Nafiz_Can kullanıcısının son içeriği

1. Nafiz_Can

Sohbet Kartal Yuvası - İsmail Şener

KARTAL YUVASI Kartal yuvasındaydı Gecenin karanlığında. Sert bakışlarını saklamadı Sabahın ayazında. XXX Ateş düştü yuvasına birden Uçtu göğe doğru aniden Avladı çakalları tepelerinden Yuvasına döndü yeniden. XXX Teker teker kardeşlerini saydı Birkaçından ses alamadı Bütün şanıyla haykırdı Sesi...
  2. Nafiz_Can

Sohbet Benzetmeye Bak Çay Demle

BENZETMEYE BAK ÇAY DEMLE Çay'ı Çok Sevdiğimi Söyleyince, Yaşlı Bir Teyze Anlattı Geçenlerde Bak Evladım Diye Başladı Söze: Çayın Alt Demliği Evdeki Kaynanadır; Devamlı Kaynar Durur. Üst Demlik Evdeki Gelindir; Alt Demlik Kaynadıkça O Olgunlaşır, Demlenir. Gelinin Kocası İse Bardaktır; Biraz...
  3. Nafiz_Can

Sohbet Cumhuriyet - Afet İnce Kırat

CUMHURİYET Demokrasi hevesiyle düştük ki bir oyuna Söylemekten dinlemekten döndük deli koyuna Çırpınırken düşüverdik elin dümen suyuna Kim ne derse desin varsın iradene sahip ol Cumhuriyet değil midir aranacak doğru yol. XXX Kaybol artık be kardeşim nefretinle kininle Aç gözünü bul yolunu bir de...
  4. Nafiz_Can

Sohbet Atatürk Sevdalısıyız - Nafiz Yılmaz

ATATÜRK SEVDALISIYIZ Sen kim oluyorsun yüzsüz utanmaz yobaz Giriyorsun söyle ALLAH'LA benim arama Sivri dilini uzatıyorsun yalanla birde harama Bu ülkeyi başıboş sahipsiz mi kaldı sanma Bizler ATATÜRK’ÜN neslindeyiz sevdalısıyız XXX Sulandı bu topraklar Atalarımızın oluk oluk kanlarıyla...
  5. Nafiz_Can

Sohbet Mustafa Kemal Atatürk - Emrah Mahsuni

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Gide gide sana geleyim derken Cüppeler içinde kaldım AtaTürk Küpeler kulakta saçlar omuzda Züppeler içinde kaldım AtaTürk XXX Bıraktığın gençlik nere gidiyor Damarından iran arap akıyor Gözler göre göre insan yakıyor Mollalar içinde kaldım AtaTürk XXX Laiklik nerde uygarlık...
  6. Nafiz_Can

Sohbet Kemal'im - İbrahim Sevindik

KEMAL`İM Ülkemdeki insanları hayretle izledim Şöyle etrafıma baktım, şaştım, tanıyamadım Kara sakal, yeşil cübbe, başta sarık, alışamadım Gel Kemal`im gel ülken arıyor seni XXX Bana öğretilen din; gönüldedir, haldedir İnsan ayırmamalı, her yaratılan kardeştir Şimdi bu benlik neden, acep...
  7. Nafiz_Can

Sohbet Bir Aşk Değişiyor - İbrahim Sadri

BİR AŞK DEĞİYOR Kapına biri gül bırakıyor tanımadığın Trafik birden açılıyor Köprüden geçişte para almıyor gişedeki kadın Bi o kadar yakışıyor üstüne siyah kazağın Menekşe tutuyor köşe başında yalnızlığın Sarı kanaryalar hep senin için kazanıyor Ne de güzel geliyor insana sırtından vurulması...
  8. Nafiz_Can

Sohbet Helal Olsun Saraya - Afet İnce Kırat

HELAL OLSUN SARAYA Bozguncular haykırır gün kara gece kara Bir kişi karar versin siyaset bir cerahat Kıyamet mi kopacak millet kalsa fukara Sarılın yorganlara uyuyun rahat rahat. Sonunuz kötü olur girmeyiniz araya Çoğunluk kabul etmiş helal olsun saraya. XXX Onlar yesin gönlünce biz duydukça...
  9. Nafiz_Can

Sohbet Atatürk Sevgisi - İbrahim Sevindik

ATATÜRK SEVGİSİ Bir ülke görün Atasını böyle seven Ve onu her yerde taktir eden İşte bu Aziz Türk milletidir XXX Bir ülke görün Atasının değerini bilen Ve onunla her zaman güçlü olan İşte bu Aziz Türk milletidir XXX Bir ülke görün Atasını dünyanın en büyük lideri olarak gören Ve onu her yerde...
  10. Nafiz_Can

Sohbet Yeşil Bir Dünya İstiyorum - Salih Çetin

YEŞİL BİR DÜNYA İSTİYORUM Betonların az, bahçelerin, parkların bol olduğu, Akaryakıt kullanımının az, oksijenin bol olduğu, Yakılan ağaçların olmadığı, dikilen ağarların bol olduğu, Çevre dostu insanların olduğu bir dünya istiyorum. Mermilerin, bombaların uçmadığı, beyaz güvercinlerin uçtuğu...
  11. Nafiz_Can

Sohbet Gel Bahar - Afet İnce Kırat

GEL BAHAR Kaç yıl geçti aradan kül ettin her bayramı Başımıza taç yaptık hüznü kederi gamı Çok mu gördün acaba bize kuru selamı Hasret kaldık yüzüne neredesin ey bahar XXX Hani nerede şimdi pemben yeşilin sarın Evin damı çökecek altında kaldık karın Göz görmez kulak duymaz sezilmez ah u zarın...
  12. Nafiz_Can

Sohbet Anne Yüreği - Nafiz Yılmaz

ANNE YÜREĞİ Dokuz ay karında Kim gezdirdi Ak sütünü esirgemeden Helaliyle kim verdi Ben uyurdum derin derin O sıcaklığımı hissederdi Anne yüreği taş değil Annem bana muhtaç değil Dün gece yine Gördüm rüyamda Titredim uyandım Terledim bir anda Gözlerim dolu dolu oldu Şişti ağlamaktan Anne yüreği...
  13. Nafiz_Can

Sohbet Benim Köyüm - İbrahim Sevindik (Yılın Şiiri)

BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı, bahçesi Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama gamı, kederi Havası başkadır benim köyümün XXX Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi'nin torunları derler bizlere Özü başkadır benim köyümün XXX Yeşil yeşil meşeleri var...
  14. Nafiz_Can

Sohbet Memleket İsterim - Cahit Sıtkı Tarancı

MEMLEKET İSTERİM Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. XXX Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. XXX Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı...
  15. Nafiz_Can

Sohbet Erzurum'da Çayhane - Hüseyin Şinasi

ERZURUM’DA ÇAYHANE Güzel yurt Erzurum’da, Erzincan çarşısında, Şirin bir çayhanedir, dükkanlar karşısında. Basamakla çıkılır çift kapıdan geçilir, Tertemiz bardaklarda taze çaylar içilir. XXX İlhan usta demlerse değişir zevki çayın, Öyle bir tılsım var ki içileni saymayın. Kahve sahibi bile...
Üst Alt