Haber Xiaomi'den yeni bir Redmi modeli geliyor

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

En popüler grafik benchmarklarından Gfxbench'in veritabanında bugünün tarihiyle Land kod adlı yeni bir Xiaomi cihazı ortaya çıktı.

Cihazın 5 inçlik ekranı 1280*720 piksel çözünürlüğe sahip. Gfxbench'in listelediği ekran boyutu bilgileri yanlış olabilse de çözünürlük bilgisine dayanarak ekranın büyüklüğünün 5 inç veya daha küçük olması muhtemel görünüyor. Her ne kadar Redmi Note ile 5.5 inçlik ekranda bu çözünürlük kullanılmış olsa da günümüzde bu çözünürlük 5 inçten büyük ekranlar için piyasanın kolay kolay kabul etmeyeceği derecede düşük kalıyor.

2.8GB RAM ve 9GB dahili bellek olarak listelenen cihazın RAM'inin 3GB, dahili belleğinin ise 16GB olduğunu söyleyebiliriz.

Adreno 505, Qualcomm'un yeni nesil alt/orta seviye çipsetleri Snapdragon 430 ve 435'te kullanılacak bir GPU. Gfxbench sonuçlarına göre GPU, Redmi 3'te de kullanılan Snapdragon 615'te bulunan Adreno 405'ten biraz daha kuvvetli.

1.4GHz saat hızındaki Cortex-A53 çekirdekleri çipsetin Snapdragon 430 değil 435 olduğunu gösteriyor.

Snapdragon 435 cat.7 LTE modemiyle 300Mbps download ve 100Mbps upload hızlarıyla bu konuda Snapdragon 615'ten 2 kat daha hızlı.

Çift fotoğraf işleyici işlemciye sahip (Dual ISP). Qualcomm'un resmi siteden yayınladığı dökümanlarına göre dual ISP, daha sık görmeye başladığımız (LG G5'teki gibi değil de) Huawei P9'daki gibi çift kamera sistemlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış.

Çipsetin içinde Fluence™ gürültü azaltıcı teknoloji gömülü olarak geliyor.

Bunun dışında yeni çipsetin göze çarpan bir özelliği yok. Aynı 28nm LP üretim teknolojisi ile üretilmiş.

Normalde Gfxbench'teki sonuçlarda cihazların kamera çözünürlükleri de görünürken, Xiaomi Land'de gözükmüyor.

Redmi 3 ve Redmi 3 Pro modelleri henüz çok yeni iken şu aşamada bir çipset güncellemesi beklemek çok gerçekçi olmaz. Diğer yandan bu özelliklerle Redmi 3 ile paralel satılacak yeni bir modelin olup olamayacağını tahmin etmek de güç.

Redmi 2s olarak Redmi 2'yi güncelleyip Redmi 3'ten daha düşük bir fiyattan iki cihazı paralel olarak satmaya devam edebilirler ya da Mi4i'de yaptıkları gibi dış pazarlara yönelik bir model de olabilir.

Kaynak:

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Elinize sağlık hocam. Yanlış anlamadıysam Mi4 ile Mi4C arasındaki ilişki gibi donanımsal olarak daha üstün olduğu olduğu halde diğer cihazdan daha ucuza satılacak bir cihazdan bahsediyoruz değil mi? Yani Bu Land denen cihaz işlemci olarak Redmi3'ten daha güçlü olacak ama ondan daha ucuza satılacak.
Burada anlamadığım birşey var. Mi4 telefonların çelik kasası, premium dizaynı v.b. etkenler Mi4C ile arasındaki donanım farkını eritebilecek hatta üstüne çıkabilecek bir seviyedeydi. Bu nedenle fiyat olarak Mi4C'nin üzerinde kaldı. Ancak aynı durumu ben Redmi3'te göremiyorum. Bunlar neye dayanarak böyle birşey yapacaklar ki?

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elinize sağlık hocam. Yanlış anlamadıysam Mi4 ile Mi4C arasındaki ilişki gibi donanımsal olarak daha üstün olduğu olduğu halde diğer cihazdan daha ucuza satılacak bir cihazdan bahsediyoruz değil mi? Yani Bu Land denen cihaz işlemci olarak Redmi3'ten daha güçlü olacak ama ondan daha ucuza satılacak.
Burada anlamadığım birşey var. Mi4 telefonların çelik kasası, premium dizaynı v.b. etkenler Mi4C ile arasındaki donanım farkını eritebilecek hatta üstüne çıkabilecek bir seviyedeydi. Bu nedenle fiyat olarak Mi4C'nin üzerinde kaldı. Ancak aynı durumu ben Redmi3'te göremiyorum. Bunlar neye dayanarak böyle birşey yapacaklar ki?

