Diğer 1800₺ Zararla Sonuçlanan Telefon Serüvenim [Sorumlusu: Hasan Bahar]

Fevkelade1i

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Öğrenci
Konular
4
Öncelikle şunu belirteyim. Tek isteğim, Hasan Bahar denen şahısın özür dilemesiydi. Israrla özür dilemeyip, kâle almadığı ve görmezden geldiği için; ayrıca kendi grubunda paylaşım yapmama izin vermediği ve engellediği için, konuyu buraya yazıyorum. Bu şahıstan alışveriş yapacak başka arkadaşlar aynı mağduriyete uğramasın. Başka bir amacım yok.

16 Ocak 2020'de, bir Facebook grubunu yöneten Hasan Bahar adlı şahıstan Mi 9 Lite model telefonu satın aldım. Band20 meselesini sordum. Bana verdiği cevap tam olarak şuydu:
Eğer çift sim kayıtlı isterseniz Band20 uçar, 4g sorun olabilir, tek sim kayıtlı alırsanız sorun olmaz.

Bunun üzerine, tek sim ile kullanacağımı belirttim ve 17 Ocak 2020'de ödemeyi yapıp siparişi verdim. 20 Ocak'ta telefon elime geçti. Birkaç, yazılımsal sorun yaşadık. Uzaktan bağlantı ile halledemeyince, Hasan Bahar'ın yönlendirdiği Güven adlı şahsa telefonu elden teslim ettim.

