Zil ve uyarı sesleri nasıl eklenir?

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Mi4 ve Mi Note için bilgisayarımdaki zil ve uyarı sesleri telefona nasıl yüklenir? Forumda biraz aradım ama göremedim. Eğer varsa link verebilir misiniz?

haqanguven

нεя güη αчηι şεчℓεя
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
346
Herhangi bir dosya yöneticisine kök izni ver ve system / media/ audio klasöründe uygun olan yerlere atman yeterli olacaktır

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Birkaç sene önce şöyle bir yazı hazırlamıştım:

ALARM, BİLDİRİM ve ZİL SESLERİ:

Birçoğumuz Alarm seslerinin kısık olmasından şikayet eder yada kendi seslerimizi Alarm, Bildirim yada Zil Sesi yapmayı isteriz. Eskiden MP3'ümüzü dinlerken Menü'den Set As (Yap) seçeneği ile bunu çok basitçe yapabiliyorduk. Ancak yeni Rom'larda bu yöntem ile sadece Zil Sesi olarak ayarlayabiliyoruz. Kişilere farklı zil seslerini böyle verebiliriz.
  Her ne kadar 3. parti uygulamalar ile (Zedge gibi) bu sesleri ayarlayabiliyorsak ta hiçbir uygulama olmadan da bunu yapabiliyoruz. Aşağıda sadece Alarm sesleri için bir görsel hazırladım. Ancak bunu Bildirim sesleri ve Zil sesleri için de uygulayabilirsiniz. Değişen şey sadece MP3 dosyamızı koyduğumuz klasör olacaktır.

sdcard bölümünüzde yani dahili hafızada, Alarms, Notifications, Ringtones diye klasörler varsa (yoksa da kendiniz açabilirsiniz) buralara attığınız mp3 dosyaları, Alarm, Bildirim yada Zil Sesi olarak görünürler. Ayarlar yapılırken gelen listeye, buradaki mp3'ler de dahil edilir.

Ayrıca yine sdcard bölümünüzde media adlı bir klasör, bunun altına audio adlı bir klasör ve bunun altına da açacağınız şu klasörler, ilgili uygulamalar tarafından tanınıyor.

Alarm sesi olmasını istediğiniz MP3'lerinizi /media/audio/Alarms klasörüne
  Bildirim sesleri olmasını istediğiniz MP3'lerinizi /media/audio/notifications klasörüne
  Arayüz sesleri olmasını istediğiniz MP3'lerinizi /media/audio/ui klasörüne
  Zil sesleri olmasını istediğiniz MP3'lerinizi /media/audio/Ringtones klasörüne  

Eğer telefonun kendi sesleri nerdedir derseniz, onları da system/media/audio klasörü altında bulabilirsiniz. Tabi buraya erişim için Root Explorer, Solid Explorer gibi root yetkisi alabilen dosya yöneticileri kullanmanız gerekiyor.

Oyla:

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
haqanguven' Alıntı:
Herhangi bir dosya yöneticisine kök izni ver ve system / media/ audio klasöründe uygun olan yerlere atman yeterli olacaktır

iPhone'dan androide yeni geçtiğim için belki çok amatörce bir soru olacak ama bir dosya yöneticisine nasıl kök izni veriyoruz?

Oyla:

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Tamamdır, teşekkürler.

Oyla:

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Peki son bir soru olarak, Whatsapp bildirim seslerine yeni seçenekler nasıl ekleyebiliriz? Yukarıdaki işlem ile yaptığım yeni notification eklemeleri whatsappta gözükmüyor? Onun klasörüne nasıl ulaşabiliriz?

Oyla:

haqanguven

нεя güη αчηι şεчℓεя
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
346
Yerel adı altında cıhazdaki tüm seslerı whats app gorur. Sızde temalarda yerel bülümü yokmu?

Oyla:

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Yerel bölümünde görünmüyor ama altta gözat butonuna basınca klasörden seçilebiliyor.

Oyla:
Üst Alt