Haber Xiaomi'nin Arka Kapısı Keşfedildi!

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Xiaomi'nin cihazlarında keşfedilen bir uygulama, adeta hackerlara davetiye çıkartıyor!

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Xiaomi, düşük fiyatına rağmen sunduğu performanslı cihazlarıyla akıllı telefon sektöründe kendine pay bulmayı başardı.

Fakat Xiaomi'nin akıllı telefonlarında keşfedilen yeni bir detay, şirketin güvenilirliğine gölge düşürebilir.

TheHackerNews'in haberine göre Xiaomi Mi 4'te keşfedilen AnalyticsCore isimli bir uygulama, standart bir kullanıcıdan daha yüksek yetkilere sahip ve şirketin sunucularıyla sürekli etkileşim halinde bulunuyor. Ayrıca bu uygulama cihazın bütün önemli detayları hakkında bilgi sahibi olmakla kalmayıp, uzaktan uygulama silip yükleme yetkisine de sahip.

Silinse dahi otomatik olarak tekrar çalışmaya başlayan bu uygulama, kötü niyetli hackerlar daha manipüle edilir ise, dünya üzerindeki bütün Xiaomi telefonları uzaktan hacklemek mümkün olabilir!​
Bu olayın ortaya çıkmasının ardından Xiaomi cephesinden gelen resmi açıklamaya göre, AnaliyticsCore aslında sadece işletim sisteminin stabilitesini kontrol eden ve şirkete bilgi veren bir uygulama. Yani şirketin açıklamasına göre uygulamanın asıl amacının hatalardan ve sistem problemlerinden Xiaomi'yi haberdar etmek.​
Kullanıcılar, yeterli olmayan bu açıklamadan dolayı rahatsız olduklarını sosyal medya üzerinden Xiaomi'ye bildiriyorlar. Şirketin konuyla alakalı bir değişikliğe gitmesi bekleniyor.,​
Alıntıdır...

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
94
her yeni rom kurduğumda ilk bu uygulamayı silerim ama arka kapı olduğu için değil sürekli arkaplanda çalışıp pili harcadığı için. Ama silmek yetmiyormuş çünkü iki farklı yere koymuş herifler neyseki xiaomi.eu romlarında artık bu uygulama silinip geliyor.
Bu da önemli bir bilgi!

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İhaleci

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İhaleci
Cihazım
Artık Yok
Meslek
Grafiker
Konular
9
Arkadaşlar eyer böyle bir durum var ise ne gibi önlemler almalıyız?

jazz_01

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erhan
Cihazım
xiaomi redmi
Konular
11
remi note 3 kullanıyorum miui 8.0 da öyle bi uygulama yok arka planda çalışan

mendocino_610

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi Note 3
Konular
20
en son xiaomi.eu romları kullanmıyorsanız o uygulama hepinizde var, yıllardır miui de olan uygulamadır. Sistem klasöründe bulunur arkaplanda çalışır çok anlamayan kullanıcıların görmesi bilmesi mümkün değildir. system/app klasöründe AnalyticsCore bulunur. Bir kopyası daha varmış onu araştırmadım açıkçası.

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
94
en son xiaomi.eu romları kullanmıyorsanız o uygulama hepinizde var, yıllardır miui de olan uygulamadır. Sistem klasöründe bulunur arkaplanda çalışır çok anlamayan kullanıcıların görmesi bilmesi mümkün değildir. system/app klasöründe AnalyticsCore bulunur. Bir kopyası daha varmış onu araştırmadım açıkçası.
Xiaomi.eu romlarında kesinlikle yokmu? bide o romları her güncellemede elle indirip kurmak gerekiyor değilmi? Son olarak kendinden rootlumu eu romlar, yoksa bizmi rootluyoruz?
10 saatteki pil kullanımına bakınca, anasını ağlatıyor pilin

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bllergl

Android Sever
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Mi4/MiBand1S
Konular
11
Miui 8 e ısınamadım zaten pil tüketimi fazla ram kullanımı fazla miui7 dönmeye karar verdim bn ilk fırsatta dönücem

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mendocino_610

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi Note 3
Konular
20
Xiaomi.eu romlarında kesinlikle yokmu? bide o romları her güncellemede elle indirip kurmak gerekiyor değilmi? Son olarak kendinden rootlumu eu romlar, yoksa bizmi rootluyoruz?
10 saatteki pil kullanımına bakınca, anasını ağlatıyor pilin

*xiaomi.eu romlarda da vardı bu haberler çıkınca kaldırdılar yani son bir iki sürümdür yok, en azından adamın dediği o. Miui 7 kullandığım için son versiyonları denemedim.

*evet elle indirip güncelleyici üzerinden yada elle twrp recoverden kurmak gerekiyor,

*haftalık sürümler rootlu stabil sürümler rootsuz. Gerçi rootsuzda olsa sadece bir dosya flaşlıyorun romu kurarken rootlanıyor.

*ben aylardır siliyorum analytics, mi backup vs gereksiz gördüğüm uygulamarı hissedilir pil artışı oluyordu.

hilmi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hilmi
Cihazım
mi9 se
Konular
18
İzin almadan verileri kendi sunucularına koplayamaz çünkü xiaomi artık glabal bir firma düşüncesiyle telefona fastboottan yeniden rom yükledim ve kurulumda veri toplanmasına izin vermiyorum seçeneğini işaretleyip kurulumu yaptım.
Ama yanılmışım program belli bir süre sonra tekrar çalışıyor.

Üst Alt