Sohbet Yine vergi artışı.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Herkese selamlar dostlar.

Türkcell Lifecell tarifesindeyim. Geçtiğimiz yıl 2018 nisan da Telekom faturasızdan Türkcell Faturalı lifecell paketine geçtim. Bildiğiniz üzere operatöre bir taahhüt yapılır ve 12 ay yada 24 ay kalırsınız. Operatör de bunun karşılığında derki 12 ay boyunca senden xx lira alcam. Benim paket de böyleydi. 12 ay taahüt karşılığında 12 ay boyunca 34TL ödeyerek kullanacaktım. Taki bu aya kadar.

Faturam bu ay 37.30TL geldi. Evet fazla bir artış değil ama merak ettim neden diye. Türkcell hizmetleri aradığımda şunu öğrendimki Mevcut hükümet vergilerde artışa gitmiş. Tabi dolaylı olarak da Türkcell bunu bana yansıtmış. Adamların paketi sabit ancak vergiyi hükümet bu şekilde bizden operatörler üzerinden almaya karar vermiş.

Durumu BTK ya şikayet olarak yazdım. Bu durum operatörün tek taraflı olarak taahhütü ihlal etmesi sonucunu doğuruyor ve maalesef bu konuda yapacak hiçbirşey yok. Amacım polemik yaratmak yada kavga çıkarmak değil. Sizler bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
Herkese selamlar dostlar.

Türkcell Lifecell tarifesindeyim. Geçtiğimiz yıl 2018 nisan da Telekom faturasızdan Türkcell Faturalı lifecell paketine geçtim. Bildiğiniz üzere operatöre bir taahhüt yapılır ve 12 ay yada 24 ay kalırsınız. Operatör de bunun karşılığında derki 12 ay boyunca senden xx lira alcam. Benim paket de böyleydi. 12 ay taahüt karşılığında 12 ay boyunca 34TL ödeyerek kullanacaktım. Taki bu aya kadar.

Faturam bu ay 37.30TL geldi. Evet fazla bir artış değil ama merak ettim neden diye. Türkcell hizmetleri aradığımda şunu öğrendimki Mevcut hükümet vergilerde artışa gitmiş. Tabi dolaylı olarak da Türkcell bunu bana yansıtmış. Adamların paketi sabit ancak vergiyi hükümet bu şekilde bizden operatörler üzerinden almaya karar vermiş.

Durumu BTK ya şikayet olarak yazdım. Bu durum operatörün tek taraflı olarak taahhütü ihlal etmesi sonucunu doğuruyor ve maalesef bu konuda yapacak hiçbirşey yok. Amacım polemik yaratmak yada kavga çıkarmak değil. Sizler bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
hukuk'un üstün olduğu bir devlet olsak
tazminat davası bile açabilirdiniz hocam

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Hoş bir durum değil ancak elimiz mahkûm kullanıyoruz.
Bende merak edip Vodafone'a sordum. Aynı şekilde vergi zammı yapıldığını söylediler. Faturasız kullanıyorum, herhangi taahhüt vermedim. Tarife ücretine ek telsiz kullanım ücreti ödüyorum.

Aralık ayında telsiz kullanım ücreti 1.87 TL kesilmiş. Ocak ayında 2.32 TL.

ONEPLUS A5000 cihazımdan gönderildi

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Bildiğim kadarıyla, vergi ve harçlardaki artış faturaya ekleniyor... Yani bu durum sözleşmede var. Ben 2015'te geçtim Turkcell'e ve bu gibi artışlar her yıl oldu.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Doğrudur, yanlıştır orasını ayrı tutuyorum ama tüm sözleşmeler vergi artışlarını mutlaka tüketiciye yansıtır. Siz şu andaki vergilerle birlikte belli bir ücret karşılığında sözleşme imzalıyorsunuz. Taahhüt 12 ay ise bu ücret 12 ay sabit kalıyor. Ancak vergi artışı olduğu takdirde (KDV-ÖTV her ne ad ile olursa olsun tüm vergiler) bu artış ta aynen yansıtılır. Bu sözleşmede de mutlaka belirtilmiştir ve mahkemeye gitmeniz, sizi daha da masrafa sokmaktan başka bir işe yaramaz. Verilen taahhüt, operatörün kendi aldığı ücretleri kapsar, diğer ücretleri değil.
Üstteki yazdığım cümleyi tekrar edeyim. Doğrudur, yanlıştır; o tartışma konumuz değil.

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynen Dijital yayınlardaki %1 olan vergi %18 olmuş. Tabi doğal olarak dergilik yayınından bize yansımış. Aboneliğimde dergilik aboneliği olmasa bile paket içerisinde olduğundan bu şekilde yansıma olmuş. Ne diyelim. (şahsen yazıklar olsun)

ülgen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
29
Neyse ki yollarımız sağlam :D

Wandeta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış Aslan
Cihazım
Samsung S2
Konular
22
Hani konuşma ve internette indirime gidilmişti acısını bu şekıldemı çıkarıyorlar

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Anlamadığım şey şu ;
Yaklaşık 5 tane numaram var. 2 Türk Telekom
2 Turkcell Ve 1 Vodafone.
En memnun olduğum Açıkcası Türk telekom var.
Her ne kadar 4G si yavaş olsada uygun paketler ve 3G nin 40Mbps lik hızı yetiyor.
Çekim gücü de Bulunduğum bölgeye göre (Muğla) Turkcellden bir tık önde.
Ayrıca da Bulunduğum paketlere (10Gb+1000sms+750dk) 30 TL
Diğer faturalı hatta 8Gb+1000sms+500 dk hiçbir şekilde zam artış (Telsiz Ücreti haricinde) gelmiyor.
Nasıl oluyorda Sadece Turkcell yansıtıyor bu Fiyatları ?
Şahsen Altında birşey olduğunu düşünüyorum.
Hem pahalıya paket ver hem çekim gücünden kıs hem Hotspotu ücretli yap üstüne zam zam
Daha ne kadar zam ?
Çektiği yerlerde 150Mbps hız veriyorda çok mu işe yarıyor ?
10Gb zaten 80 tl den başlıyor. 150mbps ile Yarım saatte bittiğini düşünmek acı verici değilmi ? Oturup düşünmek lazım aldığımız hizmeti.

Üst Alt