Xiaomi telefonların SAR değeri

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
Arkadaşlar malum, hızla gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren radyasyon, günümüzün en büyük sorunlarından birisi. Hayatın hemen her alanında radyasyona maruz kalıyoruz: :@Ray arama cihazlarından geçerken, röntgen, MR, Ultrason çektirirken, baz istasyonlarının yaydığı dalgalara maruz kalırken vs... Ama sanırım bunlardan en önemlisi, cep telefonlarından vücudumuza yayılan radyasyon. Cep telefonlarının yaydıkları radyasyon oranı (SAR değeri) ne kadar küçük olsa da, telefonun, günün neredeyse 18 saati elimizde/cebimizde/çantamızda olduğunu düşündüğümüzde, bizleri maruz bıraktığı radyasyon değeri bir hayli önemli hale geliyor. Durum böyle olunca ben de akıllı telefonlardaki SAR (radyoaktif dalga yayılım) değerlerini bir incelemek istedim. Elbette böylesi bir incelemeyi yaparken, firmaların beyan ettikleri değerleri baz aldım. İnceleme sonucunda gördüğüm kadarıyla, Xiaomi marka telefonların SAR değerleri bana biraz yüksek geldi. Zira uzmanların üzerinde hemfikir olduğu konu, SAR değerinin maksimum 1.00W/kg olması gerektiği şeklinde. Ancak yasal olarak bu limit maksimum 2.00W/kg olarak kabul edilmiştir. Gelelim çeşitli akıllı telefonların SAR değerlerine:

Nokia Lumia 820
1.28W/kg

Nokia Lumia 520
1.09W/kg

HTC One
0.86W/kg

Sony Xperia Z1
0.77W/kg

Nexus 4
0.55W/kg

Samsung Galaxy S4
0.33W/kg

Samsung Galaxy Note 2
0.17W/kg

Olaya Xiaomi ve Apple markaları çerçevesinde baktığımızda ise durum şöyle: (Apple'ın EU ölçümlerini baz alın lütfen çünkü Xiaomi'nin sadece EU ölçümleri mevcut.)

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Sanırım Xiaomi'nin bu konuda biraz atak yapması gerekiyor. Hele de 4G teknolojisine geçilmiş bir dünyada, bu değerler çok daha önem kazanıyor. Sizin fikriniz nedir?

NOT: Telefonların SAR değerlerini merak edenler   bakabilirler ya da doğrudan telefonların kendi sitelerindeki bilgilerden yararlanabilirler...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Samsung eskiden yani Galaxy S zamanında bu konuda oldukça iyiydi. S4 ve Note2 de de sürdürmüş. Xiaomi bu konuda oldukça geride kalmış. Tercihlerin etkileyen faktörlerden de birisi bu SAR değeri.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
Cvp: Xiaomi telefonların SAR değeri

SAR değeri veya etkileri konusunda bir bilgim yok ve arkadaşlarımız bazı değerleri paylaşmış cihaz ve modellere göre...
ama şu çok dikkatimi çekti benim konu ile ilgli de olabilir

redmi note kullandığım dönemde uzun süren konuşmalarda rahatsız oluyordum. hafif bir baş ve kulak ağrısı ile cihazın kendi ağırlığı baya bir rahatsız edici olabiliyordu.
şuan red rice mtk serisini kullanıyorum. 1 saat bile süren konuşmada bahsettiğim baş ve kulak çevresindeki ağrı olmadığını fark ettim.

