Yardım Yeni Aldığım Mi6 Hakkında Birkaç Soru

• Konbuyu başlatan Seken
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 8
  • Görüntüleme 703

Seken

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ne ?
Cihazım
Mi 6
Konular
5
Merhaba forum sakinleri.
Yeni Almış olduğum Mi 6 128 Gb lık modelinde Üzerinde Global Rom ile beraber geldi. Şimdi sizlere sormak istediğim birkaç soru var.

1) Miui serisinde veya Mi 6 için en uyumlu en sorunsuz ve pil ömrü yüksek rom hangisidir ? Global romda sizce devam mı etmeliyim yoksa romu değiştirmem daha mantıklımı olur ?

2) Olaki rom değiştirme vb. root işlemlerinde falan cihazım garanti dışı kalırmı ?

3) Şuanki kullandığım miui sisteminde "Simkart Yok veya Etkinleştirilemedi" hatası alıyorum. bu sorunu nasıl çözebilirim ? Birkaç yöntem denedim ( Dil değiştirme, vpn kullanma, cihazı bul yöntemi falan işe yaramadı).
Edit: Online işlemlerden baktığım zaman sms göndermiş ama herhangi bir onaylama yapmadı.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

4) Uygulamalar için farklı led bildirimleri nasıl yapabilirim şuanki kullandığım rom da öyle bir seçenek göremedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Merhaba forum sakinleri.
Yeni Almış olduğum Mi 6 128 Gb lık modelinde Üzerinde Global Rom ile beraber geldi. Şimdi sizlere sormak istediğim birkaç soru var.

1) Miui serisinde veya Mi 6 için en uyumlu en sorunsuz ve pil ömrü yüksek rom hangisidir ? Global romda sizce devam mı etmeliyim yoksa romu değiştirmem daha mantıklımı olur ?

2) Olaki rom değiştirme vb. root işlemlerinde falan cihazım garanti dışı kalırmı ?

3) Şuanki kullandığım miui sisteminde "Simkart Yok veya Etkinleştirilemedi" hatası alıyorum. bu sorunu nasıl çözebilirim ? Birkaç yöntem denedim ( Dil değiştirme, vpn kullanma, cihazı bul yöntemi falan işe yaramadı)

4) Uygulamalar için farklı led bildirimleri nasıl yapabilirim şuanki kullandığım rom da öyle bir seçenek göremedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1 global romda kalmanız sizin için daha iyi olacaktır görüşündeyim rom değiştirmede global olanın dışındaki romlarda garanti dışı kalacaktır root da garanti dışı bırakabiliyor bu aslında misal olarak söylüyorum tam bilgim yok delta root veya unlock olayına sorun yapmıyor diyelim kvk servisi garanti dışı olarak bakıyor olaya " bu sadece misal gerçekliği yok yani
sim kart etkinleştirilemedi olayını bilmiyorum xiaomi ile ilgili bir sorun olabilir belki server sorunları vardır ilerleyen süreçte tekrar denersiniz veya diger kullanıcılar yardım edecektir
Led bildirimini ayarlardan bildirim seçeneklerine bir gözat derim mi 6 da farklı renk bildirim ışıklandırılması varmı bilmiyorum mi max 2 de sadece beyaz renk mevcut

Oyla:

CpoeT

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can Ozan
Cihazım
Mi 6
Konular
11
1 global romda kalmanız sizin için daha iyi olacaktır görüşündeyim rom değiştirmede global olanın dışındaki romlarda garanti dışı kalacaktır root da garanti dışı bırakabiliyor bu aslında misal olarak söylüyorum tam bilgim yok delta root veya unlock olayına sorun yapmıyor diyelim kvk servisi garanti dışı olarak bakıyor olaya " bu sadece misal gerçekliği yok yani
sim kart etkinleştirilemedi olayını bilmiyorum xiaomi ile ilgili bir sorun olabilir belki server sorunları vardır ilerleyen süreçte tekrar denersiniz veya diger kullanıcılar yardım edecektir
Led bildirimini ayarlardan bildirim seçeneklerine bir gözat derim mi 6 da farklı renk bildirim ışıklandırılması varmı bilmiyorum mi max 2 de sadece beyaz renk mevcut
Yok hocam mi 6 da da sadece beyaz led var. Surekli guncelleme gelmesi hosunuza gidiyorsa global betaya gecmenizi tavsiye ederim benimki beta sarjim stabledan daha uzun gidiyor ve bu cuma guncelleme gelicek ekstradan bekleme modunda pil tuketimi iyilestirilmesi olmus dahada performansli olacagina inaniyorum.

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Yok hocam mi 6 da da sadece beyaz led var. Surekli guncelleme gelmesi hosunuza gidiyorsa global betaya gecmenizi tavsiye ederim benimki beta sarjim stabledan daha uzun gidiyor ve bu cuma guncelleme gelicek ekstradan bekleme modunda pil tuketimi iyilestirilmesi olmus dahada performansli olacagina inaniyorum.
Kesinlikle katılıyorum, Beta rom'lar çoğu zaman stabilden daha stabil gibi....ben o nedenle cihazınıza ait Global beta yı öneriyorum

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Oyla:

Seken

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ne ?
Cihazım
Mi 6
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Kesinlikle katılıyorum, Beta rom'lar çoğu zaman stabilden daha stabil gibi....ben o nedenle cihazınıza ait Global beta yı öneriyorum

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benim endişe ettiğim konu bu samsungtaki gibi farklı miui rom kurduğumda garanti gidermi acaba. Bilgisiz olduğum bölüm bu xiaomi cihazlarda miui romlar fabrikasyon olarak bir standardı varmıdır. daha açık konuşmak gerekirse benim cihazım global romlu bazıları eu romlu vs. ben globalden eu ya geçsem garanti dışı kalırmı onu merak ediyorum.

Oyla:

umittahakaratas

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ümit
Cihazım
mi6
Konular
59
Hocam bende global stabil var global betaya nasil gecerim

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Seken hocam 3.sorunuz için Ayarlar / Sistem Uygulamaları / Mesajlar kısmından Mi Mesaj seçeneği aktif ise kapatın.

Oyla:

Seken

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ne ?
Cihazım
Mi 6
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Seken hocam 3.sorunuz için Ayarlar / Sistem Uygulamaları / Mesajlar kısmından Mi Mesaj seçeneği aktif ise kapatın.

Aktif değil Lopus hocam. aktif etmeye çalıştığımda tekrardan simkartı aktif etmeye çalışıyor ama başarısız oluyor.

Son düzenleme:
Oyla:

CpoeT

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can Ozan
Cihazım
Mi 6
Konular
11
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benim endişe ettiğim konu bu samsungtaki gibi farklı miui rom kurduğumda garanti gidermi acaba. Bilgisiz olduğum bölüm bu xiaomi cihazlarda miui romlar fabrikasyon olarak bir standardı varmıdır. daha açık konuşmak gerekirse benim cihazım global romlu bazıları eu romlu vs. ben globalden eu ya geçsem garanti dışı kalırmı onu merak ediyorum.
Eu ya gecmeniz icin bootloader kilidi acmaniz lazim buda delta haric garantiyi goturuyor.
[doublepost=1516212817,1516212600][/doublepost]
Hocam bende global stabil var global betaya nasil gecerim
Şurdan bakabilirsiniz

Oyla:
Üst Alt