AirPods 2. nesil kullanıyordum yaklaşık 3 yıldır. Farklı bir kulaklık kullanmama sebebimse tamamen ergonomi ve mikrofon kalitesiydi. Bataryası yavaştan ölmeye başlayınca ve garanti de bitince elden çıkarıp buna yakın mikrofon kalitesi ve rahatlık sunan kulaklıklara bakmaya başladım, Oppo Enco Air modelini çok detaylı araştırdıktan sonra satın aldım. Çok samimi söylüyorum, hiçbir fark hissetmedim. AirPods'a göre sadece bir tık daha tiz ses veriyor ancak çok temiz geliyor sesler. Mikrofon kalitesi falan her türlü ortamda çok net ses gönderiyor karşıya. Yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum, çok memnunum.
Bunun yanında bir de Anker SoundCore Life Q10 kullanıyordum, kulak üstü kulaklıklar arasında f/p olarak bence açık ara en iyisidir. Gerek ses kalitesi, gerek malzeme gerekse özellik olarak. Hem kablolu hem kablosuz kullanım, kulağı tamamen saran yapısıyla izolasyon, bass up tuşu ile dolu dolu bas vermesi, 60 saat batarya süresi vs... Ben aldığımda 500 gibi bir rakamken şu an +2binlerde geziyor. Arkadaşım çok istediği için ona yok pahasına verip kendime JBL 510BT modelini aldım, ondan da çok memnunum. Aradığınız fiyat aralığında Oppo ve JBL önerebilirim.