Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Oradaki adrese gidip unlock tools indirip mi hesabı ile giriş yapıp recovery modda unlock yapmanız lazım. Şimdi telefondan yazıyorum, bilgisayarımda gerekli linkler vardı.
Hiç uğraşmayın derim. Yapılacak herşeyi yaptım. (edl mod hariç) unlock yaptım kurtuldum. Daha önceden de Samsung note1 vardı onu da root yapıp android 6 falan yüklemiştim. Onun resmi hali buda :) En azından Xiaomi'de orjinal rom bulmak kolay.
Aşağıdaki linkte benim açtığım konu var. Güncelleme...
Aynı şekilde hepsiburada.com'dan satın aldım.
7.2.8.0.0 olarak geldi. Orjinal romlarda 7.2.8.0 oluyor. 7.2.8.0.0 fake rom olarak geçiyor.
Çeşitli şeyler denedim ama en sonunda unlock için başvuru yapıp onun sonucunda fastboot ile MIUI 8 rom yükleyerek güncelleme yapabildim. Şimdiki sürümüm...
Teşekkür ederim ama dün akşam fastboot ile yükseltme yaptım artık.
Sonuç olarak
Unlock için başvuru yapıp sonucu bekledim. Sonra bir kaç gün içerisinde telefona mesaj geliyor ve link gönderiyorlar. Gelen linkteki dosyayı indiriyoruz ve bilgisayara kuruyoruz. Kurduğumuz programı MI hesabı ile...
Stabil kullanayım ilk zamanlar. Samsung note vardı onu da defalarca root edip çeşitli romlar yüklemiştim. Yeni aldığım için Mİ5'i biraz satbil stabil takılsın :D
Videoda olduğu gibi mi yapın diyorsunuz yani?
Bir tek bu kaldı denemediğim.
Xiaomi ile hergün düzenli olarak mailleşiyoruz.
Us mail support ile kanka olma derecsine geldim artık.
Onu yap, bunu yap diye mail atıyorlar ama hepsi boşa çıkıyor.
Telefon yeniden açıldı. Sıkıntı yok ama güncellemede yok. neyse fastboot yapmayı bekleyeceğim artık. Aynı durumda olan arkdaşlar da var. Çözüme ularsam paylaşırım buradan veya daha önceden çözmüş olan varsa paylaşsın mümkünse.
5 saat oldu hala aynı kalmış.
İşe gidip geldim ama değişen bişey olmamış. hala %50'de bekliyor. iptalde edilmiyor. kabloyu çıkartsam telefon zarar görür mü ki