3-4 yıldır 2. el telefon kullanıyorum. note 8 telefonum vardı pasaport kayıtlı. telefoncuya satarken telefoncu kimlik fotokopisini, kendi el yazımla cihaz imeisini modelini markasını ne kadara sattığımı yazdırıp ıslak imza attırmıştı. bence bu bile yeterlidir. bu 3-4 yıl içinde bir kez telefon sattım, bir kaç kez 2. el aldım ve her zaman kontrollerimi yaptım. eğer ki alacağınız kişinin yanında faturanın orjinali yoksa veya yurt dışından getirilmiş pasaport kayıtlı bir cihaz ise mutlaka bunları alın;
Satanın kendi el yazısıyla adı soyadı, tc kimliği, hangi ücreti aldığı, hangi telefonu + imeisini size verdiği, imzası ve sizin bilgilerinizi yazdırmanız hayli hayli yeterli olacaktır.
ayrıca asla bootloader'ı açık telefon almayın, özellikle custom rom yüklü ise. bootloaderı açık telefonlarda imei klonlaması, yasa dışı imei değiştirme gibi şeyler olabilir(letgo da birçok kişi bundan dolayı kapalı kutu-imei kaydı bootloader açılınca yapılacaktır der. bu ilanlardan uzak durunuz. sizin başınız yanar). bundan dolayı mutlaka miui kurulu, hesap ayarları açık, bootloader'ı kapalı olsun.
Mix 2 kullanıyordum ikinci el. oneplus 5t ye geri döndüm, belki mi9t alabilirim aklıma gelmişken yazayım dedim.