Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
X3 Pro'da yaşadıklarımdan sonra POCO markasına korkuyla yaklaşırım açıkçası. Çünkü Kasım ayından beridir yaşadıklarım akıl alır şeyler değil. Ancak Samsung'da parasını hak etmeyen ürünleri satıyor. Yoksa Samsung düşünebilirdim. Hiç bilmiyorum açıkçası. POCO zamanında bu hatasının farkına varıp...
Açıkçası çaresiz durumdaydım ve o anda tamirciyle konuşurken sakince işte anlattım abi bunun böyle böyle sorunu oldu bilirsin zaten X3 Pro'larda yaygın bir şeydir telefonumu yapabilir misin? Mümkün mü? tarzı bir sohbet geçti hatta sıcak kanlı bile davranmıştı epey. Üslup konusunda sorun yok...
Açıkçası sanmıyorum hocam. ROM'un kendisi abanmıyor sisteme. Sorunumun donanımsal olduğu dediğim gibi çok aşikar. Kalkıp cihazın işlemci hızını yarı yarıya kıssam bile bu sorunu yaşıyorum. ROM çökmesi öncesinde durum daha vahimdi. Sistem az ısınsa hemen aynı dediğim problemleri çıkarıyordu...
Tam anlamıyla sorunsuz beklemiyorum pek hocam. Sonuçta custom ROM bunlar. İlla ki hataları olacaktır. Örneğin Evo X'in bir sürümünde ekran kesim moduyla alakalı bir sorun vardı ve bu sorun telefonu bootloop'a sokuyordu. Geliştirici sonraki yamada gidermişti. Bunun gibi birçok şey olabilir...
Bu söylediğim sorun geçti ama bilmiyorum. Bu adam muhtemelen sıcak vurup geçti. Eskiden kamerada her şeyi yaparken artık mesela en basit otomatik modda akşam fotoğraf çekemiyorum. Arka kamera donanım olarak tamamen fişi çekiyor. Örneğin 4K30 çekebiliyor olmasına rağmen başlattığım anda önce...
Evolution X 9.5 kullanıyordum ancak ROM durduk yere çöküp cihaz içerisine artık giremediğimden Clean Flash yapmaya karar verdim yedek alıp. Ancak hangi ROM'u kuracağım konusunda kararsızım. Evolution-X içerisindeki spooflar ve pencere güvenli işaretlerini yok sayma gibi ayarlar oldukça iyiydi...
Biliyorum hocam. Yaptığım şey deneyseldi ve bu ROM ve Kernel için en azından elimde patlamış oldu. Kernel'in geliştiricisi 4 GB olarak ayarlamış bilerek zaten. Daha doğrusu Gaming varyantı için 4 GB ancak normal varyantı 2 GB olarak ayarlı. Açıkçası Gaming varyantı cihazda oldukça akıcı...
Şöyle ki hocam MIUI'da bunu kapattığımda sorun çıkarmıyordu oyunlarda ancak Custom ROM ve Kernel üzerinde elle ZRAM kapattığımda başta sorun yok gibiydi. Sonradan oyunu oynarken birkaç uygulama için durdurma hatası verdi, ardından tüm uygulamalar fişi çekmeye başladı. Peşinden artık hiçbir...
Siz deyince durup düşündüm. X3 Pro kullanıyorum ve kurduğum kernel, FKM üzerinden kontrol ettiğimde 4 GB ZRAM oluşturmuş. Xiaomi'de benzer özellik RAM arttırma diye geçiyordu. İkisi aynı şeye mi çıkıyor yani?
Düşündüm ancak Ağustostan beridir aynı ROM ve kernel'deyim. Ayrıca bu sabah bir şey fark ettim ki mesela düşük sıcaklıklı bir odaya geçtiğimde telefon 45 derecede çalışıyor ve sorunsuz oyun oynanabilirken nispeten daha sıcak odaya geçtiğimde 55-60 derecelere çıkıyor ve yukarıda bahsettiğim...
Telefonum son 2 aydır özellikle kafayı yemiş halde donup duruyor. Şöyle söylemem gerekirse ki: donmaya başladığı anda sistem tamamen kaskatı kesiliyor. Hiçbir tuşla yanıt vermiyor, ekran kapanmıyor ve öylece bekliyor. Şarja tak çıkar yapsam da bile ne led yanıyor ne de şarj alma animasyonu...