Güven bey, işlemleri hallettikten sonra, telefonu bana iletti. Ne yazık ki, çift İMEİ atmıştı. 24 Ocak 2020'de bunu fark ettim ve Hasan Bahar'a yazdım. İnternet kullanamadığımı belirttim. 4.5G destekleyen farklı bir telefonla, kendi telefonumu yan yana koyup hız testi yapmamı istedi. Benim telefonumun internet bağlantısı yerlerde sürünürken, diğer telefonun internet bağlantısı gayet iyiydi.

~~~

Birkaç gün önce, İMEİ'nin birini kaldırırsam Band20'nin geleceğini öğrendim. Hasan Bahar'la iletişime geçtim ve beni bir yazılımcı arkadaşa yönlendirdi. Yazılımcı arkadaşa, Band20 için garanti verip veremeyeceğini sorduğumda, şu açıklamayı yaptı:
İlk işlem yapılırken orijinal dosyalar kullanılmadı ise Band20 gelmez. Hiçbir yolu yok. İlk işlemde orijinal dosyalar kullanıldı ise, Band20 gelir. Bunun garantisini veremem.

Şansımı denemekten ziyade, Hasan Bahar'ın işine güvendiğim için işlemi yapalım dedim. Kendisini epeyce öven ve yücelten bir kitle vardı ortalıkta. Cuma gecesi, Hasan Bahar'ın yönlendirdiği yazılımcı arkadaşla uzaktan bağlantı yoluyla Sim1'deki imei'yi kaldırdık ve hattımı sim2'de kullanmaya başladım. Ne yazık ki, Band20 gelmedi. Bu işleme 50₺ ödeyerek; internet sorunumun düzelmediği gibi, hafıza kartı kullanma seçeneğimi de kaybetmiş oldum.

Hasan Bahar'ın yönlendirdiği ve ilk işlemleri yapan Güven Bey, orijinal dosyaları kullanmamış. Tek sim kaydı istememe rağmen, çift imei atarak en baştan batırmış zaten...

Şu an telefonum çöp. Hiçbir işe yaramıyor. Mobil veriye geçtiğim anda, H veya H+ kullanıyorum. Nâdiren 4.5G gösterse bile, hızım H+ tadında oluyor. 1750₺ telefon ücretinin üzerine, İMEİ kaldırmak için ödediğim 50₺'lik ücreti boş yere vermiş oldum. 1800₺ zarara girdim.

Elbette kendisinden hiç sorun yaşamadan telefon alan da vardır fakat yeni alacak arkadaşların tedbirli olması için yazıyorum. İlk işlem yapılırken orijinal dosyaların kullanması gerektiğini kesinlikle belirtin. Yoksa telefon hepten çöp oluyor. Ve, mümkünse bu satıcı ile muhatap olmayın.

Bu durumu Hasan Bahar'a özel mesaj yoluyla anlattığımda, en azından bir özür bekliyordum. Yazdığım mesaja "" emojisini koyup geçiştirmesi, hayli onur kırıcı oldu... Ardından onun yönetici olduğu grupta durumu izâh ettim. Gönderimi onaylamadan geri çevirdi. Daha sonra, bir Facebook grubunda bu yazıyı yazdım. Orada da gönderim onaylanmadı.

Konuyu Facebook dışına taşırmak istemezdim ama son çare olarak buraya yazıyorum. Umarım burada da aynı şekilde gönderim geri çevrilmez. Kimseye hakaret ettiğim veya onur kırıcı konuştuğum yok. Mağduriyetimi dile getiriyorum ki, başkaları da aynı sorunu yaşamasın. Düşük meblağlar ödemiyoruz telefon alırken...

Tüm konuşmamızın ekran görüntüsünü dosya olarak ekliyorum. Tâkdir sizindir.

Umarım cesaret edip konuya yorum yazabilir. Tek yapması gereken, ufak bir özürken egosu sebebiyle konuyu foruma kadar getirdi...

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    373,2 KB · Görüntüleme: 107
  • 2.jpg
    2.jpg
    455,4 KB · Görüntüleme: 78
  • 3.jpg
    3.jpg
    418,2 KB · Görüntüleme: 76
  • 4.jpg
    4.jpg
    216 KB · Görüntüleme: 75
  • 6.jpg
    6.jpg
    266,9 KB · Görüntüleme: 71
  • 5.jpg
    5.jpg
    262,6 KB · Görüntüleme: 69
  • 7.jpg
    7.jpg
    276,6 KB · Görüntüleme: 68
  • 8.jpg
    8.jpg
    315,3 KB · Görüntüleme: 66
  • 9.jpg
    9.jpg
    373,2 KB · Görüntüleme: 67
  • 11.jpg
    11.jpg
    367,8 KB · Görüntüleme: 62
  • 10.jpg
    10.jpg
    357,2 KB · Görüntüleme: 64
  • 12.jpg
    12.jpg
    243,9 KB · Görüntüleme: 62
  • 13.jpg
    13.jpg
    261,3 KB · Görüntüleme: 59
  • 14.jpg
    14.jpg
    330,1 KB · Görüntüleme: 58
  • 15.jpg
    15.jpg
    226,2 KB · Görüntüleme: 56
  • 16.jpg
    16.jpg
    272,3 KB · Görüntüleme: 56
  • 17.jpg
    17.jpg
    441,2 KB · Görüntüleme: 57
  • 18.jpg
    18.jpg
    279,7 KB · Görüntüleme: 54
  • 19.jpg
    19.jpg
    345,1 KB · Görüntüleme: 54
  • 20.jpg
    20.jpg
    329,5 KB · Görüntüleme: 54
  • 21.jpg
    21.jpg
    239,6 KB · Görüntüleme: 51
  • 22.jpg
    22.jpg
    286,7 KB · Görüntüleme: 49
  • 23.jpg
    23.jpg
    304,5 KB · Görüntüleme: 44
  • 24.jpg
    24.jpg
    369 KB · Görüntüleme: 44
  • 25.jpg
    25.jpg
    339,5 KB · Görüntüleme: 45
  • 26.jpg
    26.jpg
    358 KB · Görüntüleme: 44
  • 28.jpg
    28.jpg
    231,5 KB · Görüntüleme: 46
  • 27.jpg
    27.jpg
    285,1 KB · Görüntüleme: 45
  • 29.jpg
    29.jpg
    188,4 KB · Görüntüleme: 47
  • 30.jpg
    30.jpg
    323,6 KB · Görüntüleme: 47
  • 31.jpg
    31.jpg
    231,7 KB · Görüntüleme: 47
  • 32.jpg
    32.jpg
    230,3 KB · Görüntüleme: 50
  • 33.jpg
    33.jpg
    165,4 KB · Görüntüleme: 53
  • 34.jpg
    34.jpg
    393,5 KB · Görüntüleme: 57
  • 35.jpg
    35.jpg
    151,6 KB · Görüntüleme: 86
Moderatör tarafında düzenlendi:

Alcaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alcaraz
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
1
Öncelikle şunu belirteyim. Tek isteğim, Hasan Bahar denen şahısın özür dilemesiydi. Israrla özür dilemeyip, kâle almadığı ve görmezden geldiği için; ayrıca kendi grubunda paylaşım yapmama izin vermediği ve engellediği için, konuyu buraya yazıyorum. Bu şahıstan alışveriş yapacak başka arkadaşlar aynı mağduriyete uğramasın. Başka bir amacım yok.

16 Ocak 2020'de, bir Facebook grubunu yöneten Hasan Bahar adlı şahıstan Mi 9 Lite model telefonu satın aldım. Band20 meselesini sordum. Bana verdiği cevap tam olarak şuydu:

Bunun üzerine, tek sim ile kullanacağımı belirttim ve 17 Ocak 2020'de ödemeyi yapıp siparişi verdim. 20 Ocak'ta telefon elime geçti. Birkaç, yazılımsal sorun yaşadık. Uzaktan bağlantı ile halledemeyince, Hasan Bahar'ın yönlendirdiği Güven adlı şahsa telefonu elden teslim ettim.

Güven bey, işlemleri hallettikten sonra, telefonu bana iletti. Ne yazık ki, çift İMEİ atmıştı. 24 Ocak 2020'de bunu fark ettim ve Hasan Bahar'a yazdım. İnternet kullanamadığımı belirttim. 4.5G destekleyen farklı bir telefonla, kendi telefonumu yan yana koyup hız testi yapmamı istedi. Benim telefonumun internet bağlantısı yerlerde sürünürken, diğer telefonun internet bağlantısı gayet iyiydi.

