Haber Yeni Xiaomi Mi 5 iddiaları Snapragon 820 ve 5.3" ekrana işaret ediyor

Bugün Xiaomi'nin yeni amiral gemisi modeli olacak Mi 5 hakkında bazı önemli gelişmeler yaşandı. İlk olarak Mi 5'e ait olduğu iddia edilen AnTuTu sonuçları ortaya çıkarken sonrasında ise bileşenlere ilişkin bir çok yeni iddia gündeme geldi.

İki haberin kaynağının da aynı olması (xiaomitoday) iddiaları güçlendiriyor. AnTuTu skorlarının görüldüğü paylaşımda cihazın 73 bin seviyesinde bir puana ulaştığı görülüyor. Mi 5'in Snapdragon 820 çipsetini kullanacağını varsayarsak skorların doğru olması halinde Galaxy S6 ailesinin birinciliği kaptıracağını söyleyebiliriz.

Snapdragon 820 dışındaki diğer iddialar ise cihazda 5.3" QHD ekran (554 ppi), 4 GB bellek, 16/64 GB depolama alanı, çift LED flaşlı 16 MP arka kamera, yine arka kısımda parmak izi okuyucu, 3030 mAh batarya kapasitesi, USB Type C bağlantı noktası gibi özelliklerin bulunacağına işaret ediyor. Söylentilere göre Android 5.1.1 ile birlikte gelmesi beklenen modelde Micro SD kart desteği bulunmayacak.

Asıl ilgi çekici detaylar ise cihazın 5.3 mm kalınlığa sahip olacağı ve 400 dolar altında fiyatlandırmayla geleceği iddiaları. İncelik doğruysa batarya ve donanımın bu incelikte şimdilik rakipsiz olacağını söyleyebiliriz. Diğer yandan üreticinin "Plus" modasına kapılması ve Mi 5 Plus'ı da duyurması bekleniyor. Mi 5 Plus'da ise ekran boyutunun 5.7 inçe çıkacağı ve önde 13, arkada 24 MP kamera sensörü kullanılacağı tahmin ediliyor.

sbircek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Mi4S
Meslek
Yazılım Destek Uzmanı
Konular
7
Alırım her türlü affetmem :) Ama açık konuşalım o incelik pek mantıklı gelmedi bana, ben asıl usb c girişini istiyorum yeni modelde.

SetMeFree

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet Alpay
Cihazım
mi4 LTE
Konular
12
Bu ne ya :) plus çekerim keyfime bakarım

MI 4LTE cihazımdan gönderildi

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Bu devirde SD kartsız 16GB hafıza, üst seviye cihazlar için küfür gibidir.

16GB hafızayla Snapdragon 820 ve 4GB bellek olsa ne yazar?

Micro SD'ler dahili hafızalardan daha yavaştır, ama firmaların koymaktan kaçınmalarının ardında yatan esas neden performanstan ziyade ekonomiktir. Apple ve Samsung cihazları için yayınlanan tahmini parça maliyeti dökümleri dahili hafızaların üreticilere GB başına maliyetinin 0.4$ seviyelerinde olduğunu gösteriyor.

Örneğin Apple için 64GB-16GB arasında maliyet farkı 19$ iken cihazın fiyatı 100$ oynuyor. Alt modeli düşük tutuyor ki insanlar ondan kaçsın kar marjı yükselsin.

Bakın iPhone 6s'in yine 16GB'tan başlayacağı konuşuluyor. Yutturabileceğini bilse 8GB bile yapar.

Samsung'un da Micro SD'yi kaldırmasının altında yatan esas neden budur, ancak giriş seviyesini 32GB'a çıkartması kabul edilebilir kılıyor.

Xiaomi de bunu yapıyor. Mi3-Mi4 giriş modeli 16GB, üst model 64GB idi. Xiaomi'nin fiyatlarının ucuz olması nedeniyle şimdiye dek bu durum batmadı, ama 2015 sonu veya 2016 başı üst seviye cihazlar için artık ucuz fiyatlı olsa bile bu durum kabul edilebilir değil. Redmi Note 2 bile 16GB dahili + 32GB Micro SD desteği ile geliyor.

Aslında ben ta Mi4 çıkarken 16GB seçeneğini iptal edip 32GB'a geçmelerini bekliyordum.

Üst modeli cazip kılmanın başka yollarını bulabilirler. 16GB/64GB seçeneği yerine 32GB/128GB olabilir mesela. 3GB/4GB RAM olabilir.

Bu yılın ilk yarısındaki Mi Note, Mi Note Pro, Mi4i ve Redmi 2'deki yanlışları yüzünden hedeflerinden bir hayli uzak düştüler.

Redmi Note 2 ile tekrar doğru yola girmiş görünüyorlar. 32GB'ın altında bellekle ve giriş fiyatı olarak 320$'dan fazla gelecekse yüksek hedefler koymasın.

Son düzenleme:

Farti

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
One Plus 5
Konular
1
Haladaha vazgeçemediler şu 16 gb seçenekten arkadaş artık çoğu üretici direk 32 gb ve 64 gb olarak başlarken Xiaomi bu konuda haladaha ısrarcı olması sıkıntı yaratıyor bana kalırsa şu ana kadar tutmasının asıl sebebi fiyatı olmasıydı bakalım bundan sonra neye yarayacak.

Açıkcası Redmi serisine koyuyorsunda neden Üst seviye amiral gemisini koymadığını bir açıklasa gam yemiyeceğim.

sbircek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Mi4S
Meslek
Yazılım Destek Uzmanı
Konular
7
Bence sd kart olmayacak ise 32 gb ile giriş yaparlar. Muhtemelen 32\64\128 gb seçenekler olacaktır.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Giriş seviyesi cihazlar için 16GB neyse de amiral gemileri için bence de kabul edilebilir birşey değil. En az 32GB olması gerekir. Alternatif olarak ta 64 mü koyarlar 128 mi koyarlar orası kendilerine kalmış. Ama 16GB çok komik.

BigBoss

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
BigBoss
Cihazım
Mi4
Konular
4
Herkesin eleştirisine bende katılıyorum. Sd kart koymayınca ne oluyor acaba? tam bir saçmalık. Bataryası mi4 ten daha düşük. Birde alüminyum kasa yapsalar çok şık olmaz mı. Meizu mx5 in tasarımı çok hoş mesela

Üst Alt