mufeat' Alıntı:imei sini sorgulattım kayıt dışı diyo istanbulda birine yaptıracağım inş.
Mesajın geldiği zaman herhangi bir önem taşımıyor hattınızı taktığınız andan itibaren sayaç işlemeye başlar yeni yasa ile bu süre 60 güne çıktı.chatin_62 pid=10923 dateline=1413335113' Alıntı:mufeat pid=10922 dateline=1413320563' Alıntı:imei sini sorgulattım kayıt dışı diyo istanbulda birine yaptıracağım inş.
Imei kayıtdışı olduğunda, sim kartı taktıktan bir süre sonra size (süreyi tam hatırlamıyorum ama 15 gün olması lazım) "şu kadar gün süre içinde kayıt yaptırmazsanız telefonunuz haberleşmeye kapatılacaktır" diye bir mesaj gelir. Bu mesaj bazen hemen, bazen 1 ay sonra da gelebilir. Öyle yazdığınız gibi kartı taktım görmedi gibi bir durum olamaz.
Eğer sebep buysa, bunda bir iş vardır. Telefona daha önce Türk operatörlerden birisinin sim kartı takılmış ve verilen süre daha önce dolmuş demektir.
Telefonun kayıtlı olduğunu yazmışsınız ilk mesajda. Demek ortada bir dolandırıcılık söz konusu.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
İşte bu daha da kötü. Demek ki cihaz 2 aydan daha önce açılmış ve kullanılmış. Zaman dolduğu için kayıtdışı durumuna düşmüş.cnkygt pid=10940 dateline=1413360561' Alıntı:Mesajın geldiği zaman herhangi bir önem taşımıyor hattınızı taktığınız andan itibaren sayaç işlemeye başlar yeni yasa ile bu süre 60 güne çıktı.chatin_62 pid=10923 dateline=1413335113' Alıntı:mufeat pid=10922 dateline=1413320563' Alıntı:imei sini sorgulattım kayıt dışı diyo istanbulda birine yaptıracağım inş.
Imei kayıtdışı olduğunda, sim kartı taktıktan bir süre sonra size (süreyi tam hatırlamıyorum ama 15 gün olması lazım) "şu kadar gün süre içinde kayıt yaptırmazsanız telefonunuz haberleşmeye kapatılacaktır" diye bir mesaj gelir. Bu mesaj bazen hemen, bazen 1 ay sonra da gelebilir. Öyle yazdığınız gibi kartı taktım görmedi gibi bir durum olamaz.
Eğer sebep buysa, bunda bir iş vardır. Telefona daha önce Türk operatörlerden birisinin sim kartı takılmış ve verilen süre daha önce dolmuş demektir.
Telefonun kayıtlı olduğunu yazmışsınız ilk mesajda. Demek ortada bir dolandırıcılık söz konusu.
cihazımı bugun istanbula imei atmaya gönderdim umarım yaparla ilginiz sagolunchatin_62 pid=10950 dateline=1413366374' Alıntı:İşte bu daha da kötü. Demek ki cihaz 2 aydan daha önce açılmış ve kullanılmış. Zaman dolduğu için kayıtdışı durumuna düşmüş.cnkygt pid=10940 dateline=1413360561' Alıntı:Mesajın geldiği zaman herhangi bir önem taşımıyor hattınızı taktığınız andan itibaren sayaç işlemeye başlar yeni yasa ile bu süre 60 güne çıktı.chatin_62 pid=10923 dateline=1413335113' Alıntı:Imei kayıtdışı olduğunda, sim kartı taktıktan bir süre sonra size (süreyi tam hatırlamıyorum ama 15 gün olması lazım) "şu kadar gün süre içinde kayıt yaptırmazsanız telefonunuz haberleşmeye kapatılacaktır" diye bir mesaj gelir. Bu mesaj bazen hemen, bazen 1 ay sonra da gelebilir. Öyle yazdığınız gibi kartı taktım görmedi gibi bir durum olamaz.
Tabi konuyu açan arkadaşımızın bu soruların cevaplarını vermesi gerekiyor. Eğer böyle bir durum yoksa kayıtdışı durumuna düşmüş olamaz. O zaman sorunu başka yerde aramak gerekir. Eğer böyle olma ihtimali varsa o zaman sorun budur diyebiliriz.