- Adım
- rusen02
- Cihazım
- RedmiNote10Pro
- Konular
- 2
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- crDroid 10.9
- Telefon Modeli
- Redmi Note 10 Pro
- Bootloader Kilidi
- Açık
Eskiden (2020 öncesi) Samsung cihazlara Root ve Custom Rom atardım ama 1 hafta önceden Redmi Note 10 Pro Global cihazıma Custom Rom atmak için niyetlendiğimde (crDroid 10.9 yükledim) işin içinden çıkamaz oldum. Çok fazla yeni tabir, değişiklik var.
1) GSI, GKI nedir?
2) KernelSu ve APatch arasındaki fark sadece yükleme şekilleri mi? Önerdiğiniz modüller nelerdir?
3) Benim telefonum için kernel değiştirmek düşünülebilinir mi? Eğer değiştirilecek ise OSS kernel olması daha iyi olmaz mı?
4) Artık microG öldü mü? Kurulumu ve kullanımı çok mu baş ağrıtıyor?
5) Twrp'de Advanced Wipe kısmında "Metadata" nedir? Format Data, Advanced Wipe'daki "Data" ile "Internal Storage"e mi denk?
7) Sistem uygulaması yüklemek için eskiden "/system/app"a yüklerdim. Şuan "/system", "/system_ext", "/system_root" var; farkları neler?
8) 6. ve 7. soruya ek olarak Twrp Mount ve Backup kısmında aşağıdakiler gözüküyor. Bunlar nedir?
Backup:
Boot (128MB)
Cache (102MB)
Dtbo (32MB)
EFS (24MB)
Modem (385MB)
Recovery (128MB)
Data (excl. storage) (10571MB)
Super (system system_ext product vendor) (8704MB)
Mount:
System
System_EXT
Product
Vendor
ODM
Cache
Cust
Micro SD card
Firmware
Persist
Metadata
Data
1) GSI, GKI nedir?
2) KernelSu ve APatch arasındaki fark sadece yükleme şekilleri mi? Önerdiğiniz modüller nelerdir?
3) Benim telefonum için kernel değiştirmek düşünülebilinir mi? Eğer değiştirilecek ise OSS kernel olması daha iyi olmaz mı?
4) Artık microG öldü mü? Kurulumu ve kullanımı çok mu baş ağrıtıyor?
5) Twrp'de Advanced Wipe kısmında "Metadata" nedir? Format Data, Advanced Wipe'daki "Data" ile "Internal Storage"e mi denk?
7) Sistem uygulaması yüklemek için eskiden "/system/app"a yüklerdim. Şuan "/system", "/system_ext", "/system_root" var; farkları neler?
8) 6. ve 7. soruya ek olarak Twrp Mount ve Backup kısmında aşağıdakiler gözüküyor. Bunlar nedir?
Backup:
Boot (128MB)
Cache (102MB)
Dtbo (32MB)
EFS (24MB)
Modem (385MB)
Recovery (128MB)
Data (excl. storage) (10571MB)
Super (system system_ext product vendor) (8704MB)
Mount:
System
System_EXT
Product
Vendor
ODM
Cache
Cust
Micro SD card
Firmware
Persist
Metadata