Yardım 14 Ultra Kamera Hayâl Kırıklığı

asdemirtas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
2
Hocam 2 farkli 14 ultra elime gecti ve ikiside ayni. Benim takildigim nokta renklerden cok keskinlik. Hicbir cektigim foto apple kdr net olmuyor. Hatta sizden ricam hem 13-14-15pm den birini hem de kendi telefonunuzu fotograf cekmeden kameralari acip yan yana koyun. Apple da ki netlik kusursuz. Foto cekince apple da fazla oynamada goremedim. Ama bunda cektigim ile kaydedilen arasinda daglar kdr fark var ve ikiside berbat. Kamera uygulamasinda bulanik gorunuyor. Kaydedilen renk ve ışik patlamis gorunuyor. 1 inch sensor var ama bir ise yaramiyor. Yani 1 inch sensorle appledan cok cok daha az ayrinti yakalamasi sizcede garip degil mi? Dün leica camera modu buldum bir tane o bir tik ise yaradi. Ama asla bir apple kalitesi yok. Hayatim android ile gecti. Android le devam edecegim fakat birisi telefon oner dediginde ve ozellikle kamera onemli ise asla android telefon onermem kimseye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fotograf cekilmekle alakasi olmayan biriyim normalde. Ama bu kadar para verince ve bir de ovundukleri kisim kamera olunca insanda bir yerleri cekme hissi oluyor. Hem baskalari da cek diyor. İlla ki cekiyorsun. Sonrasinda o videoyu da gordum ve kesinlikle apple hocam ya. Android kanadi cidden fotograf konusunda kotuymus onu anladim ben. Bir daha apple i ove ove bitiremeyen arkadasima sesimi cikarmayacagim 🥺
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

İki videoda acik ara farkla geride bu telefon ya. Bu konuyu goren olursa diyecegim şu. Fotograf cekmeyi seven biriyseniz. Xiaomi almayin aldirmayin.

Hocam bende iş telefonu iphone 13 mini var. şuan 4500k gün ışığı aydınlatmalı odadayım, kameraları yanyana tuttuğumda iphone ekranı bildiğiniz 2700k sarı ampul aydınlatması gibi, xioami ise birebir gözümle gördüğümü ve çok net bir şekilde veriyor.

kamera ayarlarınızı tekrar kontrol edin, belki düşük çözünürlük ayarlarında kalmış olabilirsiniz. Ben mesela videoları hep 4k 60fpsde çekiyorum.
Ekran yenileme hızınızı da kontrol edin, o da etki ediyor olabilir. Zaten 90hz ve üzeri ekran hızına alışınca iphone ekranına bakmak göz kanatıcı geliyor resmen.

Donanımhaber cep telefonu fotoğrafçılığı adında konuda da xiaomi 14 ultra paylaşımları var ki muhteşem şeyler paylaşılıyor.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Xiaomi nin kanayan yarası. Yıllardır şu kamera programını adam gibi yapamadılar maalesef. Benim telefon. Poco X5 Pro 5G. Telefonda 108MP kamera var. Nadir kullanıyorum. Telefona Google cam kurdum. Çektiğim fotoları kim görse senin telefonun ne marka yaaa çok güzel cekiyor diyorlar. Google cam gerçekten güzel iş çıkarıyor. Bi deneyin derim.

merozse

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Merro
Cihazım
14 ultra
Konular
0
Arkadaşlar yıllardır fotoğrafçılık işleriyle uğraşıyorum . Telefonum kamerası cok güclü fakat kullanmayı bilene. Ayarları düzgün yaparsanız aşırı iyi f5 altında çekin bulanılıklık için. H264 ü seçin oranı 4:3 yapıp vibrantta çekin doblvisionu kapatın hdr ı da kapayın. Birde lightroom crackli indirin sonra ultra raw çekip manuelden editleyin farkı görürsünz ıphonela

kadirgul42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi 14 ultra
Konular
4
Canlar kafama cok takildi sormak istedim. Diger telefonlarda kamerada foto cekmeden önceki ekranda gorunen onizleme kismi cok net cok keskinken bu telefonda bulanik adam akilli belli olmuyor. Ozellikle apple da bu cekmeden once kamera uygulamasinda gordugumuz goruntu cam gibi kusursuz duzeyde. Bu telefonda adam akilli gorunmuyor. Hatta bunda fotografi cektikten sonra yapay zekanin duzenledigi fotograf apple da kamera uygulamasinda gorunenden kötü. Neden boyle bu. Benim telefonda sorun olmadigi kesin, elime 2 tane gecti ikisinde de ayni. 1 inch sensorle bu kadar az ayrinti yakalamasi ve kameranin keskin (net) olmamasi cok garip. Apple daha kucuk sensorle dslr kalitesinde goruntu sunuyorken bunda neden boyle? Telefonu ilk aldigimda 2-2.5 ay once bizim telefoncuya dedim kamerasi nasil diye. Bir halt etmez dedi. 13 pm ile bir foto cektik ayni yerde. Şok oldum resmen. Yani telefon rezil etti resmen ya. Kim gorse renkler berbat ya da net degil diyorlar ve bu dediklerinde haklilar. Kapali yesil bir yeri cekiyorsun fistik yesili gibi gosteriyor. Esmer birini cekiyorsun turuncu cikiyor. Birini cekiyorsun yuzunu çinlilere benzetiyor ayni hamur gibi gorunuyor. Otantik moda aliyorsun bu sefer kömür gibi cekiyor. Bu dediklerim yazilimsal bir durum mu yoksa donanimsal mi? Yani cok sacma hem son cikan amiral gemisisin hem lenslerin leica nin hem 1 inch sony sensor kullaniyorsun. Cektikleri berbat.
Hocam Görüntü Netliginin Sensör Boyutu İle Hiç Bir Alakası Yok Maalesef. Ben Video Konusunda Sikayetciyim Ama Fotoğraf Konusunda 14 Pro Max'tan Kat Kat Önde Netlik Olarakta, Parlaklık Olarakta Bence Siz Kamerayi 12 MP Kullanıyorsunuz Ayarlardan 50mp Açmanız Fotoğraf Kalitesi Kısmını Süper Yapmalısınız Ayrıca En Boy Oranı 3/4 Olmalı

Üst Alt