Sohbet Yeni İmei konusu

Halim66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halim
Cihazım
Redmi Note 10s
Konular
19

Yeni yılın ilk dakikalarında milyonlarca cep telefonu kullanıcısının telefonuna gelen SMS, kısa sürede gündemin ilk sırasına yerleşti. BTK tarafından gönderilen mesajda, aynı pasaport kaydı üzerinden birden fazla cihaz kullanıldığı tespit edilen IMEI'lerin 120 gün sonunda kullanım dışı bırakılacağı belirtilerek, yurt dışından getirilen telefonlara ilişkin usulsüz kayıtlara karşı uyarı yapıldı.​

Yeni yılın ilk dakikalarında milyonlarca cep telefonu kullanıcısına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından gönderilen SMS, gündemin ilk sıcak başlıklarından biri oldu. Yurt dışından getirilen ve pasaport kaydıyla kullanılan telefonlara yönelik mesajlarda, usulsüz IMEI kayıtlarının silineceği uyarısı yapıldı.

şimdi merak ettiğim şey şu bu yöntemi kapattılar sanırım
benim y dışından gelen telefonum var diyelim ona sim kartı taksam 4 ay kullanamayacak mıyım ?
bu konuda bilgiler nelerdir

elimde y dışı telefon var hiç imei kaydı vs yapılmadı

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47

Yeni yılın ilk dakikalarında milyonlarca cep telefonu kullanıcısının telefonuna gelen SMS, kısa sürede gündemin ilk sırasına yerleşti. BTK tarafından gönderilen mesajda, aynı pasaport kaydı üzerinden birden fazla cihaz kullanıldığı tespit edilen IMEI'lerin 120 gün sonunda kullanım dışı bırakılacağı belirtilerek, yurt dışından getirilen telefonlara ilişkin usulsüz kayıtlara karşı uyarı yapıldı.​

Yeni yılın ilk dakikalarında milyonlarca cep telefonu kullanıcısına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından gönderilen SMS, gündemin ilk sıcak başlıklarından biri oldu. Yurt dışından getirilen ve pasaport kaydıyla kullanılan telefonlara yönelik mesajlarda, usulsüz IMEI kayıtlarının silineceği uyarısı yapıldı.

şimdi merak ettiğim şey şu bu yöntemi kapattılar sanırım
benim y dışından gelen telefonum var diyelim ona sim kartı taksam 4 ay kullanamayacak mıyım ?
bu konuda bilgiler nelerdir

elimde y dışı telefon var hiç imei kaydı vs yapılmadı
Hocam tam olarak olay şu diyelim gittiğiniz iki âdet çift hatlı 17 pro Max alıp Türkiye'ye getirdiniz diyelim pasaporta bir adet cihaz kayıt ettirmek hakkınız var siz ne yapıyorsunuz bir cihazın bir imeisini diğer cihazın bir imeisini kayıt ettiriyorsunuz ama sistemde tek cihazın IMEI 1 ve IMEI 2 şeklinde kayıt olmuş gibi algılamasını sağlıyorsunuz. Haliyle her iki cihazın birer tane imeisini kayıt altına almış olup her iki kullanıma açık şekilde olmasını sağlıyorsunuz. Btk bunu tespit etmiş bulunuyor işte böyle yapılmış cihazların bir tanesi kapatılacak kayıtsız şekilde olmasına devam edecek (4 aylık süre) verecek her yıl ancak klona düşen IMEI açılmaz yani kayıt dışı ile klona düşen aynı değildir.
Sorunuzun cevabı cihazınız 4 aylık kullanıma açılacak

Üst Alt