Yardım Yakınlık Sensörü Sorunu

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Arkadaşlar merhaba,
Mi 9 SE cihazımda arama yaptığımda ekran kapanıyor ama cihaz test menüsünde yakınlık sensörü elimi yaklaştırdığımda tepkisiz kalıyor. Sadece kulağıma yaklaştırdığımda çalışıyor sensör. Arama yapıp elimi sensör üzerinde gezdirdiğimde ekran kapanmıyor. Acaba bir ayarı mı var? Konu hakkında destek olabilecek kimse var mı? Sürüm EU Rom 11.0.5 Stable Bootloader açık twrp yüklü ve cihaz rootlu.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
mi 9 ve se modeli bu konuda sıkıntılı hocam.tam bilen yok.

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam en başından beri böyle miydi bu durum? ben de iki telefon var. S7 Edge var onda elimi sensöre koyunca direkt kapanıyor ekran kulağıma götürmesem de . Aslında bu durum bir arıza mı onu da tam olarak bilemedim.

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Hocam aslında bu bir özellik.
Şöyle ki, sadece sensörü kapatmakla ekran kapanmaz. Telefonun üst kısmı (kameranın çıktığı kenar) oraya da bir şey yaklaştırmanız lazım. Yani yaklaştırdığınız şeyin alanının geniş olması lazım. Sadece parmakla sensörü kapatarak olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam yanılıyorsunuz. Bu bir özellik. Eğer sensörü telefonun sadece ön kısmından kapatarak ekran kapansaydı, biriyle konuşurken telefonu kullanmamız gerektiğinde elimizi ekranın üst bölgelerine her getirişimizde ekran kapanırdı. Biz de sinir olurduk.

Mesela önceki telefonumda biriyle konuşurken önemli bir bildirim geliyordu (SMS onay kodu vs). Bildirim panelini açmak için elimi yukarı götürdüğümde ekran kararıyordu. Sinir oluyordum.

Son düzenleme:
Oyla:

ForzaJuve69

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
2
Arkadaşlar merhaba,
Mi 9 SE cihazımda arama yaptığımda ekran kapanıyor ama cihaz test menüsünde yakınlık sensörü elimi yaklaştırdığımda tepkisiz kalıyor. Sadece kulağıma yaklaştırdığımda çalışıyor sensör. Arama yapıp elimi sensör üzerinde gezdirdiğimde ekran kapanmıyor. Acaba bir ayarı mı var? Konu hakkında destek olabilecek kimse var mı? Sürüm EU Rom 11.0.5 Stable Bootloader açık twrp yüklü ve cihaz rootlu.
Telefonu dik tutup, sensörü elinizle kapatmayı denediniz mi? Belki de sadece telefon dik konumdayken bu özellik çalışıyordur.

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Hocam aslında bu bir özellik.
Şöyle ki, sadece sensörü kapatmakla ekran kapanmaz. Telefonun üst kısmı (kameranın çıktığı kenar) oraya da bir şey yaklaştırmanız lazım. Yani yaklaştırdığınız şeyin alanının geniş olması lazım. Sadece parmakla sensörü kapatarak olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam yanılıyorsunuz. Bu bir özellik. Eğer sensörü telefonun sadece ön kısmından kapatarak ekran kapansaydı, biriyle konuşurken telefonu kullanmamız gerektiğinde elimizi ekranın üst bölgelerine her getirişimizde ekran kapanırdı. Biz de sinir olurduk.

Mesela önceki telefonumda biriyle konuşurken önemli bir bildirim geliyordu (SMS onay kodu vs). Bildirim panelini açmak için elimi yukarı götürdüğümde ekran kararıyordu. Sinir oluyordum.
sensör yerine kamerayı kullanıyor diyorlardı.özellik olduğunu biliyorum sonuçta görüşme yaparken ekran kapanıyor.

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonu dik tutup, sensörü elinizle kapatmayı denediniz mi? Belki de sadece telefon dik konumdayken bu özellik çalışıyordur.
Evet telefon dik konumdayken çalışıyormuş sensör. Bu herhalde bu ve benzeri telefonlara has bir özellik

Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Evet telefon dik konumdayken çalışıyormuş sensör. Bu herhalde bu ve benzeri telefonlara has bir özellik

Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ultrasonik yakınlık sensörü bulunan cihazlarda sadece telefon konuşması yaparken (test yaparken o şekilde simule etmemiz gerekiyormuş) devreye giriyor. Bu ve benzeri cihazlar için böyleymiş. şu an için bir sorun yok görüşmelerde. kulağıma götürdüğümde ekran kapanıyor kulağımdan uzaklaştırdığımda ekran açılıyor.

Oyla:
Üst Alt