Haber Xiaomi yılın ilk çeyreğinde 14.8 milyon telefon satışı gerçekleştirdi

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

IHS Technology analisti Kevin Wang'in açıklamalarına göre Çin'li üretici Xiaomi 2016 yılının 1. çeyreğinde 14.8 milyon akıllı telefon satış rakamına ulaştı. Açıklamalara göre bu rakam Çin dışındaki satışları da kapsıyor.

Satış rakamları için geçtiğimiz yılın aynı dönemine bakarsak eğer Xiaomi'nin 2015 1. çeyreğinde de 14.98 milyon adetle bu yıla yakın bir sayıya ulaştığını görüyoruz. Şirketin büyüme beklentileri karşısında pek umulmayan bir sayı olsa da firma adına kötü bir satış rakamı olarak da görülemez. 2015 yılı toplamında 70 milyon satış rakamına ulaşan firmanın hedefi ise 80 milyondu.

2016 yılına baktığımızda bu yıla hızlı bir giriş yapan firma sizlere haberlerimizde de yer verdiğimiz üzere şu ana kadar Mi5 ve Redmi Pro 3 modellerini tüketicilerin beğenisine sundu. Bu modellerin yanında firma 6.4 inç ekrana sahip Xiaomi Max modeli ile de büyük ekran severlerin ilgisini çekmeye çalışacak.

kaynak:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Bayağı kötü bir rakam.

Elinde şu anda Mi5, Mi4s, Mi4c, Pro modelleriyle birlikte Redmi 3 ve Redmi Note 3 gibi gayet iddialı yeni cihazları var. Satışı devam eden eski cihazlar var Mi4 gibi...

Geçen senenin bu aylarında beklentilerin gerisinde kalan Redmi 2, fiyatta aşırıya kaçmış Mi Note, fiyatı zamanında indirilememiş Mi4, demode olmuş Redmi Note gibi modelleri vardı.

Bu farka rağmen hala aynı rakamlarda geziyorsa Çin'de diğer markaların sıkı rekabeti nedeniyle büyüme alanı kalmamış, Çin dışında ise büyüyemiyor demektir.

23 Nisan 2014'te 10 tane ülkeye gireceklerini açıkladılar, bugün 20 Nisan 2016 hala yarısına giremediler. Gireceklerine dair haber de yok. Anca Amerikan teknoloji sitelerinde şov yapıyorlar. Bunların gelecekleri falan yok.

Yeni ülkelere giremezsen, girdiğin ülkelerde dikkat çekici modellerini getiremezsen veya çok geç getirirsen, fiyatlarında ipin ucunu kaçırırsan büyüyemezsin.

Hintlilerin yorumlarını okuyorum, hala 32GB Redmi Note 3 Pro'yu getirmemişler, hala talebin çok altında ürün getiriyorlarmış. Mi5'in 32GB harici modellerini zaten getirmiyorlar, fiyatı da biraz yüksek tutmuşlar. Redmi Note'u Prime diye satmaya çalışıyorlar Hindistan'da.

Diğer ülkelerde ne var diye baktım, Filipinler'de Redmi 1s satılıyor hala!

Brezilya'da Redmi 2'den başka bir şey yok.

Malezya'da Redmi 2 ve Redmi Note satışına devam ediliyor.

Çin dışına kakaladıkları Mi4i rezaleti devam ediyor.

Bu kafayla giderlerse büyüyemezler, hatta küçülürler zira Çinli rakipleri çok sıkı rekabet ediyorlar. Son çıkan LeEco (Letv modellerine bakın.) Şimdi bunları Hindistan'a da Xiaomi'den daha etkili bir şekilde sokarlarsa şaşırmamak lazım.

Yarın ZUK Z2 Pro modelini açıklayacak. Qiku'dan modeller gelecek vs.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Yarın LeTv Hindistan'a girsin, ben o zaman görürüm Xiaomi'yi. ☺

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Zaten girdiler diye biliyorum. Le 1s için iyi yorumlar görüyorum Hintlilerden.

Amerika'ya da gireceklermiş.

Bir de bakmışız buraya da Xiaomi'den önce gelmişler.

KARESİ

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÜMİT GÜNDÜZ
Cihazım
Mİ 10T
Meslek
MAKİNİST
Konular
0
Xiaomi cihaz olarak çok güçlü fakat satış stratejisi çooook zayıf. Hindistan, Türkiye, Fransa vs. gibi cihaz pazarı yüksek ülkelere giremezse Xiaomi nin ömrü fazla uzun sürmez..

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bizden önce Rusya var. Ayrıca 2014'te söz verdikleri ülkeler dışında Afrika ve ortadoğu ülkelerine girme hazırlıkları son aşamalarda. Sitelerini bile hazırlamışlar. mi.com sitesinde sol alt köşedeki ülke seçiminde yer almış.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Üst Alt