Alış Çin'den Mi5sPlus Alımı için Site Tavsiyesi

stfazli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
FAZLI
Cihazım
XIAOMI YI
Konular
8
Beyler panik yaptırmayın.
Gümrük kısmını geçtiyse sorun yok. Ukim= uluslararası kargo işleme merkezidir. Ordan dağıtıma çıkarılır. Merkez kargo toplamaya gider sonra da adresine en yakın dağıtım merkezi. Gördüğüm kadarıyla yarın evine ulaşması muhtemel cumartesi de 12.30a kadar dağıtım var ve şube yoğunluğu fazla değilse hemen alırsın. Merak etme en geç Salı elinde olur.
Bu arada vergi de ptt kargo takip sayfasında çıkar. Eğer girilmişse tabi. Ama telefon için vergi yok çünkü gümrük yakaladığında vergiye tabi tutmadan geri çevirir yasak olduğundan.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Gümrük kısmını geçtiyse sorun yok. Ukim= uluslararası kargo işleme merkezidir. Ordan dağıtıma çıkarılır. Merkez kargo toplamaya gider sonra da adresine en yakın dağıtım merkezi. Gördüğüm kadarıyla yarın evine ulaşması muhtemel cumartesi de 12.30a kadar dağıtım var ve şube yoğunluğu fazla değilse hemen alırsın. Merak etme en geç Salı elinde olur.
Bu arada vergi de ptt kargo takip sayfasında çıkar. Eğer girilmişse tabi. Ama telefon için vergi yok çünkü gümrük yakaladığında vergiye tabi tutmadan geri çevirir yasak olduğundan.

Ne aldığını bilmediğimden vergi demiştim, bu noktaya değinmeniz güzel olmuş. Evet ukim in açıklaması dediğiniz gibi lakin bir ürün ukim e girdiyse %90 takıldı demektir. Umarım dediğiniz gibi dağıtıma çıkar.

xtrem06

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ramazan
Cihazım
Mi9 lite
Konular
2

Yasaklı ürünse istediğin kadar relax ol. O mal geri gidecek. Yasaklı değilse sıkıntı yok.ukimde paket açılıyor. Öyle sadece kargo işleme deyip geçmek yanlış

note 3 pro & Tapatalk

osmaniye080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
redmi note 3
Meslek
serbest meslek
Konular
52
en son hali bu arkadaşlar

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    122,5 KB · Görüntüleme: 114

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
buradaki thinydeal sitesi temsilcisi kristine in teklifi ile bana bedavadan bir telefon gönderecekti. telefon bana gelirse ben o siteden kendime mi 5 alacaktım.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

hknkorkmaz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
ZUK Z2 PRO
Konular
8
Bugün bir çok siteye baktım, fiyatlara 150-200 TL civarı ekleyince forumda satan arkadaşlar buluyoruz.Şimdi 150-200 TL içinde riske girmeye değermi bilmem. Ama forumda hep önce para sonra kargo olayı olunca her iki taraftan birinin karşısındakine güvenmesi gerekiyor.Bu da bir handikap oluyor.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
UKiM'e giren ürünler, açılıp içine bakılması gereken şüphelenilen ürünlerdir. Normalde hiçbir sorun yoksa işlemler Pim'lerde yapılır. Şüphelenilen paket UKiM'e sevkedilerek açılıp bakılır. Eğer yasaklı ürünse el konulur, gizleme yapılmış bir paket ise yani mesela hoparlör içine gizlenmiş bir yasak şey gibi, adli soruşturma açılır, yasaklı değil de maddi değeri 75€ üzerinde olan ürünlerden, geldiği ülkeye bağlı olarak %18 yada %20 vergi çıkartılır, eğer ücreti düşük ve yasak olmayan bir ürünse benim ayakbastı parası diye uydurduğum "gümrüğe sunma ücreti ve damga vergisi" olarak 2-3 TL bir borç çıkartılır. Sonra Pim'e yönlendirilir.
Ukim sadece Kargo İşlem Merkezi diye hafife alınamaz.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

wolwex

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Lucius
Cihazım
LG G4
Konular
0
Yurtdışında tanıdıkları olanlar bu satıcıdan alabilir daha önce siparişim oldu sorunsuz ulaştı ama trye gelmiyor unutmayın yukrdan ülkeyi değiştirmezseniz dükkan görünmez

(from AliExpress Android)

Sent from Space

hknkorkmaz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
ZUK Z2 PRO
Konular
8
Yurtdışında tanıdıkları olanlar bu satıcıdan alabilir daha önce siparişim oldu sorunsuz ulaştı ama trye gelmiyor unutmayın yukrdan ülkeyi değiştirmezseniz dükkan görünmez

(from AliExpress Android)

Sent from Space
Bu satıcı sorunsuz bir şekilde telefonda gönderir mi acaba?

con_radinho

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
mi5s
Meslek
Mühendis
Konular
4
BAzı siteler vergi dahil diil diyor,yani gümrükten geçtikten sonra extra vergi ödememiz gerekiyormus.bu vergi ne kadar olur bi fikri olan varmı? ben ingiltereye sipariş vermeyi düşünüorum.geekbuyingb de vergi hariç 1170 civarı,aliexpress top-one satıcısında vergi sorunu yok 1350 lira civarı.vergiyi bilmek lazım.

Üst Alt