Çözüldü Yakınlık sensörü yazılımsal arıza

turkay1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
11T
Konular
30
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.5.5
Telefon Modeli
RN9
Bootloader Kilidi
Açık
Miui global romlarda yakınlık sensörü arızası yaşıyorum. Donanım test menüsüne girip kontrol ettiğimde aktif gösteriyor ve arama yaptığımda telefonu kulağıma dayamasam bile ekran kararıyor ve görüşme bitene kadar karanlık gitmiyor. Özel modlu romlar ve custom romlarda bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?

RAPTURE1958

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Booker Dewit
Cihazım
Mi 5
Konular
0
Playstore'dan proximity fixer uygulamalarını deneyebilirsiniz

Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Donanım testinde değer değişiyor mu ahizenin yanını kapatınca? Açıkken 5.0, kapatınca 0 olması lazım altta yazan değer. Değişiyorsa farklı bir arama uygulaması ile deneme yapabilir misiniz? Whatsapp araması da olur.

Sensörü devre dışı bırakmak için xposed modülü mevcut(com.mrchandler.disableprox aratabilirsiniz) fakat bu sefer de ekran kapanmayacak arama yaparken, her aramada ekranı kilitlemeniz gerekebilir ki ekranın hiç gelmemesinden iyidir yine, tuşlama yapmanız gereken durumlarda işe yarar. EU romda sorun yoksa ona geçmeyi düşünebilirsiniz, alternatif çözüm aklıma gelmiyor onun dışında. Persist.img dosyasına yapılan müdahale bildiğim kadarıyla widevine lisansını bozuyor ve bunu kullanan Netflix gibi platormlarda yüksek çözünürlük aktif edemiyorsunuz bu yüzden, en son seçenek olarak düşünmenizi tavsiye ederim bunu ki kesin çözüm olup olmadığını ben bilmiyorum.

Oyla:

turkay1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
11T
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Persist flashlamayi denediniz mi?
cihazıma uygun persisti bulamıyorum rom dosyasının içinde yok mtk işlemcili
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Playstore'dan proximity fixer uygulamalarını deneyebilirsiniz
bir kere daha böyle olmuştu o uygulamayla düzelttim. tekrar denediğimde olmadı

Donanım testinde değer değişiyor mu ahizenin yanını kapatınca? Açıkken 5.0, kapatınca 0 olması lazım altta yazan değer. Değişiyorsa farklı bir arama uygulaması ile deneme yapabilir misiniz? Whatsapp araması da olur.

Sensörü devre dışı bırakmak için xposed modülü mevcut(com.mrchandler.disableprox aratabilirsiniz) fakat bu sefer de ekran kapanmayacak arama yaparken, her aramada ekranı kilitlemeniz gerekebilir ki ekranın hiç gelmemesinden iyidir yine, tuşlama yapmanız gereken durumlarda işe yarar. EU romda sorun yoksa ona geçmeyi düşünebilirsiniz, alternatif çözüm aklıma gelmiyor onun dışında. Persist.img dosyasına yapılan müdahale bildiğim kadarıyla widevine lisansını bozuyor ve bunu kullanan Netflix gibi platormlarda yüksek çözünürlük aktif edemiyorsunuz bu yüzden, en son seçenek olarak düşünmenizi tavsiye ederim bunu ki kesin çözüm olup olmadığını ben bilmiyorum.
sorunu çözdüm. cihaza imei repair yapmıştım yapılan repair işleminde hata olmuş herhalde eski imei yedek dosyalarını twrpden tekrar flashlayınca sorun çözüldü şuan çalışıyor

bu sorunu yaşayan olursa eğer imei repair yapıldıysa persist dosyanız bozulmuş olabilir

Oyla:
Üst Alt