Soru Yurt dışı siteden anakart siparişi

• Konbuyu başlatan tr06
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 5
  • Görüntüleme 6K

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Arkadaşlar aradığım ama Türkiye'de bulamadığım bir anakart var, bunu yırt dışı sitesinden aliexpress gibi alınca gümrükte telefon getirmede yaşanan sıkıntı yaşanıyor mu? Yoksa sorunsuz gelir mi bana? Burada önemli olan satıcının anakartı çok iyi hassas şekilde paketlemesi. Aliexpress gibi yerlerden nasıl alışveriş yapıldığını vs de bilmiyorum açıkcası hiç, teslimat garantisi veren satıcılar var deniyor telefonlar için üstelik. Bunlar doğru mu? Ne şekilde yapılıyor. Bilginiz var mı?

Mesela amazon da var anakart :

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Telefon anakartı geçti ama bilgisayar için ağırlıktan veya paket büyüklüğünden incelemeye girebilir. Fiyatı düşük gösterebilirsin ama. O zaman da paker incelemeye girerse fiyatına bakıp vergisini çıkartırlar.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Amazon'un, kendisini diğer sitelerden ayıran şöyle bir özelliği var. Eğer alacağınız ürünü Amazon satıyorsa, sayfada Turkiye'ye gönderilip gönderilmeyeceği de yazar. Gönderiliyorsa gözümüz kapalı satın alabiliriz. Ödeme esnasında kargo haricinde, eğer gümrük vergisi çıkma ihtimali varsa vergiyi de sizden peşinen tahsil eder. Burada da sizin elinizi hiçbirşeye sürdürmeden tüm gümrüksel işlemleri kendisi yapar yada yaptırır. Sonunda ürün Aras, Yurtiçi yada Sürat Kargo ile (artık hangisi denk gelirse) adresinize ulaşır. Eğer sizden tahsil ettiği gümrük vergisinden daha az vergi ödendiyse de 60 gün sonra farkı size iade eder. Fazla ödendiyse kendisi karşılar.
Ama 3.şahıslardan alınırsa Amazon hiçbirşeye karışmaz.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8
Amazon yerel kanunlara uymaya çalışıyor. Diğer sitelerden yapacağınız alışverişlerde vergi, masraf gibi giderlerden alıcı sorumlu.

Oyla:

TheMax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Mi Max Prime
Konular
20
faturayı düşük tutturursan bişey olmaz. satıcıyla anlaş. ama 90 dolardan fazla fatura kesilirse gümrük vergisi ödemek zorunda kalırsın.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
faturayı düşük tutturursan bişey olmaz. satıcıyla anlaş. ama 90 dolardan fazla fatura kesilirse gümrük vergisi ödemek zorunda kalırsın.
90$ değil hocam. Aman bir yanlışlık olmasın. Sınır 75€'dur. O günkü kur ile kaç dolar eder ona bakmak lazım. Bir ara 78$'a falan düşmüştü.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:
Üst Alt