Soru xiaomi'ye geçmeyi düşünüyorum

memox03

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Memo
Cihazım
mi 9 se
Konular
1
arkadaşlar belirttiğim gibi xiaomi'ye geçmeyi düşünüyom. ama aklıma takılan bişey var şu band20 olayı cihaza eğer imei atarsam 4g kullanamayacak mıyım?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
4g sorunları imei den değil atılan romla ve cihaz sürümü ile alakalı. 4g kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyla:

memox03

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Memo
Cihazım
mi 9 se
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
atılan rom derken normal global rom kullanmayı düşünüyorum. Globalda sıkıntı çıkarırmı?

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
atılan rom derken normal global rom kullanmayı düşünüyorum. Globalda sıkıntı çıkarırmı?

Cihaz global sürümse ve global rom atılırsa sıkıntı çıkmaz ama cihaz çin sürümü ise ve global rom atılsa bile kırsal alanlarda bazen zayıf çekebilir. Fakat onun haricinde forumda bir çok kullanıcı sorunsuz kullanıyor cihazlarını. 4g her halükarda çeker çinde olsa globalde olsa.

Oyla:

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Bildiğim kadarıyla basit şekilde şöyle açıklayabilirim.
Band 20 4g'nin kullandığı band aralıklarından biridir.
Düşük frekans kullanır fakat geniş alana etki eder.
4g yi kullanabilirsiniz diğer frekanslar ile.
Tabi Türkiye garantili cihaz alırsanız band 20 yi de kullanabilirsiniz.
Band 20 yavaş bağlantı sağlar. Az radyasyon verir. Çekim stabiltiesi kırsal alanlarda iyidir.
Şehirde yaşıyorsanız band 20 ye çok da gerek yok. :)
Yanlışım varsa düzeltin. Uzman değilim araştırdıklarımı aktardım.

Oyla:

memox03

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Memo
Cihazım
mi 9 se
Konular
1
Cihaz global sürümse ve global rom atılırsa sıkıntı çıkmaz ama cihaz çin sürümü ise ve global rom atılsa bile kırsal alanlarda bazen zayıf çekebilir. Fakat onun haricinde forumda bir çok kullanıcı sorunsuz kullanıyor cihazlarını. 4g her halükarda çeker çinde olsa globalde olsa.
peki hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bildiğim kadarıyla basit şekilde şöyle açıklayabilirim.
Band 20 4g'nin kullandığı band aralıklarından biridir.
Düşük frekans kullanır fakat geniş alana etki eder.
4g yi kullanabilirsiniz diğer frekanslar ile.
Tabi Türkiye garantili cihaz alırsanız band 20 yi de kullanabilirsiniz.
Band 20 yavaş bağlantı sağlar. Az radyasyon verir. Çekim stabiltiesi kırsal alanlarda iyidir.
Şehirde yaşıyorsanız band 20 ye çok da gerek yok. :)
Yanlışım varsa düzeltin. Uzman değilim araştırdıklarımı aktardım.
pek kırsal alanlara gitmediğim için gerek yok diye düşünüyorum :))

Oyla:

kaiser soze

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Konular
14
İletişim teknolojisi olarak sıkıntı çıkmaz fakat sağlanan hizmetlerde sıkıntı olabilir. Mevcut 3 operatörün politikası farklı olsa da imei atılmış olan cihazda VoLTE ve VoWIFI'nin çalışmama ihtimali var.

Oyla:

memox03

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Memo
Cihazım
mi 9 se
Konular
1
İletişim teknolojisi olarak sıkıntı çıkmaz fakat sağlanan hizmetlerde sıkıntı olabilir. Mevcut 3 operatörün politikası farklı olsa da imei atılmış olan cihazda VoLTE ve VoWIFI'nin çalışmama ihtimali var.
anladım. olmadı giderim xiaomi türkiye garantili alırım. çünkü gerçekten şu imei atılmış xiaomi kullanıcılarından çok sıkıntı duyuyorum.

Oyla:

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Çalışır hocam ama bir kusuru olabilir . Operatörler zaten direk Xiaomi markasına Volte desteği vermiyor. Hattını başka telefona takıp aktif etme ve başka yöntemler ile aktif etme yöntemleri var.
Band 20 desteği olmayan telefon başka bir Volte destekli telefon ile görüşme yapacağı zaman karşıdaki telefonun o an diğer bandlardan frekans alıyor olması lazım.

Yani görüşme yapacağı telefon o an Band 20'den başka frekans alamıyorsa o telefon ile Volte görüşme sağlanamaz.

Oyla:

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
Hocam yıllardır imei atılı cihaz kullanıyorum 1 problem yaşamadım. Sana diyeceğim tek konu şu band 20 lere asla takılma valla cihazda var destekliyor avrupa cihazları merak etme. Olmasada acayip bişey farkmetmiyor yani.

VoLTE özelliğini dahi kullanıyorum şuan. Ama ne yazıkki lanet olsun diyorum türktelekoma bukadar dandik bir operatör olamaz WoWifi desteği yok türktelekomda. He çok gerek varmı hayır. Volte çokmu önemli hayır. Takma kafan yani. Mi9T öneririm ama mi9se yerine haberin olsun ihtiyacın varsa satabilirim sana elimde mevcut bikaçtane.

Oyla:
Üst Alt