~~~

Birkaç gün önce, İMEİ'nin birini kaldırırsam Band20'nin geleceğini öğrendim. Hasan Bahar'la iletişime geçtim ve beni bir yazılımcı arkadaşa yönlendirdi. Yazılımcı arkadaşa, Band20 için garanti verip veremeyeceğini sorduğumda, şu açıklamayı yaptı:

Şansımı denemekten ziyade, Hasan Bahar'ın işine güvendiğim için işlemi yapalım dedim. Kendisini epeyce öven ve yücelten bir kitle vardı ortalıkta. Cuma gecesi, Hasan Bahar'ın yönlendirdiği yazılımcı arkadaşla uzaktan bağlantı yoluyla Sim1'deki imei'yi kaldırdık ve hattımı sim2'de kullanmaya başladım. Ne yazık ki, Band20 gelmedi. Bu işleme 50₺ ödeyerek; internet sorunumun düzelmediği gibi, hafıza kartı kullanma seçeneğimi de kaybetmiş oldum.

Hasan Bahar'ın yönlendirdiği ve ilk işlemleri yapan Güven Bey, orijinal dosyaları kullanmamış. Tek sim kaydı istememe rağmen, çift imei atarak en baştan batırmış zaten...

Şu an telefonum çöp. Hiçbir işe yaramıyor. Mobil veriye geçtiğim anda, H veya H+ kullanıyorum. Nâdiren 4.5G gösterse bile, hızım H+ tadında oluyor. 1750₺ telefon ücretinin üzerine, İMEİ kaldırmak için ödediğim 50₺'lik ücreti boş yere vermiş oldum. 1800₺ zarara girdim.

Elbette kendisinden hiç sorun yaşamadan telefon alan da vardır fakat yeni alacak arkadaşların tedbirli olması için yazıyorum. İlk işlem yapılırken orijinal dosyaların kullanması gerektiğini kesinlikle belirtin. Yoksa telefon hepten çöp oluyor. Ve, mümkünse bu satıcı ile muhatap olmayın.

Bu durumu Hasan Bahar'a özel mesaj yoluyla anlattığımda, en azından bir özür bekliyordum. Yazdığım mesaja "" emojisini koyup geçiştirmesi, hayli onur kırıcı oldu... Ardından onun yönetici olduğu grupta durumu izâh ettim. Gönderimi onaylamadan geri çevirdi. Daha sonra, adlı Facebook grubunda bu yazıyı yazdım. Orada da gönderim onaylanmadı.

Konuyu Facebook dışına taşırmak istemezdim ama son çare olarak buraya yazıyorum. Umarım burada da aynı şekilde gönderim geri çevrilmez. Kimseye hakaret ettiğim veya onur kırıcı konuştuğum yok. Mağduriyetimi dile getiriyorum ki, başkaları da aynı sorunu yaşamasın. Düşük meblağlar ödemiyoruz telefon alırken...

Tüm konuşmamızın ekran görüntüsünü dosya olarak ekliyorum. Tâkdir sizindir.

Umarım cesaret edip konuya yorum yazabilir. Tek yapması gereken, ufak bir özürken egosu sebebiyle konuyu foruma kadar getirdi...

Hocam üzücü durum olmuş bu tür sorunlarla karşı karşıya gelmemek için her zaman distribütör garantili telefon alırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Fevkelade1i

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Öğrenci
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam üzücü durum olmuş bu tür sorunlarla karşı karşıya gelmemek için her zaman distribütör garantili telefon alırım.
Bir önceki telefonum distribütör garantiliydi. Onda da talihsiz bir sorun yaşadım. Garantiye gönderdiğimde, telefon fiyatından daha pahalı bir tamir fiyatı çıkardılar. O ân ki sinirle Hasan Bahar adlı şahıstan telefon satın alıvermiştim. Garantili olmasının bir faydası yokmuş, şeklinde yaklaşmıştım olaya. Biraz şans işi sanırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hasan Bahar adlı şahıs, 2019'da foruma X_Seller hesabıyla üye olmuş. Kendisinin konu olduğu bir gönderiye yorum yazmış. Mesajların hepsini okumadım ama kendisini savunmak için gelmiş.

