Haber Xiaomi ve Microsoft'tan ortaklık kararı...

Çin’in bir numaralı, dünyasının ise en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Xiaomi ve yazılım devi Microsoft arasında çapraz patent anlaşması imzalandı.

Resmen Duyuruldu!

Microsoft ve Xiaomi arasındaki ortaklık ile ilgili bilgilendirme Xiaomi Başkan Yardımcısı Hugo Barra tarafından yapılırken, Microsoft’un resmi sitesinden yaptığı yazılı bir açıklama ile anlaşmayı duyurdu.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Konuyla ilgili ortaklık açıklaması yapıolsa da anlaşmanın tüm detayları aktarılmamış durumda. Microsoft ve Xiaomi arasındaki anlaşma ile ilgili gündeme gelen iddialarda ise Xiaomi tarafından yapılacak yeni üretimlerde Microsoft Office ve Skype uygulamalarının yüklü olarak kullanıcılara ulaştırılacağı belirtildi. Bu bakımdan Microsoft uygulamaların telefonlarda yer alması adına bir ortaklık çalışmasına gitmiş olabilmesi oldukça yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

Microsoft ve Xiaomi arasında yapılan ortaklığın bir benzeri geçtiğimiz yıllarda Samsung'la da yapılmıştı. Samsung'un pek çok modelinde Microsoft ile yapılan ortaklık doğrultusunda uygulamalar telefonda yüklü olarak satışa çıkarılmıştı.

Microsoft'un Windows 10'u geliştirmek adına ortaklık dahilinde bu işletim sisteminin kullanılmasını da istemesi konuşulanlar arasında yer alıyor.

kaynak:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Microsoft'un haberinin linkini de ekleyelim.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CeKoCu_

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aptal Adam
Cihazım
Mİ 5 , Mİ9 SE
Meslek
Danışman
Konular
33
Beginning in September 2016, Xiaomi Android devices, including Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi Note 3 and Redmi 3, will come pre-installed with Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook and Skype applications. Specific offerings may vary by device, market and mobile operator.

El7is

Azerbaycan'dan Selam.
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
El7is
Cihazım
Note 4X SD
Meslek
Mak. Müh.
Konular
25
Şimdi anlaşıldı.
en.miui de windows işletim sistemini xiaomi tel. görmek ister misiniz diye?

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
Tam bekledigim haber , darısı mi4 gibi tüm cihazlara Windows desteğinin verilmesine , Windows yada android için seçenek olsun isteyen istediğini kullansin

Orkun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Orkun
Cihazım
Mi5
Meslek
öğrenci
Konular
14
görmek istediğimiz şey her neyse buraya en az 10 ay sonradan geleceği hatta gelip gelmeyeceği bile belli değl belki sahibinden.com çakallarından fahiş fiyata alırız

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sanıyorum bazı arkadaşlar yanlış anlamışlar yada yanlış ifade etmişler.
Windows desteği gelmiyor. Xiaomi ürettiği telefonlara Microsoft uygulamalarının Android sürümlerini de entegre ederek piyasaya sunacak. Yanı telefonu kutusundan çıkartıp elinize alıp açtığınızda ana sayfada Office uygulamalarını ve Skype'yi de göreceksiniz.
Anti parantez olarak zaten Mi4 ve MiPad 2 için win10 işletim sistemini sunduklarını hatırlatalım.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Microsoft nereye elini soksa mundar ediyor skype gayet güzel sorunsuz bir programdı aldı onu tabiri caizse içine etti. Windows da reklam cıkıyor koskoca windows reklam koyuyor uygulamaya bu kadarına pes. Mac sürümünde niye yok o reklam windowsda niye var insan kendi işletim sistemine ayrıcalık yapar..... Diğer bir husus uygulamayı acmadan mesaj gelmiyor skype da iphone da dahil olmak üzere hepsinde kronik sorun. Koca windows bunu yapamıyor mu. Ardından dosya gönderimlerinde 3ün 5in hesabını yapıyor. Sunucuları cıtkırıldım heralde hiç sunucusunu yormuyor. microsoft olmaz şimdi ne hakla skype i ön yüklü satacaklar yaptığın uygulama o kadar kaliteli mi ? sen yıllardır msn ile vardın mobil piyasaya girsen tekeldin ancak şimdi whatsapp telegram icq gerçekten harika. Hanzo gibi politika izleyip mobili sallamadılar böyle oldu. 2-3 yıl önce sitelere %80 %20 desktop mobil oranı varken şimdi tam tersi koca microsoft bunu göremediyse isterse tüm telefonlara yüklü göndersin 5 para etmez. Niye bu kadar atar yaptım bilmiyorum ama işim dolayısıyla skype aktif kullanmak zorundayım ve inanılmaz doldum sinirden sizleri de rahatsız ettim kusura bakmayın.

erhan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
mi 4, mi 5S
Konular
54
Yav arkadaş yüklü gelse ne gelmese ne lazim olan 3 dk de zaten indiriyor.

Üst Alt