Sohbet Yurtdışından Alınan Xiaomi'de Yapılması Gerekenler

orcntklr

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Orcun
Cihazım
Note 7 Pro
Konular
2
Merhaba

Şuan Hindistandayım buradan Note 7 Pro almayı planlıyorum..

Cihazı alırken simfree alıp kampanyalı taahhütlü almayacağım.
Türkiye'ye getirdiğimde adım adım hangi işlemleri yapmalıyım?

B/L 15 günlük kiliti,Rom yükleme ve Pasaport kaydı gibi şeyler duyuyorum ama hiç bir fikrim yok. Telefonu türkçe kullanmak gibi bir derdım yok ingilizcede kullanabilirim.

Apple'dan sonra ilk telefonum olacak, yardımlarınızı rica ediyorum.

Kandırıkçı

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
TuncayM
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Bildiğim kadarıyla hindistan'da global rom yüklü. Bölgenizi ve dilinizi değiştirip türkçe kullanıp türkiyede kullanabiliriz.
Hindistandan gereksiz reklam kalıntılarından kurtalmak için bence bölgeyi türkiye yaptıktan sonra bir fabrika çekmeniz olacaktır. Türkiyede ise pasaportunuza en fazla 2 telefon kaydedebilirsiniz. Türkiyede eğer cihaz universal IMEI ise 4 ay kayıt ettirmeden kullanabilirsiniz. Türkiyede IMEI kaydı yaptırmassınız 4 ay sonra hatlarınızı türkiyede kullanamazsınız. IMEI kaydı 618 liraya e-devlet kapısı üzerinden yapabilirsiniz IMEI sorgulamanız için cihazın kutusuna bakabilir veya *#06# tuşlamanız gerekir.
Ayrıntılı Bilgi İçin:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Öncelikle alacağınız cihaz hayırlı olsun hocam, güzel günlerde kullanın :)

İlk olarak ROM ,İşletim sistemi, yani Android in Üreticiler veya Bireysel kişiler tarafından ,cihazlara uygun hale getirilmesi için yapılan optimizasyonlar sonrasında sunulmuş halidir.

Yani cihazı aldığınızda içerisinde bulunan Sürümde bir ROM iken , diğer kullanıcı ya da geliştiricilerin değişiklikler yaparak sunduğu sürümlerde birer ROM dur.

BL kilidi Xiaomi cihazlara dış kaynaklı Rom'lar ,ayarlar yüklemek için açılan , açtığınızda size özgürlük kapılarını aralayan bir kilittir.

Ancak bu konularda yeterli ve de gerekli araştırmaları yapmadan bu işlere girişmemenizi tavsiye ederim.

Cihazınızı ülkeye girdikten sonra 120 gün kayıtsız olarak kullanabilirsiniz. Eğer 120 gün sonunda kayıt yaptırmamış iseniz cihazınız kullanıma kapatılacaktır.
618 TL lik bedel ile IMEI kaydı yaptırmanız gerekmektedir.

İlgili konuya aşağıdan ulaşabilirsiniz :)

IMEI Kayıt Süreci

Aklınıza takılan çoğu soruya aşağıdaki bağlantıya tıklayarak cevap bulabilirsiniz :)

Sıkça Sorulan Sorular

Son düzenleme:
Üst Alt