Çözüldü Yeni alınan cihazın şarj yüzdesinin önemi nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

52 Hertz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
52
Cihazım
NP
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
----
Telefon Modeli
Redmi Note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba. Aldığım telefonun ilk açılışında şarj %60+'ydı. YouTube'deki kutu açılışlarının birinde %95+'ydı. Ekşi'den bir arkadaşın Mi Store'den aldığı cihaz da ilk açılışında %68'miş.
İade edilen ürünlerin tekrar satılma ihtimalini düşündüğümüzde %60+ şarj yüzdesiyle açılan telefonun daha önceden kullanıldığını düşünebilir miyiz? Cihazı GG'den daha dün aldım iade etmeli mi etmemeli mi?

gorkem03

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
görkem
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
15
Ben hiç bu açıdan düşünmemiştim. Şöyle olabileceği kanısındayım. Telefon fabrikan 100 şarjla çıkar rafda bekleme zamanına göre azalir.
Ayrıca aldığınız telefonun şeffaf plastiği yok muydu?

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Li-ion ve Li-po piller sağlıklı bir raf ömrü için ortalama ℅60 şarj doluluk oranında bırakılmalıdır. Bu durumda şarj seviyesi ℅60 civarı olan cihazlar gayet normal, fakat diğerlerini bilemiyorum. Ben fabrikadan ℅100 şarj ile gönderildiğini sanmıyorum.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu kadar paranoyak olmaya gerek yok. Kullanılmış cihaz zaten kendini belli eder. Birisi daha az beklemiştir, diğeri daha çok. Bugüne kadar açılışta pili ne kadar diye hiçbir cihazıma bakmadığım için benimkiler şu kadardı diyemem.

Oyla:

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Arkadaşlar telefonum yeni, ilk şarjı %8 lere düşene kadar kullandım, daha sonraki şarjı %1 de kapalı halde taktım. Ama 100 den 95 e hızlı bir şekilde düşüyor, 90 dan sonra normal düşüş hızına dönüyor. Sizde de böyle mi bunun nedeni nedir

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Arkadaşlar telefonum yeni, ilk şarjı %8 lere düşene kadar kullandım, daha sonraki şarjı %1 de kapalı halde taktım. Ama 100 den 95 e hızlı bir şekilde düşüyor, 90 dan sonra normal düşüş hızına dönüyor. Sizde de böyle mi bunun nedeni nedir
%100'den %90'a bende de hızlı düşüyor, dert etmiyorum.

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Youtube kutu açılışı videolarını ciddiye almayın, poşete sarıp farklı farklı kanallara aynı telefonu gönderebiliyorlar, ya da videoları çoğu zaman kırpıp birleştirdikleri için o esnada kanal sahibi tarafından inceleme yapmak için şarj edilmiş de olabilir, o sebeple doğru olan %60 larda olmasıdır şarjın

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Youtube kutu açılışı videolarını ciddiye almayın, poşete sarıp farklı farklı kanallara aynı telefonu gönderebiliyorlar, ya da videoları çoğu zaman kırpıp birleştirdikleri için o esnada kanal sahibi tarafından inceleme yapmak için şarj edilmiş de olabilir, o sebeple doğru olan %60 larda olmasıdır şarjın
Benim şarjım 40 civarlarındaydı. O zaman beni dolandırdılar? 2. El ürün sattılar, nasıl olur böyle bir şey..

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Öyle bir iddiam yok, konu sahibi arkadaş youtube açılış videosunu baz aldığı için, ben de o videolara firmalar tarafından gönderilen numune telefonlardan bahsettim. Siz sıfır aldıysanız sıfırdır.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt