Soru Yeni katılanın cahil soruları

rusen02

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
rusen02
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
crDroid 10.9
Telefon Modeli
Redmi Note 10 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Eskiden (2020 öncesi) Samsung cihazlara Root ve Custom Rom atardım ama 1 hafta önceden Redmi Note 10 Pro Global cihazıma Custom Rom atmak için niyetlendiğimde (crDroid 10.9 yükledim) işin içinden çıkamaz oldum. Çok fazla yeni tabir, değişiklik var.
1) GSI, GKI nedir?
2) KernelSu ve APatch arasındaki fark sadece yükleme şekilleri mi? Önerdiğiniz modüller nelerdir?
3) Benim telefonum için kernel değiştirmek düşünülebilinir mi? Eğer değiştirilecek ise OSS kernel olması daha iyi olmaz mı?
4) Artık microG öldü mü? Kurulumu ve kullanımı çok mu baş ağrıtıyor?
5) Twrp'de Advanced Wipe kısmında "Metadata" nedir? Format Data, Advanced Wipe'daki "Data" ile "Internal Storage"e mi denk?
7) Sistem uygulaması yüklemek için eskiden "/system/app"a yüklerdim. Şuan "/system", "/system_ext", "/system_root" var; farkları neler?
8) 6. ve 7. soruya ek olarak Twrp Mount ve Backup kısmında aşağıdakiler gözüküyor. Bunlar nedir?

Backup:
Boot (128MB)
Cache (102MB)
Dtbo (32MB)
EFS (24MB)
Modem (385MB)
Recovery (128MB)
Data (excl. storage) (10571MB)
Super (system system_ext product vendor) (8704MB)

Mount:
System
System_EXT
Product
Vendor
ODM
Cache
Cust
Micro SD card
Firmware
Persist
Metadata
Data

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
34
2) Yükleme şekillerden ziyade güvenlik açısından bakın hocam ikisi de yeni sayılan bir root yetkisi kazandırma yöntemi, şuna KSU daha iyi seviyede diyebilirim tamamen tercih meselesi fakat modül desteği burada devreye giriyor her modül uyuşmuyor KSU için daha çok modül mevcut. Önerilecek modüller tamamen sizin ihtiyacınıza göre şekillenir, mesela play store sertifika hatası veriyor onun için gerekeni kurarsınız.
3) Custom kernelleri araştırın, kullanıcı yorumlarını okuyun öncelikle. Kimi kernel pil odaklı oluyor kimisi performans odaklı oluyor kimisi de dengeli oluyor tamamen sizin isteğinize göre yapılabilecek bir şey.
4) root yetkisi almış neredeyse her kullanıcı artık modül şeklinde kullanıyor ve microG ye gerek duyulmuyor. Normal kullanıcılar için soruyorsanız hiç fikrim yoktur.
8) Backup: aldığınız bu yedekleri olumsuz bir durumda veya eskiye dönmek için gibi şeylerde kullanabilirsiniz. Mesela Boot yedeği aldınız cihazı rootladınız fakat rootu kaldırmak istiyorsunuz yedek aldığınız bootu kullanabilirsiniz (magisk için alternatif yöntemi kullanabilirsiniz)

Oyla:

rusen02

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
rusen02
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2) Yükleme şekillerden ziyade güvenlik açısından bakın hocam ikisi de yeni sayılan bir root yetkisi kazandırma yöntemi, şuna KSU daha iyi seviyede diyebilirim tamamen tercih meselesi fakat modül desteği burada devreye giriyor her modül uyuşmuyor KSU için daha çok modül mevcut. Önerilecek modüller tamamen sizin ihtiyacınıza göre şekillenir, mesela play store sertifika hatası veriyor onun için gerekeni kurarsınız.
3) Custom kernelleri araştırın, kullanıcı yorumlarını okuyun öncelikle. Kimi kernel pil odaklı oluyor kimisi performans odaklı oluyor kimisi de dengeli oluyor tamamen sizin isteğinize göre yapılabilecek bir şey.
4) root yetkisi almış neredeyse her kullanıcı artık modül şeklinde kullanıyor ve microG ye gerek duyulmuyor. Normal kullanıcılar için soruyorsanız hiç fikrim yoktur.
8) Backup: aldığınız bu yedekleri olumsuz bir durumda veya eskiye dönmek için gibi şeylerde kullanabilirsiniz. Mesela Boot yedeği aldınız cihazı rootladınız fakat rootu kaldırmak istiyorsunuz yedek aldığınız bootu kullanabilirsiniz (magisk için alternatif yöntemi kullanabilirsiniz)
2) Eskiden Viper4AndroidFX vardı onun gibi bir öneriniz var mı? diye sormuştum.
3) Bulduğum tüm Custom kernellerin Github'ları açıklamasız oluyor. Ben bunu daha çok "Şuanda telefonun MIUI14(Android 13)dan gelecekteki Android 15-16-17 Custom Romları için kernel atmam gerekse hangilerini seçmem gerekiyor?" anlamında sormuştum.
4) Ne demek istediğinizi anlamadım. Ben telefondan direk Google'u silmek veya Gapps yüklememek istiyorum, ama Google Maps veya banka uygulamalarındaki zorunluklar için microG yüklerdim. Şuan bulamıyorum.
8) Ben direk "Boot'da xxx bulunur, telefonda /boot klasörünü kapsar" diye açıklama bekliyorum.

Çünkü bu bilgileri bulamadım.

Oyla:
Üst Alt