Nokia markası telefon işini bıraktığı zaman Android'e geçtim. Mi Max ile başladım. Her şey çok güzeldi ama maddi sıkıntılar yaşayınca satmak zorunda kaldım. Sonrasında Mi Mix ile telefon tasarımları baya değişti ve çerçeveler iyice incelmeye başladı vs derken o zamanlar gözüme güzel gelen Redmi 5 Plus aldım. Bu telefonla yaşadığım sorunları bı tarafa bırakıp piyasayı eleştirmek istiyorum.
iPhone X modeli çentik modasını getirdi. Mantık hoşuma gitmişti. Çerçevesiz ama üste bı çentik kamera vs için gerekliydi. Sonra Huawei gibi bazı firmalar da bu işe girdi ama bir fark vardı. Tamam çentik koymuşsun eyvallah ama alt tarafta çerçeveyi yok etmemissin. Ben çentik için değil, çerçeve olmadığı için severim o tasarımı. Samsung s8 ve şu an kullandığım Redmi 5 Plus gibi tasarımlı telefonlar da artık itici gelmeye başladı. Yani şu an piyasaya baktığımda özellikle Xiaomi markasında tüm telefonlar birbirinin kopyası. Ve Xiaomi ye bir sitemim olsun. Ve kardeşim koca Xiaomi firmasının sen. Amiral gemilerine bile renkli bildirim ışığı koymuyorsun. Neden ya neden! Ben o ışığı yeşil renk görmek istiyorum, bazen mavi, bazen kırmızı istiyorum. Sen koca mi8 telefona beyaz bildirim ışığını niye diretiyosun. Belki kimsenin umursamayacağını düşünüyorlar ama ben sırf bu yüzden Mi 8SE almaktan vazgeçtim. Ve çıkardığı 10 telefonun 9 tanesi tasarım olarak birbiriyle aynı. Artık yeni model gelince bakmıyorum bile.
Kişisel olarak telefonda en önem verdiğim şey dışardan bakınca görebildiğim şeylerdir. Tasarım, AMOLED ekran, renkli bildirim ışığı gibi sürekli gözümün önünde olan şeylere çok önem veriyorum ve Xiaomi artık baydı.
Sayenizde biraz nefretimi kusmuş oldum. Benim gözümde Xiaomi Mix 3 dışında adam gibi bı telefonu yok. O da çerçevesiz olduğu için. Eyyorlamam bu kadar.