kişisel tecrübemi paylaşmak istedim sadece

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

@TosunPASA telefonlarla konuşmanın ardından yaşanan baş ağrıları, telefonların yaydıkları radyo aktif dalgaların, bizler üzerinde yarattıkları ve en açık şekilde görülebilen etkilerinden bir tanesi. Ben şahsen 2 dakikadan daha fazla sürecek konuşmalar için kablolu kulaklık kullanılmasını öneriyorum ve kendim de böyle yapıyorum. Doğrudur, telefonu kablolu kulaklıkla kullansak dahi, bu esnada telefon elimizde/cebimizde olsa dahi vücudumuza radyasyon vermeye devam eder. Ancak el/bacak, karın bölgelerimize yönelik düşük radyoaktif dalga saldırıları, kısa vadede çok ciddi bir risk yaratmazlar. Buna karşın kalp, beyin, kulak (denge, duyu vs ile doğrudan ilintili bir organ olmasından ötürü) gibi organlarımıza yönelik radyo-aktif saldırılar daha derin etkilere yol açarlar. Örneğin kalp krizlerine, kalp atışlarında düzensizliklere vs. Ama bu organlar içerisinde de özellikle beynimizi, telefonlardan ve benzeri radyasyon yayan cihazlardan (WIFI cihazları, baz istasyonları vs) korumak şart. Zira beyin hücreleri kendisini yenileyemezler, özellikle de öğrendiğimiz tüm bilgilerin depolandığı nöronlar... Bu nedenle tavsiyem, kablolu kulaklık kullanılmasıdır. Elbette telefon firmalarının da SAR değerlerini düşürmeleri şart...

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92

bu manyetik dalga ve alan etkisi konusunu ben meslek lisesinde okurken az çok teorik bir bilgi ile öğrenmiş idim
yüksek frekans lar ile demir/çeliğin eritilmesi vs özel üretim metodları var. ayrıca elektrik şalt merkezleri ve trafo yakınında durmanın vucud da ilk belirgin etkisi ani ve belirsiz vucud halsizliği ve şiddetli baş ağrısı şeklinde gözükmesi.

insanlarımız bu olayı cep tlf ları ve baz istasyon kurulmaları ile haberdar oldu veya oluyor. ve manyetik sorunun da sadece cep tlf sinyallerinden ibaret olduğunu sanıyor

halbuki evimizi aydınlatan elektrik direkleri başta olmak üzere her iletim hattının kendince bir manyetik alan değeri var. dolayısı ile bu biyolojik yapıya kendi çapında etkisi var.
tv yayınları vs vs.

insanların o kadarcık sinyalden ne olacak ki.. demeleri hem kendi hemde diğer insanların uzun vade de canlarını riske atmaları baya garip bir olay.
hayat çok ucuzmuş gibi. kendi hasta olana kadar kimsenin sağlığına dikkat etmez. kendi hasta olunca da dünyada tek o rahatsızlığı çeken kendisi gibi veya diğerlerine verdiği sorunları görmezden gelir
50 yıllık bir hayatda bu sar değerleri çok fazla bir etkisi olmayabilir ama 500 yıllık bir zaman diliminde bakıldığında 10. nesilde biyolojik sorunların uç noktalarda olduğu görülür. tabiki teknoloji ve korunmanın aynı değerde kaldığı durumda.

ne olursa olsun. kişi öncelik kendi sağlığını riske edecek olaylardan korunmaya ve çevresine de açıklamaya başladığı anda o sorunun büyük bir kısmı halledilmiş olacaktır

sağlıklı ve sorunsuz bir yaşam dileği ile

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Mi4i'nin de SAR değeri: SAR Value 1.290 W/Kg

madmax59

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Semih
Cihazım
redmi note 2
Konular
11
konu eski ama bende bulduğum resmi sar değerlerini paylaşayım bunlar xiaomi'nin sertifika değerleri

redmi note 3
mi 4
redmi 2

osmaniye080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
redmi note 3
Meslek
serbest meslek
Konular
52
güzel paylaşım teşekkürler :)
konu eski ama bende bulduğum resmi sar değerlerini paylaşayım bunlar xiaomi'nin sertifika değerleri

redmi note 3
mi 4
redmi 2

fthdgnr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
fatih
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
0
Mi 5 değeri 1,5 w\kg ama bunun 2 hat aktif olduğu zaman olduğunu söylüyorlar. Sar hakkında tam bi bilgim yok ama hatların çekmesiyle alakalı birşey ise bu türktelekom çekmek için daha çok zorlandığına göre tt kullanıcıları daha fazla radyoaktif dalgaya maruz kalıyor ???? Mi5 in tek hatta ki sar değerini bilen varsa bizi bilgilendireblirmi?

Üst Alt