Rehber 2.El Xiaomi Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz!

anarche

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
anarche
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
0
Benim anladığım ikinci el telefon almayın.

Serkan.06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 6
Konular
4
güzel bir bilgilendirme olmuş eline sağlık üstad.özellikle mi ve google hesap konuları çok önemli. bu konuda ufak bir ekleme yapıyım.belirttiğin gibi satıcının yanında hesapların kaldırıldığını anlamanın en iyi yolu format atmak.ama eğer arayüzden sıfırlama yapar isek google kurulumda hesap ekranını atlamakta, ancak tuş kombinasyonu ile sıfırlarsak google cihaza eklenen ilk hesap bilgilerini istemekte.hatta yanlış hatırlamıyorsam gelen uyarı "bu cihaz izinsiz şekilde sıfırlandı" şeklindeydi. pc ortamında hesap açılarak cihazlarımdan çıkış yapılıp tuş kombinasyonu ile format denenir ise daha net sonuç alınacaktır.

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
cok guzel bi konu olmus basima 2 kere gelen konular burada aciklanmis guzelce.
motorola milestone almistim zamaninda sarj aleti cikmamisti geri iade etmemistim.sonuc farkli sarj aleti telefonu patlatmisti:)
2.si lg g3 almistim 4sene once calinti cikmisti basima bela kaldi hala evde duruyor ne savciliktan gelip aldilar nede ben goturup teslim etmeye calistigimda aliyorlar biz gelip aliriz cevap bu saklayin nekadar saklicaz bakalim8-| alirken hersegini incelemistim sadece faturasi yoktu kutu mutu hepsi vardi guvenip aldim 3 gun sonra elimizde patladi

ysf.png

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
11
Çok güzel bir paylaşım tebrikler.8

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Benim merak ettiğim konu da şu: bylock denilen bir sıkıntı var. Belki şuan böyle bir problem yok ama bunu devletin herhangi bir kurumunda kontrol edebileceğimiz sistem mevcut mu?

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.247
Benim merak ettiğim konu da şu: bylock denilen bir sıkıntı var. Belki şuan böyle bir problem yok ama bunu devletin herhangi bir kurumunda kontrol edebileceğimiz sistem mevcut mu?
Yok sanırım

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Hocam elinize emeğinize sağlık kuzene bugün telefon alırken dediğiniz tüm adımları yaptım satıcı illallah etti haha--

FlyingKat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Galaxy S23Ultra
Meslek
I fly brudda
Konular
38
3-4 yıldır 2. el telefon kullanıyorum. note 8 telefonum vardı pasaport kayıtlı. telefoncuya satarken telefoncu kimlik fotokopisini, kendi el yazımla cihaz imeisini modelini markasını ne kadara sattığımı yazdırıp ıslak imza attırmıştı. bence bu bile yeterlidir. bu 3-4 yıl içinde bir kez telefon sattım, bir kaç kez 2. el aldım ve her zaman kontrollerimi yaptım. eğer ki alacağınız kişinin yanında faturanın orjinali yoksa veya yurt dışından getirilmiş pasaport kayıtlı bir cihaz ise mutlaka bunları alın;
Satanın kendi el yazısıyla adı soyadı, tc kimliği, hangi ücreti aldığı, hangi telefonu + imeisini size verdiği, imzası ve sizin bilgilerinizi yazdırmanız hayli hayli yeterli olacaktır.
ayrıca asla bootloader'ı açık telefon almayın, özellikle custom rom yüklü ise. bootloaderı açık telefonlarda imei klonlaması, yasa dışı imei değiştirme gibi şeyler olabilir(letgo da birçok kişi bundan dolayı kapalı kutu-imei kaydı bootloader açılınca yapılacaktır der. bu ilanlardan uzak durunuz. sizin başınız yanar). bundan dolayı mutlaka miui kurulu, hesap ayarları açık, bootloader'ı kapalı olsun.

Mix 2 kullanıyordum ikinci el. oneplus 5t ye geri döndüm, belki mi9t alabilirim aklıma gelmişken yazayım dedim.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
3-4 yıldır 2. el telefon kullanıyorum. note 8 telefonum vardı pasaport kayıtlı. telefoncuya satarken telefoncu kimlik fotokopisini, kendi el yazımla cihaz imeisini modelini markasını ne kadara sattığımı yazdırıp ıslak imza attırmıştı. bence bu bile yeterlidir. bu 3-4 yıl içinde bir kez telefon sattım, bir kaç kez 2. el aldım ve her zaman kontrollerimi yaptım. eğer ki alacağınız kişinin yanında faturanın orjinali yoksa veya yurt dışından getirilmiş pasaport kayıtlı bir cihaz ise mutlaka bunları alın;
Satanın kendi el yazısıyla adı soyadı, tc kimliği, hangi ücreti aldığı, hangi telefonu + imeisini size verdiği, imzası ve sizin bilgilerinizi yazdırmanız hayli hayli yeterli olacaktır.
ayrıca asla bootloader'ı açık telefon almayın, özellikle custom rom yüklü ise. bootloaderı açık telefonlarda imei klonlaması, yasa dışı imei değiştirme gibi şeyler olabilir(letgo da birçok kişi bundan dolayı kapalı kutu-imei kaydı bootloader açılınca yapılacaktır der. bu ilanlardan uzak durunuz. sizin başınız yanar). bundan dolayı mutlaka miui kurulu, hesap ayarları açık, bootloader'ı kapalı olsun.

Mix 2 kullanıyordum ikinci el. oneplus 5t ye geri döndüm, belki mi9t alabilirim aklıma gelmişken yazayım dedim.
Eğer HiddeNKinG 'in başlangıç sayfasında yazmış olduğu kurallara riayet edilirse hiç kimsenin başına bir şey gelmez.
Bunun içinde alacağımız cihazla daha almadan aşk yaşamak yerine mantıklı hareket etmeyi tercih etmeliyiz.
Tıpkı araba alırken her şeyine bakmadığımız, ihmal ettiğimiz ve satış sonrası evin önüne çektiğimizde önceden göremediğimiz hataları görmemiz gibi...

Üst Alt