Haber Xiaomi'nin Arka Kapısı Keşfedildi!

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Xiaomi'nin cihazlarında keşfedilen bir uygulama, adeta hackerlara davetiye çıkartıyor!

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Xiaomi, düşük fiyatına rağmen sunduğu performanslı cihazlarıyla akıllı telefon sektöründe kendine pay bulmayı başardı.

Fakat Xiaomi'nin akıllı telefonlarında keşfedilen yeni bir detay, şirketin güvenilirliğine gölge düşürebilir.

TheHackerNews'in haberine göre Xiaomi Mi 4'te keşfedilen AnalyticsCore isimli bir uygulama, standart bir kullanıcıdan daha yüksek yetkilere sahip ve şirketin sunucularıyla sürekli etkileşim halinde bulunuyor. Ayrıca bu uygulama cihazın bütün önemli detayları hakkında bilgi sahibi olmakla kalmayıp, uzaktan uygulama silip yükleme yetkisine de sahip.

Silinse dahi otomatik olarak tekrar çalışmaya başlayan bu uygulama, kötü niyetli hackerlar daha manipüle edilir ise, dünya üzerindeki bütün Xiaomi telefonları uzaktan hacklemek mümkün olabilir!​
Bu olayın ortaya çıkmasının ardından Xiaomi cephesinden gelen resmi açıklamaya göre, AnaliyticsCore aslında sadece işletim sisteminin stabilitesini kontrol eden ve şirkete bilgi veren bir uygulama. Yani şirketin açıklamasına göre uygulamanın asıl amacının hatalardan ve sistem problemlerinden Xiaomi'yi haberdar etmek.​
Kullanıcılar, yeterli olmayan bu açıklamadan dolayı rahatsız olduklarını sosyal medya üzerinden Xiaomi'ye bildiriyorlar. Şirketin konuyla alakalı bir değişikliğe gitmesi bekleniyor.,​
Alıntıdır...

Soner Yakup

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yakup
Cihazım
Xiaomi mi9t
Meslek
Belirsiz
Konular
36
Hacker ların başka işi yok bizim cihazları hack lesin asılsız haber olabilir xiaomi yi yıpratmaya yönelik olabilir

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Hacker ların başka işi yok bizim cihazları hack lesin asılsız haber olabilir xiaomi yi yıpratmaya yönelik olabilir

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hacker veya her kim bir açık bulup söylüyorsa bence önlemi alınmalı derim. Fakat android altyapısını yapan arkadaşlarda istese telefondan yaptığınız her işlemi görebilir, konuşmalarınızı dinleyebilir. Xiaomi hata ve bildirimleri almış, okumuş çok mu? Zamanında Samsung bataryalarda ortaya çıkan vericiler gibi.. Xiaomi 'nin başarısına gölge düşürmeye çalışıyorlar. 2016 yılında almaya başladıkları aşırı güvenlik önlemleriyle, bu tür haberlere daha önce cevap vermiş oluyor bence.

Bahsi geçen uygulama için söylenenler doğru. Sistemden root Explorer veya başka uygulama ile silinsede, telefonu kapatıp açınca yine işlemine devam edecektir. Çünkü önceki ROM incelemelerimde bunun farkına varmıştım. Uygulama farklı 2 noktada var. Birisi sistem içinde, diğeri gizlenmiş vaziyette. Yani silsenizde birşey değişmeyecektir.

Son düzenleme:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Pil grafiginde bile çıkıyor

Escobar1945

Epicrom MIUI Developer&Android Rom Developer
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note4X
Meslek
Gıda sekt. Yön
Konular
52

Miui 7 de yok galiba surum 6.4.7...nnphong dev.....

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bllergl

Android Sever
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilal
Cihazım
Mi4/MiBand1S
Konular
11
Bende 2 tane var miui 8 de uygulamayı çoklayıp vermişler

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
94
Bak sen şu işe E ben belki sistem stabilitesini şirketle paylaşmak istemiyorum, bunun kararını ben verebilmeliyim. Saçma bir durum, bir an önce halledilmesi gerekir, konu gerçekten böyleyse kullanıcılar olarak takipte olmakta fayda var.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mendocino_610

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi Note 3
Konular
20
her yeni rom kurduğumda ilk bu uygulamayı silerim ama arka kapı olduğu için değil sürekli arkaplanda çalışıp pili harcadığı için. Ama silmek yetmiyormuş çünkü iki farklı yere koymuş herifler neyseki xiaomi.eu romlarında artık bu uygulama silinip geliyor.

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
eu. rom kullanıyorum, baktım çalışan öyle bir uygulama yok.

GuardianTR

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İSMAİL
Konular
21
Bu durum bildiğim kadarıyla bütün işletim sistemlerinde var diğer android yazılımlarda olduğunuda düşünüyorum. Bence pek kafaya takmaya değecek birşey değil hatta bence haber değeri bile yok.

Üst Alt