- Adım
- Mert
- Cihazım
- Xiaomi redmi s2
- Konular
- 17
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- stok rom
- Telefon Modeli
- redmi s2
- Bootloader Kilidi
- Kapalı
Selamlar,
Redmi s2 kullanıcısıyım.
Uzun süredir stok kullanıyorum, root falan atma gereği duymadım. Açıkcası daha garantisi de bitmedi cihazın.
İlk başlarda sırf MIUI kullanmak için A2 Lite yerine bu cihazı tercih etmiştim, onda stok android vardı.
Ancak yavaş yavaş miui'den sıkılıyorum. Temaları beni kesmiyor. Açıkcası sadece ikon Pack değiştiriyor temalar eğer 3. parti tema desteğine sahip değilseniz.
Bu sebeple biraz daha keyif alabilmek için şuanda Launcher ile kullanıyorum. Ama android pixel gözüme çok hoş görünüyor.
Aslında bakarsanız Samsung'un OneUI'si daha cezb edici fakat o kurulmuyor bildiğim kadarıyla.
Yakın zamanda MIUI 11 çıkacak, hem meraktan hem mecburiyetten bekliyorum gibi ama son gelişmeler pek iç açıcı gelmedi bana, öyle ahım şahım bir görünüm değişikliği olacağa benzemiyor. 9'dan 10'a geçirdiğimde gerçekten efektif bir değişim olmuştu.
Her neyse, bu süreçte 11'i beklemek yerine rom değiştirebilirim diye düşünüyorum. Birkaç sorum olacak.
Teşekkür ederim şimdiden, herkese iyi günler.
Redmi s2 kullanıcısıyım.
Uzun süredir stok kullanıyorum, root falan atma gereği duymadım. Açıkcası daha garantisi de bitmedi cihazın.
İlk başlarda sırf MIUI kullanmak için A2 Lite yerine bu cihazı tercih etmiştim, onda stok android vardı.
Ancak yavaş yavaş miui'den sıkılıyorum. Temaları beni kesmiyor. Açıkcası sadece ikon Pack değiştiriyor temalar eğer 3. parti tema desteğine sahip değilseniz.
Bu sebeple biraz daha keyif alabilmek için şuanda Launcher ile kullanıyorum. Ama android pixel gözüme çok hoş görünüyor.
Aslında bakarsanız Samsung'un OneUI'si daha cezb edici fakat o kurulmuyor bildiğim kadarıyla.
Yakın zamanda MIUI 11 çıkacak, hem meraktan hem mecburiyetten bekliyorum gibi ama son gelişmeler pek iç açıcı gelmedi bana, öyle ahım şahım bir görünüm değişikliği olacağa benzemiyor. 9'dan 10'a geçirdiğimde gerçekten efektif bir değişim olmuştu.
Her neyse, bu süreçte 11'i beklemek yerine rom değiştirebilirim diye düşünüyorum. Birkaç sorum olacak.
- Mac OS kullanıyorum, telefonumun kilidini açmak, twrp yüklemek, root atmak ve romu cihaza taşımak gibi işlemleri burada yapabilir miyim?
- Pixel expérience mi yoksa xiaomi için geliştirilen şuanda neredeyse sürümü 11'e dayamış romlardan mı tavsiye edersiniz? Tam isimlerini bilmiyorum ama xiaomieu, miroom, mi pro falan diyorlar forum içinde ama anladığım kadarıyla bir çekişme var aralarında, kimileri bir romu savunurken, kimileri çöp olduğunu iddia ediyor, neye göre hangisini tercih etmeliyiz? Bu kısımda şunu not düşmek istiyorum, ben tamamen görünüşe aldanan bir insanım, şu romda şarj iyi gidiyor, şu romda şu iyi gidiyor tarzında şeyler pek ilgimi çekmiyor şarj falan umrumda değil pek, işlevler eksiksiz çalışsın yeter. Benim için görüntü her şey, o yüzden miui'den pixel'e geçmek başlı başına cazip geliyor ama diğer miui romlarında görülmeye değer bir şey varsa göz atabilirim.
- Diyelim ki işler ters gitti, stok roma dönmek için yapılacak işlemler için macosx yeterli olur mu?
- Birde konudan bağımsız ama ben cihazımı yakın zamanda video&fotoğraf çekimi için de kullanmak istiyorum. Google'ın Google cam mi ne bir şeyi varmış, kamerayı büyülü bir şekilde kaliteli hale getiriyor diyorlar, bunu illa root ve rom atınca mı kurmak lazım? yoksa düz kuramıyor muyuz?
Teşekkür ederim şimdiden, herkese iyi günler.