- Adım
- Arif D.
- Cihazım
- Poco X3 N 6/128
- Meslek
- Emniyet Müdürü
- Konular
- 8
Rica ederim hocamLinkler için Teşekkürler
Rica ederim hocamLinkler için Teşekkürler
s.a odex deodex arasındaki fark nedir cahilliğimi bağışlayınHerkesin bildiği gibi MIUI arayüzü ve uygulamaları sistemi max. derecede zorluyor.
Bu yüzden kullanıcılar istemeden de olsa telefondan max. perfonmans alabilmek için çeşitli sürümler denemeye başlıyor...
Ben de birçok sürüm denedim (PixelOS , ArrowOS , AOSP vs... ).
En son POCO X3 Telegram grubunda gördüğüm Endonezya sürümünden derlenmiş MIUI sürümünü denedim.
Promeo tarafından üretilen MIUI 13.0.3 Endonezya ROM derlenmesi ;
Endonezya Miui Linki ; (27.09.2022 )
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Yeni 13.0.4 güncellemesi geldi ;
Odex ;Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Deodex ;Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
TWRP'nin twrp-3.6.2_12-0-surya sürümü ile yükledim .
TWRP Linki ;Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
POCO X3 / NFC | UPDATES
Rom yükleme sonrası " Format Data " yapmak gerekiyor...
İlk açılış 3-5 dk. sürüyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Perfonmans olarak gayet iyi görünüyor. Yağ gibi akıyor , takılma tekleme yok.
Pil ömrü ise MIUI ve diğer sürümlere göre şaşırtıcı şekilde iyi sonuç verdi.
90 Hz. ile kullanıyorum.
Oyun oynamadığım için oyun perfonmansını bilemiyorum.
Birkaç gün kullandıktan sonra buraya yazmak istedim.
Şimdiye kadar kullandığım en iyi MIUI sürümü diyebilirim...
Not ; Olabilecek hatalardan sorumluluk kabul etmiyorum .
Unutmayın yüklemek tamamen sizin kararınız olacaktır ...
Aleykümselam.s.a odex deodex arasındaki fark nedir cahilliğimi bağışlayın
ODEX DEODEX NEDİR?
Romlarla ilgileniyorsanız Odex ve Deodex sözcüklerini duymuşsunuzdur. Peki bu sözcükler de neyin nesi?
Öncelikle Odex ne demek bunu açıklayalım. Android dosya sisteminde .apk dosyaları .odex dosyalarını içermektedir. Bu .odex dosyaları açılıştan önce optimize edilen uygulama parçalarıdır. Bu önceden yüklü uygulama parçaları açılış sürecini hızlandırır. Android dosya sisteminde .apk ve .odex dosyaları ayrı ayrı yer aldığından bunları düzenlemek veya modifiye etmek zordur. Stock rom olarak aşina olduğumuz orijinal romlar odextir.
Deodex ise .odex dosyalarının .apk dosyaları ile birleştirilmiş halidir diyebiliriz. Ortaya çıkan .apk dosyalarını düzenlemek daha kolay ve basittir.
Bunların avantajları nelerdir?
– Deodex yapmanın avantajlarından biri düzenleme özellikleridir. Bunlar çoğunlukla Custom Rom veya temalarda kullanılır. Bir geliştirici bir rom yaptığında ilk seçeceği romu deodex yapmaktır. Böylece geliştiricinin bir uygulamayı kişiselleştirmesini sağlar. Uygulamaların açılışları yavaştır.
– .odex dosyaları Dalvik Cache oluşturmak için gerekiyor. Bu dalvik cache verilerini silmek daha uzun önyükleme süresi anlamına gelmektedir. Bunun dışında Odex romlarda uygulama açılışları hızlıdır.
Eywallah hocam bilgi için çok sağolAleykümselam.
Alıntı olarak paylaşayım :
Ama genel olarak, standart kullanıcı için gözle görülür bir farkı yok, ikisi de aynı gibi. Odex hızlı kuruluyor ancak genelin tercihi deodex gibi.
Hangisini kurdunuz? Ne kadar ekran süresi alıyorsunuz hocam?gerçekten aldığım süreler çok iyi
deodex 9 saat civarı ekran süresi wifide mobilde 7 7.5 saat civarıHangisini kurdunuz? Ne kadar ekran süresi alıyorsunuz hocam?