Yardım Xiaomi telefonum arama almıyor

Nardiyos

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Memed
Cihazım
xiaomi
Konular
1
Xiaomi marka telefonum sık sık arama alamadığı oluyor birisi beni aradığında eğer netim açıksa internet direk G ye düşüyor ve telefona ne çağrı ne bildirim hiç bir şey gelmiyor karşı tarafında hiç bir şey demeden direk yüzüne kapatiyor

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Volte servisi aktif olmadığı için bu sorunu yaşıyorsun. 4,5G üzerinden sesli görüşme için VOLTE şarttır. Volte özelliği yoksa her gelen giden aramada çağrı sırasında şebeke 3G veya 2G ye düşer. Bu değişim hem gecikme yaratır, hem pil tüketimini arttırır hem de ulaşılamama sorunlarına yol açar.

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
kafeinsiz, volte çıkalı kac yıl oldu ki? Kaldıki piyasadaki birçok cihaz hatta operatörün volteden haberi yok. Yıllarca volte olmadan kullandık. Ne 2gsi ne 3gsi. Keşke oyle bir şey olsaydı da bunun için miuiproya para vermese idik.
Kaldı ki 4.5 g çekiyorsa ve bu yüzden hat 3 hafta 2g ye düşüyorsa bunların daha iyi çekmesi gerekmez mi? Çekmeyen bandda ulaşılamaması, ceken bandda ulaşılması gerekmez mi?
Bende var volte, sagolsun telekom 10 aramanın ikisinde volte bağlanıyor. Aradım ulaşamadım diyen olmadı daha.
Arkadaşın sorunu belli. Muhtemelen imei repair var.
İlk kez duyuyorum 4.5 g için volte şartını. Bu şartı telekom bilmiyor ama. :)

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
kafeinsiz, volte çıkalı kac yıl oldu ki? Kaldıki piyasadaki birçok cihaz hatta operatörün volteden haberi yok. Yıllarca volte olmadan kullandık. Ne 2gsi ne 3gsi. Keşke oyle bir şey olsaydı da bunun için miuiproya para vermese idik.
Kaldı ki 4.5 g çekiyorsa ve bu yüzden hat 3 hafta 2g ye düşüyorsa bunların daha iyi çekmesi gerekmez mi? Çekmeyen bandda ulaşılamaması, ceken bandda ulaşılması gerekmez mi?
Bende var volte, sagolsun telekom 10 aramanın ikisinde volte bağlanıyor. Aradım ulaşamadım diyen olmadı daha.
Arkadaşın sorunu belli. Muhtemelen imei repair var.
İlk kez duyuyorum 4.5 g için volte şartını. Bu şartı telekom bilmiyor ama. :)

VOLTE = Voice Over LTE :)

Volte olmadan 4G ağları üzerinden çağrı yapamazsınız. Siz VOLTE'nin ne olduğunu düşünmüştünüz?

Xiaomi marka telefonum sık sık arama alamadığı oluyor birisi beni aradığında eğer netim açıksa internet direk G ye düşüyor ve telefona ne çağrı ne bildirim hiç bir şey gelmiyor karşı tarafında hiç bir şey demeden direk yüzüne kapatiyor

Diğer yandan Volte aktif olmadığında çağrı geldiğinde 3G'ye düşmesi son derece doğal fakat 3G üzerinden çağrı alamamak son derece anormal. Eğer cihaz IMEI tamirli ise ben de tekrar IMEI tamiri yaptırmanızı tavsiye ederim.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Baseband problemi mevcut gibi duruyor. IMEI tamiri yapılması gerekli..

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hasan hocamız yazmış zaten ama bana da IMEI ile ilgili sorun gibi geldi. VoLTE aktif olmasa bile böyle olmamalı durum.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Volte kullanmak zorunlu değil ki ama. Volte Kapalıyken arama yapıldığında/alındığında internet h+ düşer ama yine de görüşme yapılır.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Volte kullanmak zorunlu değil ki ama. Volte Kapalıyken arama yapıldığında/alındığında internet h+ düşer ama yine de görüşme yapılır.
Muhtemelen söylediğiniz gibi repair kaynaklı bir sorun da olabilir. Arkadaş tam bilgi vermediği için tahmin yürütüyoruz sadece. Mesela bazı kırsal bölgelerde 3G şebekesi hiç yok ama 4,5G şebekesi mevcut. Örneği bizim köy. 4,5G ve 2G var sadece 3G baz istasyonunu unuttular.
Bölgede 3G şebekesi yoksa 2G bağlantıya düştüğü an internet kopar zaten. Bölgede 3G şebekesi varsa söylediğiniz gibi olması kesin gibi bir şeydir.

Safranbeg sahi kaç yıl oldu volte çıkalı?
Okuyun, araştırın, öğrenin.

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Senden öğrenecek tek şey, insanları iğneleme, irite etme.
Köy çukurda bir yer herhalde. Pek çekmiyor. :)

Nardiyos

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Memed
Cihazım
xiaomi
Konular
1
Sevgili arkadaşlar birçok kişi konuma cevap yazmış hepinize çok kez teşekkür ederim.
Öncelikle volte kapalı veya açık sorun aynı devam ediyor denedim ikisinide.
IMEI kaynaklı diyen arkadaşlarım e devlet IMEI üzerinden sorguladim IMEI herhangi bir sorun yok IMEI Türkiye telefonum üstüne kayitli ben sorunu telefon üzerinde üretim hatası olarak düşünüyorum.

Üst Alt