Yardım Yere düşme sonrası yakınlık sensörü sorunu

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Hindistan 12.5.7
Telefon Modeli
poco x3 nfc
Bootloader Kilidi
Açık
Telefon yüz üstü yere düştü ekran da sadece ekran koruyucunu kırıldı başka sorun yoktu takı arkadaşım aradı ekran kapanmadı. Test etme bölümüne girip tüm testleri yaptım sadece yakınlık sensörü testinde kaldı. Ama ışık sensörü testinde bile geçti. Bende hemen parçanın şablonunu çıkardım yakinlik ve ışık sensörü aynı parça üstündeymis. kağıt üzerinde o zaman yakınlık sensörünunde bozulmamış olması lazım. Bende telefonun ahize koruması olan parçayı ince iğne ile kaldırdım yakınlık sensörü testi başarılı oldu ama o koruma parçasını yerine tam oturtunca test tekrar başarısız oldu şimdi tahminim yere düşünce yakınlık sensörün oraya bir parça gelmiş olasılığı çok yüksek ama ben onu oradan nasıl alacağım ekranı çıkarmayı düşündüm fakat elimde toza dayanıklı yapışkan yok teknik servise sordum 300 lira dediler. Bana bir fikir verir misiniz. Şarjlı diş fırçası ile o bölümü temizledim olmadı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-06-10-23-38-14-017_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2022-06-10-23-38-14-017_com.whatsapp.jpg
    281,6 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20220611_022254_1.jpg
    IMG_20220611_022254_1.jpg
    228,6 KB · Görüntüleme: 10

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Telefonu düşürdüğünüzde ızgara deforme olmuş ve bu deformasyon yakınlık sensörünün çalışmasına engel oluyor gibi görünüyor hocam. Cihazı açıp ızgarayı düzeltmeye çalışabilir veya telefoncudan çıkma ızgara bulup taktırabilirsiniz. Ya da telefonu temiz kullanırım derseniz direk o koruyucu ızgarayı söküp kullanabilirsiniz.

Oyla:

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonu düşürdüğünüzde ızgara deforme olmuş ve bu deformasyon yakınlık sensörünün çalışmasına engel oluyor gibi görünüyor hocam. Cihazı açıp ızgarayı düzeltmeye çalışabilir veya telefoncudan çıkma ızgara bulup taktırabilirsiniz. Ya da telefonu temiz kullanırım derseniz direk o koruyucu ızgarayı söküp kullanabilirsiniz.
Hocam telefonu bugün soktum sensör üstüne plastik bir parça gelmiş çalışmasına engel olan o fakat ahize filtresi dağıldığı için taktığım anda direk yakınlık sensörünu çalışmaz hale getiriyor. O plastik parçayı sordum 250 lira dediler şaka gibi.

Oyla:
Üst Alt