Sohbet Yandex Browser Özellikleri (Tavsiye)

RapperAsH

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
6
İnternet kotanızdan tasarruf etmenin turbo yolunu öğrenin.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

İnternet hızınız düşükken devreye giren bu özel mod sayesinde videolarınızı kesintisiz izleyebilir, rahatça internette gezinebilirsiniz. Ayrıca internet kotanızında dostudur ve tasarruf sağlar.
Sadece masaüstünüzde değil mobil telefonunuzda 4.5G’ye bağlıyken de internette düşük kota tüketimi elde etmek için Turbo Modu kullanabilirsiniz. Özellikle yurt dışında veya tatile giderken Yandex Browser’ın Turbo Modu sayesinde binlerce liralık telefon faturasından da kurtulabilirsiniz.
Şunu da belirtmeliyiz Turbo Modu’nun internet hızınızı arttırmaz. Turbo Modu özel teknolojisi sayesinde sayfalar yüklenirken görselleri sıkıştırarak yüklemeyi hızlandırır Turbo Modu açıkken internet kotanızdan ve sayfa hızını açış süresinden tasarruf edersiniz.

Bilgisayara Bakarken Gözlerinizin Yorulmasını Engellemek Aslında Sizin Elinizde.

Yandex Browser girilen sayfada tarayıcının okuma moduna ihtiyacı olup olmadığını otomatik algılıyor. Görüntülenen web sayfası uzun bir metin içerdiğinde tarayıcının adres satırında, URL adresinin solunda ilgili modu çalıştırma butonu otomatik görüntüleniyor.

Kullanıcılar sayfadaki metni rahatça okumak için yazı tipini büyütebiliyor veya daha sade görünecek şekilde değiştirebiliyor. Karanlıkta okumayı kolaylaştırmak için tarayıcı ayarlarını, koyu renkli arka planda açık renk harfler olarak ayarlamak da mümkün.

Siber saldırılardan kolay korunma yöntemleri.

Yandex Browser’da bulunan Protect teknolojisinin siber saldırılardan kaynaklanan e-dolandırıcılığa karşı pek çok önlemi var. “Korumalı çalışma modu”, banka veya ödeme sistemi sitelerindeki işlemlerde güvenlik denetimini arttırıyor. “Güvenli WiFi bağlantısı”, halka açık WiFi ağlarından aktarılan bilgileri koruyor. “Şifre koruması”, kullanıcıların üzerinde şifre girdiği sitelerin gerçek bir site olup olmadığını kontrol ediyor. Bunun yanı sıra Yandex Browser, indirilmek istenen dosyada tehlike algıladığında Protect teknolojisi dosyayı karantinaya alıyor ve şüpheli dosya hiçbir programda açılmıyor. “Banka kartı koruması”, şüpheli web sitelerinde banka kartıyla ödeme yapmak için harekete geçen kullanıcıyı uyarıyor. Ziyaret edilen sitenin kötü amaçlı bir kod barındırması olasılığında ise özel bir güvenlik duvarı etkinleşiyor. İnterneti sürekli tarayarak indeksleyen Yandex, her gün zararlı kod içermesi ihtimaline karşı milyonlarca web sayfasını denetliyor.

Sosyal medya kullanırken şifrenize dikkat edin.

Önemli siteler listesinin şifreleri Yandex Browser'da “hash” şeklinde kaydedilerek saklanır.
"Kriptografik hashleme" işlemi sayesinde hatırlaması kolay şifreniz neredeyse bilinmesi imkansız bir simge dizisine dönüştürülür. Örneğin “hello” şeklinde bir şifre kriptografik hashleme sonucunda
2cf24dba5fb0a30e26e83b2ac5b9e29e1b161e5c1fa7425e73043362938b9824” şeklinde görünecektir.

Bir çok özelliği içinde barındırdığı Yandex browser hem mobil hemde bilgisayarda vazgeçilmezim.Bir kaç başlık altında göstermeye çalıştım.Yeni bir tarayıcı denemek isteyen arkadaşların bir şans vermesini tavsiye ederim.Daha bir çok özelliğini internetten bakabilirsiniz.
İyi Akşamlar.
İyi Forumlar :)

Cawss

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cawss
Cihazım
Mi 8
Konular
13
Daha önce denemedim.Bir ara deneyimlerim :)
Üstadım kesinlikle deneyin bende forumsa gezerken denk geldi cok bilinmiyor ama gerçekten benim cok hosuma gitti her özelliği var kişiselleştirilme olsun diğer ozellikleri olsun seni uzmeyecek bir tarayici

sesko86

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sesko
Cihazım
Redmi note 7
Konular
29

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Elinize sağlık hocam güzel bir konu olmuş. Deneyeceğim.

Via tarayıcı tek geçerim ustelik 857kb
Tavsiyeniz üzerine denemek istedim. Adamlar baya iyi yapmış.

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
Üstadım kesinlikle deneyin bende forumsa gezerken denk geldi cok bilinmiyor ama gerçekten benim cok hosuma gitti her özelliği var kişiselleştirilme olsun diğer ozellikleri olsun seni uzmeyecek bir tarayici
Via tarayıcı bir ara kullandım. Gerçekten çok hızlı ve sade, ama önemli eksikleri var. Arama kutusuna yazarken öneriler çıkmıyor tüm kelimeyi yazmanız gerekiyor, çeviri özelliğide yok sanırım. Ayrıca via tarayıcı kullanırken foruma resim yükleme yapamadım, dosyaya erişim izni yok gibi bir hata veriyor.

Üst Alt