Haber Xiaomi ve Opera, MIUI 7 veri sıkıştırma özelliği için işbirliği yapıyor

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Hali hazırda mali tablolar beklendiği gibi gitmeyen ve satılma kararı masaya yatırılan Opera, özellikle verileri sıkıştırarak daha az veri trafiği oluşturan teknolojisi ile pek çok projenin fikir babası olmuştu. Opera şimdi bu özelliği MIUI 7 arayüzüne getiriyor.
Xiaomi tarafından yapılan açıklamada Opera'nın yardımını alınarak MIUI 7 arayüzündeki uygulamaların hücresel veri kullanımında tasarruf yapılmasının amaçlandığı ifade edildi.
MIUI 7 arayüzündeki MIUI Data Saver özelliği Opera'nın Opera Max veri yönetimi uygulamasını temel alıyor ve devreye sokulduğu zaman uygulamaların veri trafiğini sıkıştırarak tasarruf etmesini sağlıyor. Ayrıca Netflix ve YouTube uygulamaları da bu özellikten faydalanabiliyor.
Yapılan ölçümlerde 10MB boyutundaki bir video Data Saver özelliği ile 3MB boyutuna kadar indirilebiliyor. Ayrıca arka planda veri trafiğine sebep olan bir uygulama varsa bu da kapatılabiliyor. Böylece kullanım süresine olumlu katkı yapılıyor.
Dün itibariyle Xiaomi, MIUI 7 arayüzünün Çin'den sonra uluslararası lansmanını da gerçekleştirdi. MIUI 7 arayüzü Çin'deki Mi 2, Mi 2S, Mi 2A, Mi 3, Mi 4, Mi Note ve Redmi Note modellerine verilmeye başlandı. Uluslararası versiyonlara da önümüzdeki günlerden itibaren dağıtıma başlayacak.

Kaynak:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Çok güzel bir haber. Türkiyedeki internet ve miui kullananlar için süper olacaktır. Sabırsızlıkla bekliyoruz..Hersey Çok Güzel Olacak ;)

Sent from my HM NOTE 1TD using Tapatalk

paclix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
paclix
Konular
15
Haber için teşekkürler.
Miui v7 ile MiBand entegrasyonu arttı gibi bir şeyler görmüştüm ama bunun hakkında bilgi yok henüz sanırım.

Üst Alt