çok daha stabil ve sorunsuz.

Şuan kullandığım Mi 9 cihazımı almadan önce Zenfone 6 da listemdeydi fakat Mi 9T benzer bir kamera sistemine sahip olduğu için riske girmek istemedim. Listemdeki diğer model ise S10e idi ve şuanki aklım olsa Mi 9 yerine S10e alırdım.

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Asus ve S10e tavsiye ederim. 6 seneye yakın asus kullandım Zenfone 2 Lazer ve Zenfone 3 ikisinden de her konuda memnun kaldım. Özellikle yazılım ve arayüz konusu son derece mükemmeldi. Türkiye de malesef ilk çıkan intel işlemcili telefonları yüzünden kötü bir imajı oldu ve piyasa tutturamadı fakat son son 3-4 nesildir harika cihazlar çıkartıyor. En azından yazılım konusunda Xiaomi, Huawei, Oneplus gibi markalardan çok çok daha stabil ve sorunsuz.

Şuan kullandığım Mi 9 cihazımı almadan önce Zenfone 6 da listemdeydi fakat Mi 9T benzer bir kamera sistemine sahip olduğu için riske girmek istemedim. Listemdeki diğer model ise S10e idi ve şuanki aklım olsa Mi 9 yerine S10e alırdım.
Asus'un beni korkutan tek tarafı herhangi bir şekilde yedek parçası yok hocam. Cihaz yurtdisindan gelecek ve geldiği hali ile miladı dolana kadar kullanılacak.

S10e'yi inceledim şimdi. Mi8'den 5 gömlek üstün duruyor. İşlemcisinin gpu'su ne kadar iyi acaba onu merak ettim. Samsung'a da dönmek mantıklı. Samsung'u bıraktığım güne bin pişmanım zaten.

Oyla:

wedoman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Vedat
Cihazım
Xiaomi Mi8
Konular
5
hocam bence telefonunuzu değiştirmek yerine kısa sürede neden performans kaybetti bunu bence çözmek lazım. bende mi 8 kullanıcısıyım fakat herhangi bir performans kaybı yaşamıyorum. ilk aldığım gün gibi değil tabiki fakat hala güzel.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Asus'un beni korkutan tek tarafı herhangi bir şekilde yedek parçası yok hocam. Cihaz yurtdisindan gelecek ve geldiği hali ile miladı dolana kadar kullanılacak.

Hiç teknik servise işim düşmedi fakat Asus markasının teknik servis hizmetinden şikayet görmedim ben hiç internette yada çevremde. Türkiyede yetkili servis hizmetleri mevcut ayrıca asus parçaları aliexpress de bile satılıyor. Hatta bir ara Zenfone 3 modellerin bir versiyonunda kamera sıkıntısı çıkmıştı ve asus tüm müşterilere ücretsiz sensör değişimi vermişti fakat dediğim gibi hiç kendi işim düşmediği için bilemiyorum. Asus foruma göz attınız mı hiç yorumlar falan nasıl?

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
hocam bence telefonunuzu değiştirmek yerine kısa sürede neden performans kaybetti bunu bence çözmek lazım. bende mi 8 kullanıcısıyım fakat herhangi bir performans kaybı yaşamıyorum. ilk aldığım gün gibi değil tabiki fakat hala güzel.
Çünkü cihaz hava rüzgarlı olsa toz kapıyor. Hiç bir koruması yok. Bu tozlar, kirler zamanla fanı da işlemciyi de etkiledi. Cihaz ısı yüzünden pubg de 1 saatten fazla 60fps de kalamıyor. Hiç pubg oynanmayan mi8 de aynı halde gerekli testleri yaptım. Kullanım süresi ve cihazın F/P uğruna her tarafından kısılması yüzünden oluyor bu. Snapdragon835'li oneplus 5t, 2 yaşına yaklaşmış olmasına rağmen benim cihazımdan çok daha iyi performans gösteriyor (uzun vadede). Test ettim hocam dediğim gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hiç teknik servise işim düşmedi fakat Asus markasının teknik servis hizmetinden şikayet görmedim ben hiç internette yada çevremde. Türkiyede yetkili servis hizmetleri mevcut ayrıca asus parçaları aliexpress de bile satılıyor. Hatta bir ara Zenfone 3 modellerin bir versiyonunda kamera sıkıntısı çıkmıştı ve asus tüm müşterilere ücretsiz sensör değişimi vermişti fakat dediğim gibi hiç kendi işim düşmediği için bilemiyorum. Asus foruma göz attınız mı hiç yorumlar falan nasıl?
Cihazdan Türkiye'de neredeyse hiç yok hocam. Alixpress de de bataryasını falan göremedim.

Oyla:

Roadronners

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi A1
Konular
2
Bütçe önemli değilse iPhone 11 pro diyorum