Yardım 14 Ultra Çin Versiyonu Hyper OS 2 Güncellemesi ve Çalışmayan Android Auto Sorunu

yakamoz843

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tunç
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
2
Arkadaşlar telefonumu 2024 Mayıs ayında Çin'den kendim aldım. Faturalı Çin versiyonu cihazım. İngilizce olarak kullandım imei kayıt, server kayıt, BT Kilidi kaldırılması gibi hiç bir işlem yapılmadı. Bu yılın sonuna doğru değiştirmeyi veya server kayıt düşünüyorum.

Hyper OS 2 Güncellemesi;
Öncelikle ilk sorun Hyper Os 2'ye güncellemeyle ilgili. Cihazımı Hyper OS 2'ye güncellesem bir sorun yaşama ihtimalim var mı? Cihazımdaki bilgiler benim için çok değerli. Bu işlem öncesi telefonumu bilgisayarıma hangi uygulamayla yedekleyebilirim?

Androis Auto;
İkinci sorum aracımda telefonumu kullanamıyorum. Android Auto çalışmıyor. Menülerde de Android Auto yok. 2. telefon olarak kullandığım Note 10 Pro cihazımda Android Auto sorunsuz çalışıyor. Google Play'den install yapıyorum ama kurulum sonrası çalıştırmayla ilgili bir buton gelmiyor.

Telefonumu usb kablosu ile aracıma bağladığımda aldığım hata: "No installed apps work with this USB accessory. Learn more about this accessory at htt://... "

Asosyal_Psikolog

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Psikolog
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
7
Yeni cihaz alıp almamak size kalmış, lakin benim fikrimi sorarsanız değiştirmenize gerek yok. Elinizdeki cihaz sizi uzun yıllar götürebilecek bir seviyede.
Server kayıt yaptıracaksanız HyperOs 1 sürümünde kalmanız daha iyi olur hem fiyat uyguna gelir hemde daha sıkıntısız işlem yapar ustalar. HyperOs 2 'de de pek birşey yok zaten.
Android Auto ise tamamen çin romu ile ilgili. Çalışmama nedeni Çin'de Google uygulamalarının çoğunluğu kısıtlı olduğu için tam çalışmıyor, zaten Çin'de Android Auto kullanmıyorlar. Baidou Car Life uygulamasını kullanıyor olmaları lazım. Sizde bir onu yükleyip deneyin belki çalışır.

yakamoz843

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tunç
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni cihaz alıp almamak size kalmış, lakin benim fikrimi sorarsanız değiştirmenize gerek yok. Elinizdeki cihaz sizi uzun yıllar götürebilecek bir seviyede.
Server kayıt yaptıracaksanız HyperOs 1 sürümünde kalmanız daha iyi olur hem fiyat uyguna gelir hemde daha sıkıntısız işlem yapar ustalar. HyperOs 2 'de de pek birşey yok zaten.
Android Auto ise tamamen çin romu ile ilgili. Çalışmama nedeni Çin'de Google uygulamalarının çoğunluğu kısıtlı olduğu için tam çalışmıyor, zaten Çin'de Android Auto kullanmıyorlar. Baidou Car Life uygulamasını kullanıyor olmaları lazım. Sizde bir onu yükleyip deneyin belki çalışır.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Xioami'nin en son modellerinden birini kullanıp Android Auto kullanamyınca biraz ilginç bir durum oluşuyor. Hyper OS 2 'ye geçişte telefonun sıfırlanması gibi bir durumu okumuştum. Bu konuyla ilgili bilginiz var mı?

Asosyal_Psikolog

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Psikolog
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
7
Yanıtınız için teşekkür ederim. Xioami'nin en son modellerinden birini kullanıp Android Auto kullanamyınca biraz ilginç bir durum oluşuyor. Hyper OS 2 'ye geçişte telefonun sıfırlanması gibi bir durumu okumuştum. Bu konuyla ilgili bilginiz var mı?
Telefonu sıfır, kutulu aldığınızı ve günlük kullanım hariç hiçbir yazılımsal yada donanımsal müdahalede bulunmadığınızı söylemişsiniz, yazdığınızdan ben bunu anladım. Yani normal şekilde güncelleme yapmanızda hiçbir sıkıntı olmaz. Hos2 yi gönül rahatlığıyla yükleyebilirsiniz.
Yalnız bu yazdığımdan bağımsız olarak server kayıt işleminde cihaza eng rom atılıp işlem yapıldığından telefondaki herşeyi siliyorlar, yaptıracaksanız aklınızda bulunsun. Sizin için önemli şeyler var ise yedeklemeyi unutmayın.

repweststij89

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hapsel
Cihazım
4a
Konular
0
Çin 14 ultra ya global rom yüklediğinde kamera vs de bazen sıkıntıların olduğu söylentileri var. Bende çin varyant düşünüyorum bu yorumları görünce biraz tedirgin oldum. Kullanan arkadaşlarda var mı böyle sıkıntılar ? Yoksa server kayıtlılarda tedirgin olmaya gerek yok mu :)

Üst Alt