Yardım 23124RA7EO rom isteği

mtchannel

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mtchannel
Cihazım
s1
Konular
1
merhabalar.

telefonum;
redmi note 13 nfc 4g "23124RA7EO" (rootsuz)

kullandığım rom; (fastboot ile temiz yükleme yaptım)
xiaomi.eu_SAPPHIREN_OS2.0.206.0.VNHMIXM_15.zip

ancak bir problemim var. şimdiye kadar;
eu 2.0.204.0
eu 2.0.205.0
eu 2.0.206.0
komple test ettim ama sorunumu çözemedim.

sorunum;
hangi marka model olursa olsun bluetooth kablosuz kulaklık ile müzik / telefon konuşma / film vb. ne için olursa olsun çok kopma kesinti yaşıyorum. donanımsal arıza olmadığına eminim. telefonu sıfır kapalı kutu vodafone'den aldım. özellikle 2.0.206.0 artık bluetooth aradığı halde çevredeki donanımları hiç bir şey bulmuyor neredeyse. kulaklığı buldurana kadar canım çıkıyor.
eu 2.0.204.0
eu 2.0.205.0
bu romlarda ise bluetooth buluyor ama 10 müzikte 3 tanesi en az kesilerek koparak dinliyorum.

test etmediğim 2 rom kaldı;
"xiaomi.eu_SAPPHIREN_OS2.0.201.0.VNHMIXM_15.zip"
"xiaomi.eu_SAPPHIREN_OS2.0.202.0.VNHMIXM_15.zip"
bu ikisinide denemek istiyorum. ama sourceforge'den silinmiş maalesef.
elinde bu 2 rom olan varsa link paylaşabilirse çok memnun olurum.

artık en kararlı çalışan bluetooth'lu iyi kötü çalışan bir romda kalacağım. başka çarem kalmadı.

Dipnot;
1-) bu sorunu rom yüklemeden çözülebilecek bir alternatif varsa yazarsanız memnun olurum.
2-) global / turkey vb. farklı rom'a geçemem çünkü eu rom'da mtz temaları yüklemek için import var. diğer romlarda yok. sırf tema için eu rom'da kalmayı tercih ediyorum. bluetooth sorunum diğer romlardada aynımı bilmiyorum.

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
23
Bence hocam tema için farklı rom kullanmak değil de yani root atarak tema problemini çözebilirsiniz diye düşünüyorum, ayrıca donanım kaynaklı da olabilir romdan olacağını düşünmüyorum

mtchannel

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mtchannel
Cihazım
s1
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence hocam tema için farklı rom kullanmak değil de yani root atarak tema problemini çözebilirsiniz diye düşünüyorum, ayrıca donanım kaynaklı da olabilir romdan olacağını düşünmüyorum
haklı olabilirsiniz root atmak daha mantıklı. ancak şöyle bir durumda var 206 rom'unda neredeyse bluetooth çalışmıyor desem yeridir. anlık bluetooth çalışsa dahi devamlı kopmalar yaşıyorum. ama 204-205 romlarında direk bluetooth açtığımda çevremdekileri buluyor ve bağlanıyor. sadece 10 şarkıda 3 tanesinde kopmalar kesintiler yaşıyorum. buda bana donanımsaldan çok yazılımsal bir sorun olduğunu işaret etti. tabi bu benim görüşüm.

telefon ilk kutudan çıktığında turkey rom yüklü geldi. o zaman şöylemi yapayım. turkey rom yükleyip root atıp bluetooth'ta bir sorun varmı kontrol edip yola böylemi devam etmemi önerirsiniz?

dipnot;
1-) turkey rom'dayken bluetooth kulaklığım yoktu. sonradan eu rom ile tanıştım ve mtz temalar ile uğraşmaya başladım. sonrasında bluetooth kulaklıklar satın aldığımda böyle bir sorun olduğunu keşfettim.
2-) peki bana "23124RA7EO" uyumlu root dosyası verebilirmisiniz? ve mtz aktifleştirmem için ne yüklemem gerekiyor? (birde sizin yoldan gidelim. tabi önce orjinal rom yükleyip bluetooth test etmem lazım)

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
23
hocam benimki tavsiye ve yeniden xiaomi cihaza geçtim çok şey değişmiş bende araştırıyorum diğer hocalarım fikir de verirse yardımcı oluruz inş

Üst Alt