Sohbet 112 Çağrı Merkezi İşleyişi Sizce Dogrumu

Wandeta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış Aslan
Cihazım
Samsung S2
Konular
22
Arkadaşlar bir iki sefer polıse işim düştü 112 aradım neden aradınız diye soruyorlar en ufak detayına kadar anlatıyorsunuz verilen cevap sizi ilgili birime aktarıyoruz oluyor ilgili birimede baştan en ufak ayrıntısına kadar tekrar anlatıyorsunuz..

Şimdi sorum şu arada kaybolan zaman önemli deyilmi bu kaybolan zamanda çok şeyler degişmezmi mesela çok çok acil durumlarda fırsatını bulup aramışım ne bileyim işte şarjzım az veya ölüyorum veya kaçırılıyorum vssssss

Sizce..

Son düzenleme:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Deveye demişlerki boynun neden eğri...

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Arkadaşlar bir iki sefer polıse işim düştü 112 aradım neden aradınız diye soruyorlar en ufak detayına kadar anlatıyorsunuz verilen cevap sizi ilgili birime aktarıyoruz oluyor ilgili birimede tekrar en ufak ayrıntısına kadar tekrar anlatıyorsunuz..Şimdi sorum şu arada kaybolan zaman önemli deyilmi bu kaybolan zamanda çok şeyler degişmezmi mesela çok çok acil durumlarda fırsatını bulup aramışım ne bileyim işte şarjzım az veya ölüyorum veya kaçırılıyorum vssssss

Sizce..

Şöyle ki;

Bunu sormaları aslında bizler için iyi bir durum. Örneğin bulunduğunuz alana Jandarma yakın mı ? Yada polis mi mevcut. Yada yangınla beraber ambulans mı gerekli. Tek seferde hepsine bilgi gidiyor. Bir kaç kez deneyimledim. Ambulans ile beraber aynı anda/zamanda jandarma size ulaşım sağlıyor.. Güzergah için hepsine tek seferde bilgi gitmesi gerekli.

ALLAH korusun, sarj bitiyo ve ölümcül kaza oluştu. Siz bir kez çok kötüyüm kaza geçirdim demeniz yeterli. Şarj bitse de sizi bulabiliyorlar.

sahin5289

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şahin
Cihazım
POCO X7 PRO
Konular
6
Tek numaranın artısı da var eksiside mesela yangın durumunda çağrı karşılayıcı itfaiye birimine bağlayıp itfaiye birimi ilgi istasyona bağlayan kadar 3 4 dakika geçiyor itfaiyenin olay yerine gitmesi 5 6dk toplam süre 10 bazen 15 dk buluyor bu arada ev iş yeri neyse kul oluyor tek artısı bence Akilda kalamasi

Wandeta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış Aslan
Cihazım
Samsung S2
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şöyle ki;

Bunu sormaları aslında bizler için iyi bir durum. Örneğin bulunduğunuz alana Jandarma yakın mı ? Yada polis mi mevcut. Yada yangınla beraber ambulans mı gerekli. Tek seferde hepsine bilgi gidiyor. Bir kaç kez deneyimledim. Ambulans ile beraber jandarma gelebiliyor. Güzergah için hepsine tek seferde bilgi gitmesi gerekli.

ALLAH korusun, sarj bitiyo ve ölümcül kaza oluştu. Siz bir kez çok kötüyüm kaza geçirdim demeniz yeterli. Şarj bitse de sizi bulabiliyorlar.
Sizin dediginiz dogruda fakat benim sorumun bana göre tam cevabı deyil diye düşünüyorum 112 aradım konuştugum ilk kişi herşeyi ögrendiyse telefonu kapattıkdan sonra yönlendirmeyi o yapsın ne bileyim valla yukarı baksan bıyık aşagı baksan sakal yani

Şimdi aklıma gelıyorda yıne polıs için aramıştım 112 bana acayıp sorular sordu baya bir uzunca sordu ( güzel birşey ) sonra demezmi sizi gerekli birime aktarıyorum ordakı arkadaşta tekrar aynı şeyleri uzunca sorunca aklıma bu soru geldi yav ben ölüyor olsam zamanım burda laf anlatmayla geçti düşüncesi geldi..Aha öldüm..

sahin5289

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Şahin
Cihazım
POCO X7 PRO
Konular
6
Sizin dediginiz dogruda fakat benim sorumun bana göre tam cevabı deyil diye düşünüyorum 112 aradım konuştugum ilk kişi herşeyi ögrendiyse telefonu kapattıkdan sonra yönlendirmeyi o yapsın ne bileyim valla yukarı baksan bıyık aşagı baksan sakal yani
İlk karşılayan herşeyi öğrenmiyor düzgün konuşmayı öğreniyor olayın durumuna göre polis jandarma sağlık veya itfaiye ye yönlendiriyor.

Wandeta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış Aslan
Cihazım
Samsung S2
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk karşılayan herşeyi öğrenmiyor düzgün konuşmayı öğreniyor olayın durumuna göre polis jandarma sağlık veya itfaiye ye yönlendiriyor.
Verdiginiz cevabı tam anlamasamda şimdi şöyle ilk kişi sizi dinliyor anlattıklarınıza göre gerekli yönlendirmeyi yapıyor dedigim gibi ama zaman kayboluyor..

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Arama nedeninizi yazmamışsınız bu nedenle doğru veya yanlış demek pek doğru olmaz gibi geliyor. Siz yazınca hafızamı zorladım ve aklıma bir kaç arama tecrübem geldi.

Örneğin ikinci sıra park yapan biri çıkışımı engellemişti ve polisi aradım. Anlattım, operatör aktarıyorum dedi ve aktardığı yerle tekrar görüştüm. 10 dakika konuştum ama telefonu kapattıktan 3 dakika sonra ekip gelip yolu açtı.

Bir başka aramamda trafik kazasına şahit olmuştum. Aradım trafik kazası ve yaralılar var dedim. Kazayı tarif ettim, adresi verdim ve ambulans ve polis yönlendirdiler. Aktarma olmamıştı.

Galiba aktarma işi çağrının aciliyet durumuna göre belirleniyor. Eğer aktarma yapıldığında ölmen olmayacaksa aktarıyorlar ama gerçekten acilse aktarma olmuyor, hemen müdahale ediliyor.

Son düzenleme:

H_efe42_7

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin Efe
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
Benim bildigim olay yerine yönlendirme yapıp detaya iniyorlar.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320

Şimdi aklıma gelıyorda yıne polıs için aramıştım 112 bana acayıp sorular sordu baya bir uzunca sordu ( güzel birşey ) sonra demezmi sizi gerekli birime aktarıyorum ordakı arkadaşta tekrar aynı şeyleri uzunca sorunca aklıma bu soru geldi yav ben ölüyor olsam zamanım burda laf anlatmayla geçti düşüncesi geldi..Aha öldüm..

Eğer anlatacak dermanınız veya zamanınız varsa anlatabilirsiniz. Teorik olarak ilk söylediğiniz kişi zaten ekipleri yola çıkartmış oluyor. Devamında sorulan sorular için mesela ; iş kazası meydana geldi iş yerimizde. Ambulans gelene kadar sorular sordu, sebebi kişinin bilinci yerinde mi, nasıl müdahale edebiliriz, ekstrem durum oluştu mu gibi sorular. Bunlar hasta için önemli anlar çünkü. Haliniz yok ise adresi verip durumu kısaca anlatın yeter diye düşünüyorum. Siz gibi kaç kişi arıyor. Veyahut yanıltıcı ihbarlar geliyor. Bu ihbarlar yüzünden belkide fazla sorguluyorlardır.

Üst Alt