Hocam şimdilik ortada olan şey Snapdragon 435, HD çözünürlükte 5 inç veya daha küçük bir ekran (Gfxbench'in bu konuda yanlış bilgi verebilmesinden ötürü bir belirsizlik var), 16GB dahili hafıza ve 3GB RAM.

Bunun bilgilere dayanarak, Xiaomi'nin mevcut portföyünü de dikkate alarak spekülasyon yapıyorum bir manada.

Bir ihtimal Redmi 3'ü bu çiple güncelleyecek olmaları, ancak Redmi 3 tanıtılalı daha 3 ay 1 hafta oldu. Redmi 3 Pro tanıtılalı ise sadece 3 hafta oldu.

Snapdragon 615 ile kıyaslama yaparsak GPU'su biraz daha kuvvetli, modemi daha hızlı, CPU tarafı biraz daha zayıf gibi. Performans dışında bazı ekstra özellikler eklenmiş. Gürültü filtresi konuşma kalitesini arttırır muhtemelen. Çift ISP telefonda çift kamera sistemi yoksa bir ekstra değil.

Bununla güncellese ekstra bir cazibe yaratacağını göremiyorum. Snapdragon 615'ten daha ucuza mal edilebileceğini de zannetmiyorum. Bu sebeplerden dolayı Redmi 3'ün güncellemesi olması bana uzak bir ihtimal gibi geliyor.

Şu anda Redmi 3'ün fiyatı Çin'de 699 yuandan başlıyor, Redmi 2 ise 599 yuandan... Redmi 3'e kıyasla Redmi 2'nin fiyatı o özelliklerle bana yeterince düşük görünmüyor açıkçası. Snapdragon 615 yerine 435 koyup Redmi 3'ü 599 yuan yapamayacağına göre belki Redmi 2'yi güncelleyip 599 yuandan sürebilir diye düşündüm.

Bana başka bir açıklama mantıklı gelmiyor.

Çipset hariç hiçbir komponente dokunmadan Redmi 2'nin güncellemesi olursa metal gövde, daha büyük ekran ve 2 kata yakın daha kapasiteli bir bataryasıyla Redmi 3 100 yuanlık fiyat farkı olacağını varsaydığımızda bile zarar görmez bana göre.

İlginç olan bir konu geçen sene Xiaomi ile ilintili olmak üzere sıkça konuşulan, Redmi 2A'da da bir modeli kullanılan Leadcore çiplerinin bu sene devamının gelmemiş olması.

Leadcore'un yol haritasında bu senenin başı için 4 ve 8 çekirdekli Cortex-A53 temelli 28nm çipler görünüyordu. Yılın yarısına geldik ne ses var ne seda.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Leadcore olayına ben de anlam veremedim. CPU üreten bir firmaya yatırım yapıyorsun ama bu işlemcileri kullanmıyorsun, garip. Aklıma şu geliyor. Adam gibi bir CPU üretimi, düşündüklerinden daha zorlu çıktı. Tıpkı dış piyasalara açılalım derken boğuldukları gibi.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Leadcore olayına ben de anlam veremedim. CPU üreten bir firmaya yatırım yapıyorsun ama bu işlemcileri kullanmıyorsun, garip. Aklıma şu geliyor. Adam gibi bir CPU üretimi, düşündüklerinden daha zorlu çıktı. Tıpkı dış piyasalara açılalım derken boğuldukları gibi.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Ya da Qualcomm'un teklifi Leadcore'unkine ağır bastı. Qualcomm patentleriyle müşterilerini koruyor. Birbirlerini dava etmelerine de mani oluyor bildiğim kadarıyla.

Xiaomi, Leadcore'un sahibi olmadığı için Ar-Ge ve üretim maliyetinin toplamına sahip olamıyor bunlara. Sonuçta ürettirmek için diğerleri gibi aynı dökümcülere gidecek Leadcore da. Kendi maliyetini de düşük tutması lazım ki ona göre Xiaomi'yi ikna edecek kadar düşük bir fiyat verebilsin.

Çip başına birkaç dolar için bilinmedik bir çip markasıyla piyasaya çıkmak kolay değil zannediyorum. Redmi 2 ile Redmi 2A arasında 100 yuan fiyat farkı var, ama benim tahminim Xiaomi'nin kar marjı 2A'da çok daha düşük, çip hariç her şeyi aynı.

casshern

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlut
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
6
Adamlar çinin apple idi artık çinin Samsung u oldular her hafta yeni model herkesin kişisel gorusu adamlar multiband telefon çıkartmadan xiaomi bitmiştir benim için gerçi onuda bu paralara satamazlar malum ne kadar az frekans o kadar az maliyet

MI NOTE Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt