Sohbet 2024 Asgari Ücret Artışı ve Telefon Tablet Fiyat Artışları

birGaripYolcu

Düşündüğün gibi yaşarsın.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Mak.Tekn.
Konular
20
Asgari ücrete %49 zam yapıldı. Tüm sektörlerde yine zamlar olacaktır.
Teknoloji alanında eskiden fiyatlar zamanla azalırdı ancak son 4-5 yıldır zaman geçtikçe artış oluyor.
Sizce artışlar ne düzeylerde olur

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
Eskiden bir üst model çıkınca alt modelin fiyatları düşerdi, şimdi ise Alışveriş siteleri stoklarında az var veya hiç yok diye fiyatları yeni model seviyelerine çekiyor. bu da 2. el sitelerindeki fiyatları bile etkiliyor. Artık bir elektronik ürün almak hayal oluyor. çünkü asgari ücrete gelen zammın 2 katı fiyatlara ekliyorlar. Ülkece vicdan muhasebesine de ihtiyacımız var.

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Her ne kadar siyasi olarak Muhalif olsamda suanki durum bir toparlanma dönemini gösteriyor. Aşağı doğru hareket devam edecek olsa da son dönemlerde ki kadar uçuk bir düşüş olacağını düşünmüyorum. Asgari ücret piyasayı tabiki de etkileyecektir bundan şüphe yok, fiyatlar artacaktır ancak alım gücü anlamında artış bekliyorum.

Şahsi görüşüm %20-30 civarında bir zam gelecektir en fazla. Alım gücü anlamında kârda olacağımızı düşünüyorum.

Kısa dönemli değil uzun dönemli olarak incelersekte bazı şeylerin iyiye gittiğini söylemek mümkün. Umarım istikrar devam eder, yavaştan grafik düzelirde biraz rahat bir nefes almaya başlarız.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Teknoloji piyasasında düşüş kesinlikle söz konusu olamaz. İç piyasada fiyatlar normalleşse de ki bu da olmaz. Dolar artarken iç piyasa düşmez. Kur öyle kolay durmayacak. 2024 için +38 seviyeleri garanti. Hatta belki 40 bile olabilir.

Merkez bankası 2024 sonu için dolar kuru tahmini 39,46 açıklandı en son.
Ki bu tahmin genelde iyimser olur ve fazlası gelir.

Dolar kuru bu kadar artarken enflasyon mu düşer ?

Halkın zekasıyla alay ediyorlar hep bir ağızdan.

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
İthal ürünler dövize bağlıdır. Döviz bu civarda tutulabilse bile enflasyon kaynaklı artış olacaktır fiyatlarda. Düşüş veya sabit kalmasını beklemek hayal

halilgurbuz

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Samsung S24 Fe
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
227
Almak istediğim bir TCL TV vardı. Zamdan önce 10.500₺ idi. Asgarî ücrete zam gelen ertesi gün 11.750₺ oldu. 🤣

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
135
Her ne kadar siyasi olarak Muhalif olsamda suanki durum bir toparlanma dönemini gösteriyor. Aşağı doğru hareket devam edecek olsa da son dönemlerde ki kadar uçuk bir düşüş olacağını düşünmüyorum. Asgari ücret piyasayı tabiki de etkileyecektir bundan şüphe yok, fiyatlar artacaktır ancak alım gücü anlamında artış bekliyorum.

Şahsi görüşüm %20-30 civarında bir zam gelecektir en fazla. Alım gücü anlamında kârda olacağımızı düşünüyorum.

Kısa dönemli değil uzun dönemli olarak incelersekte bazı şeylerin iyiye gittiğini söylemek mümkün. Umarım istikrar devam eder, yavaştan grafik düzelirde biraz rahat bir nefes almaya başlarız.
Toparlanma dönemi falan yok, yiyicilerin lüks hayatı için bu vergiler emin ol ülke kıyamete dek hiçbir zaman ekonomik olarak düzelmeyecek oku mesajımı 2026-2027 aralığında alıntıla ve haklıymışsın kardeşim dersin 👍🤝

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Toparlanma dönemi falan yok, yiyicilerin lüks hayatı için bu vergiler emin ol ülke kıyamete dek hiçbir zaman ekonomik olarak düzelmeyecek oku mesajımı 2026-2027 aralığında alıntıla ve haklıymışsın kardeşim dersin 👍🤝
Beş ay öncekinden daha istikrarlı bir ekonomi varsa toparlanma sürecidir. Daha çok güven veriyorsa toparlanma sürecidir. Süreç başarılı olur veya olmaz ancak bazı hataların telafi edildiği gayet bariz. Süreç yarın olumsuz devam ederse kötüye gider her şey, olumlu devam ederse de toparlanma devam eder. Öyle iki yıl sonraya beş yıl sonraya bak göreceksinlerle olmaz bu iş. Günümüzü birkaç ay öncesine göre olumladiginda tablo açık, düşüş yavaşlama evresinde, batabilir de çıkabilir de.

Üst Alt