- Adım
- Nijat Hamid
- Cihazım
- Xiaomi Mi 10
- Konular
- 45
Arkadaşlar merhaba. Nasılsınız ? Aslında bu bir şikayet-sohbet konusudur. Mi 8 aldım ve 2 aydan fazladır kullanıyorum. Resmi Qlobal sürüm. MİUİ 10 güncellemesini ilk çıktığı günlerde aldım. Ama ve lakin çok fazla bug, arayüz sorunu mevcut ve baktıkca bu benim canımı sıkıyor. Kullandığım ilk Xiaomi telefonu, ama miui arayüzünü uzun zamandır biliyorum. Xiaomi eskindende mi böyleydi ? Güncellemeler bir tarafdan sorunları çözüp yerine yeni sorunlar mi cikartiyordu ? Yoksa son yıllarda Xiaominin değişen güncelleme ve satış politikasıyla mı ilgili ? Benim gördüyüm şey şu: Samsung gibi durmadan yeni model çıkartıyor. Ve amacı qlobal pazarda büyümek. Tamam anlıyorum kar marjı düşük diye daha fazla pazar payi toplayarak büyümeye çalışıyor, ama neden eski şanınının üzerini çiziyor ? Bu konuda en sevdiyim firma Huawei. Onlar da fazla model uretiyor ama Samsung kadar degil ve guncelleme politikalari muhtesem. Mate 20 cikmasina ragmen P20 ve PRO icin kamera guncellemeleri geliyor. Mi 8-de ise resmi forumlarda 1000lerce kec report edilmesine ragmen hala AOD problemi, bildirim sorunlari, arayuz sorunlari gitmiyor. Yanlis biliyorsam soyleyin Chine versiyonda bile whatsapp yanliş bildirim rakami hala duzeltilmedi. Qlobal versiyona ise 1 aydan fazladir guncelleme gelmiyor chine surume 2 ard-arda guncelleme gelmesine ragmen. Benim gorduyum şey Xiaomi amiral gemisini cikartdi sonra da üvey evlat gibi kenara atdi
Marka ve ya modeli kötülemiyorum. Her 2-sini seviyorum ama bu konuda sanırım biraz doldum. Bunları yazarak ve sizin de fikirlerinizi ogrenerek sanirsam ofkem dinicek. Mantikli baksak aslında biraz gereksiz konu. Lakin biraz "qiybet"-den sorun olmaz diye dusunuyorum
Marka ve ya modeli kötülemiyorum. Her 2-sini seviyorum ama bu konuda sanırım biraz doldum. Bunları yazarak ve sizin de fikirlerinizi ogrenerek sanirsam ofkem dinicek. Mantikli baksak aslında biraz gereksiz konu. Lakin biraz "qiybet"-den sorun olmaz diye dusunuyorum