Umarım cesaret edebilir de, yine kendisini savunmak için buraya gelir ve yorum yazar. Çin Pazarı adlı grupta üye olan arkadaşlar, buradaki konuyu grupta paylaşırsa sevinirim. Beni grupta engellediği için kendisine iletemiyorum. Messenger üzerinden yazdıklarıma bakmıyor zaten.

Alcaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alcaraz
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
1
Bir önceki telefonum distribütör garantiliydi. Onda da talihsiz bir sorun yaşadım. Garantiye gönderdiğimde, telefon fiyatından daha pahalı bir tamir fiyatı çıkardılar. O ân ki sinirle Hasan Bahar adlı şahıstan telefon satın alıvermiştim. Garantili olmasının bir faydası yokmuş, şeklinde yaklaşmıştım olaya. Biraz şans işi sanırım.

Hocam nasıl bir arıza için o fiyatı istediler bilmiyorum ama benim distribütör garantili almakta ki amacım IMEI sorunu yaşamamak.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Orijinal bir qcn yedeği ile bu sorun aşılabilir.
Bu dosyaya erişmek çok da zor değil.
Forumun teknik destek ekibi yardımcı olabilir size.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Cihazınızın arka kapağında CE Simgesi mevcut mu? Eğer mevcut ise tamir yapılır. Band 20 kesinlikle gelecektir. O yazılımcı arkadaş size eksik yanlış bilgi vermiş. Test programları ilede ispatlarız band 20 nin geldiğini..

Fevkelade1i

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Öğrenci
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam nasıl bir arıza için o fiyatı istediler bilmiyorum ama benim distribütör garantili almakta ki amacım IMEI sorunu yaşamamak.
Distribütör garantili telefonumda, başıma gelenler benim suçum hocam. Sıvı teması vardı. Ücretli olacağını garantiye gönderirken biliyordum fakat 800₺ fiyat ödeyerek aldığım telefona 950₺ tamir masrafı çıkarmaları sinir bozucu olmuştu.

Orijinal bir qcn yedeği ile bu sorun aşılabilir.
Bu dosyaya erişmek çok da zor değil.
Forumun teknik destek ekibi yardımcı olabilir size.
Hocam, bu işlerden hiç anlamıyorum. Hasan Bahar adlı şahsın, beni yönlendirdiği yazılımcının verdiği bilgilere dayanarak yazdım mesajı. Bu sorun çözülebilirse, çok sevinirim. Forumun teknik desteğine nereden ulaşabilirim? Bildiğiniz birisi varsa etiketler misiniz?

Cihazınızın arka kapağında CE Simgesi mevcut mu? Eğer mevcut ise tamir yapılır. Band 20 kesinlikle gelecektir. O yazılımcı arkadaş size eksik yanlış bilgi vermiş. Test programları ilede ispatlarız band 20 nin geldiğini..
Evet hocam, CE Simgesi mevcut. Bu tip konuları hiç bilmediğim için, telefonu elden çıkarma aşamasına gelmiştim. Ücreti mukabilinde halledebilirsek çok sevinirim. Kırsal bölgeye taşındığımdan ötürü, telefonu kullanamaz hâle geldim.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Distribütör garantili telefonumda, başıma gelenler benim suçum hocam. Sıvı teması vardı. Ücretli olacağını garantiye gönderirken biliyordum fakat 800₺ fiyat ödeyerek aldığım telefona 950₺ tamir masrafı çıkarmaları sinir bozucu olmuştu.

Hocam, bu işlerden hiç anlamıyorum. Hasan Bahar adlı şahsın, beni yönlendirdiği yazılımcının verdiği bilgilere dayanarak yazdım mesajı. Bu sorun çözülebilirse, çok sevinirim. Forumun teknik desteğine nereden ulaşabilirim? Bildiğiniz birisi varsa etiketler misiniz?

Evet hocam, CE Simgesi mevcut. Bu tip konuları hiç bilmediğim için, telefonu elden çıkarma aşamasına gelmiştim. Ücreti mukabilinde halledebilirsek çok sevinirim. Kırsal bölgeye taşındığımdan ötürü, telefonu kullanamaz hâle geldim.
Tabiki ücretli onarımlar bölümünden ulaşın yardımcı oluruz..

Fevkelade1i

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Redmi Note 4
Meslek
Öğrenci
Konular
4
H.kadioglu Hocam, yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Gelmesi mümkün değil denen Band20'yi getirdiniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son bir şey daha sormak istiyorum. Ben Global Rom kullanıyorum telefonu. Mesajlar ve arama uygulaması Google'ın. Bunu sevmediğim için farklı bir rom kullanmak istiyorum. Rom değiştirdiğimde Band20 gider mi?

Üst Alt