Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Garantisi devam eden telefonumun yeni rom yüklemeden yüklense de garantisi bozmadan bu yakınlık sensörü problemini nasıl çözerim Allah rızası için bir yardım,görüşme bitince ekran açılmıyor ,konuşmayı sonlandıramıyorum.
Garantisi devam eden telefonumun yeni rom yüklemeden yüklense de garantisi bozmadan bu yakınlık sensörü problemini nasıl çözerim Allah rızası için bir yardım,görüşme bitince ekran açılmıyor ,konuşmayı sonlandıramıyorum.
Persist dosyan muhtemelen sıkıntıya girmiş..
Garantili cihaz için ya bootloder açıp persist silinip tekrar persist yazılacak twrp den sonra bootloderi kapatacaksın yada uğraşamam dersen garantiye gidecek.tekrardan yazılım yüklenecek.yazılım yüklemede de sorun bazen çözülmüyor bilginiz olsun.en garanti ilk anlattığım olay.
Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İlk önce Redmi note 10 pro orijinal fatsboot rom indir ( buradan
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
resimdeki gibi .tgz uzantılı dosya olacak
İndirdiğin Dosyayı sağ tıklayıp klasöre çıkartın
Telefondan Hakkında Miui sürümüne 5 kez tıklayın
Sonra Ayarlar geliştirici seçenekleri usb hata ayıklama tıkla
Sonra Telefonu Fatsboot Moda al
Bilgisayara bağla Usb ile
Verdiğim (
)dosyayı masaüstüne klasöre çıkartın
içindeki Dosyaları ;
Bilgisayarım Yerel disk C gir
küçük harflerle adb diye direk Yerel disk C ye klasör oluştur ve dosyaları buraya at
klasöre çıkarttığın Cihazinn fatsboot yazılımının içine gir images yazan klasör de persist.img yazar onu kopyala ve
Yerel Disk C ye adb diye oluşturduğun klasörün içine yapıştır.
(1) sonra oradan çıkmadan Shift Tuşuna basılı tutarak mouse sağ tıkla boş bir yere ( adb klasorunde tabi )
"Komut penceresini burada aç" yazar ona tıkla
açılan cmd ekranına "fastboot devices" yaz
ekrana harf ve rakamsal bi seri numarası çıkıyorsa ok demektir.
eğer çıkmıyorsa (
) bu dosyayı indir kur ve bilgisayarı yeniden başlat.. Bunu yapinca kaldığın yerden devam et. yani (1. Adımdan)
sonra cmd ekranına " fastboot flash persist persist.img" yaz enter e bas
Persist dosyan muhtemelen sıkıntıya girmiş..
Garantili cihaz için ya bootloder açıp persist silinip tekrar persist yazılacak twrp den sonra bootloderi kapatacaksın yada uğraşamam dersen garantiye gidecek.tekrardan yazılım yüklenecek.yazılım yüklemede de sorun bazen çözülmüyor bilginiz olsun.en garanti ilk anlattığım olay.
İlk önce Redmi note 10 pro orijinal fatsboot rom indir ( buradan
)
resimdeki gibi .tgz uzantılı dosya olacak
İndirdiğin Dosyayı sağ tıklayıp klasöre çıkartın
Telefondan Hakkında Miui sürümüne 5 kez tıklayın
Sonra Ayarlar geliştirici seçenekleri usb hata ayıklama tıkla
Sonra Telefonu Fatsboot Moda al
Bilgisayara bağla Usb ile
Verdiğim (
)dosyayı masaüstüne klasöre çıkartın
içindeki Dosyaları ;
Bilgisayarım Yerel disk C gir
küçük harflerle adb diye direk Yerel disk C ye klasör oluştur ve dosyaları buraya at
klasöre çıkarttığın Cihazinn fatsboot yazılımının içine gir images yazan klasör de persist.img yazar onu kopyala ve
Yerel Disk C ye adb diye oluşturduğun klasörün içine yapıştır.
(1) sonra oradan çıkmadan Shift Tuşuna basılı tutarak mouse sağ tıkla boş bir yere ( adb klasorunde tabi )
"Komut penceresini burada aç" yazar ona tıkla
açılan cmd ekranına "fastboot devices" yaz
ekrana harf ve rakamsal bi seri numarası çıkıyorsa ok demektir.
eğer çıkmıyorsa (
) bu dosyayı indir kur ve bilgisayarı yeniden başlat.. Bunu yapinca kaldığın yerden devam et. yani (1. Adımdan)
sonra cmd ekranına " fastboot flash persist persist.img" yaz enter e bas
Bildiğim artık fastboot cmd komutla persist yemiyor bootloder açık olsa bile bi ara kendimde denemiştim..root ekslorer gibi uygulama ile vendor içinde bulunan persist silinecek. Tgz rom içinden persist.img çıkartılıp twrp ile persist destekleyen sürümle twrp den flash edecek.
Artık arkadasa anlattık garantili cihaz diyor yapıp yapmıcağı ona kalmıs.
Bildiğim artık fastboot cmd komutla persist yemiyor bootloder açık olsa bile bi ara kendimde denemiştim..root ekslorer gibi uygulama ile vendor içinde bulunan persist silinecek. Tgz rom içinden persist.img çıkartılıp twrp ile persist destekleyen sürümle twrp den flash edecek.
usta arkadaşın telefona tam olarak persist yuklemek değil zaten telefon imei koruma hafizasinda bile değil kullanici uygulaması gibi bile kursa o persist tamamlayacaktir . çünkü adb earase bile yapsa tekrar gosterse sorun düzelir. çünkü guncellemedeyken persisti kapatıp geri açmıyor yada global yazılım hatasindan. telefona sadece persistin varlığını gistersin yine sensör düzelir usta
usta arkadaşın telefona tam olarak persist yuklemek değil zaten telefon imei koruma hafizasinda bile değil kullanici uygulaması gibi bile kursa o persist tamamlayacaktir . çünkü adb earase bile yapsa tekrar gosterse sorun düzelir. çünkü guncellemedeyken persisti kapatıp geri açmıyor yada global yazılım hatasindan. telefona sadece persistin varlığını gistersin yine sensör düzelir usta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
yani bu cihaza yüklediği persist.img olcak ama telefona yuklenen persist.img(images) yüklenecek
Bahsedilen konu 2018 de açılmıs,eskiden evet cmd ile kodlarla silinip yazılıyordu suan cmd den persist yükleme yapılmıyor.kendim bizzat daha öncede denedim yazmıstım.twrp den yükleniyor.zaten cigaz garantiliymiş,garanti bozucağına servise göndersin.sonra gelişmelere göre hareket eder..bazı garantiler bootloderi dert etmiyor ,garantisi dert etmezse bootloderi açsın.persist.img tekrar flash etsin.
Not rom yüklemek te sonuc vermez mevcut ta mi flash persist algılarsa onun üzerine yazmayıp es geçiyor..