Yardım Xiaomi Telefonlar ve Snapdragon/Mtk

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
a12_CrDroid OS v8.1
Telefon Modeli
Mi Max 3
Bootloader Kilidi
Açık
Merak ettim, sorayım dedim. Xiaomi' nin çıkardığı tüm telefonlar Snapdragon' mu, yoksa içinde MTK olanlarda var mıdır ? Eğer tamamı Snapdragon ise neden MTK tercih edilmemiştir ? Bu konuda bilgisi olanların cevaplaması memnun edecektir.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Modele göre değişiyor. Genellikle Redmi serisi MTK işlemci kullanabiliyor. Mi serisi cihazlar çoğunlukla SD işlemci ile gelir. Son zamanlarda Mi 11T MTK işlemci kullandı sadece. Xiaomi genellikle SD tercih ediyor çünkü Android için en iyisi bu. Çoğunlukla amiral gemisi modellere en güncel SD işlemciyi ilk kullanan Xiaomi oluyor.

Oyla:

Nejomi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Modele göre değişiyor. Genellikle Redmi serisi MTK işlemci kullanabiliyor. Mi serisi cihazlar çoğunlukla SD işlemci ile gelir. Son zamanlarda Mi 11T MTK işlemci kullandı sadece. Xiaomi genellikle SD tercih ediyor çünkü Android için en iyisi bu. Çoğunlukla amiral gemisi modellere en güncel SD işlemciyi ilk kullanan Xiaomi oluyor.
Yıllardır Mi Max 2 ve Mi Max 3 kullandığım için diğer telefonların özelliklerini doğrusu hiç merak etmemiştim. Halende kullanıyorum zaten. Ancak imei hangi halllerde silinir, hangi hallerde silinmez konusu forumda gündeme gelince, telefonun SD veya MTK olmasının imei silinmesi konusunda önemli bir özellik olduğu gündeme geldi. Forumda bir katılımcı MTK özellikli telefonların SD telefonlar gibi imei kaybı yaşamayacağını iddia etti, bu yüzden konuyu burada açma gereğini duydum...Eğer bu iddia doğru ise, MTK telefonlar neden imei kaybı yaşamıyorlar, gerçekten bilmek isterdim...

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Yıllardır Mi Max 2 ve Mi Max 3 kullandığım için diğer telefonların özelliklerini doğrusu hiç merak etmemiştim. Halende kullanıyorum zaten. Ancak imei hangi halllerde silinir, hangi hallerde silinmez konusu forumda gündeme gelince, telefonun SD veya MTK olmasının imei silinmesi konusunda önemli bir özellik olduğu gündeme geldi. Forumda bir katılımcı MTK özellikli telefonların SD telefonlar gibi imei kaybı yaşamayacağını iddia etti, bu yüzden konuyu burada açma gereğini duydum...Eğer bu iddia doğru ise, MTK telefonlar neden imei kaybı yaşamıyorlar, gerçekten bilmek isterdim...
xiaomi üzerinden konuşursak arkadaşın söyledigine bir miktar dogru diyebilirim ama genel korumasız olan olanlarda öyle birşey görmedim misal oneplus kullanıyorum imei gitmesi sıfırlama vs öyle birşey olmuyor aynı mtk gibi hatta mtk işlemcilerde full wipe yapılırsa sp tool üzerinden herşey gidebiliyor ama sd işlemcilerde öyle birşey mevcut degil "biraz boş bir yorum oldu "

Oyla:
Üst Alt