Yardım Xiaomi sim etkinleştirme sorunu

emreglgl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
ÖGRENCİ
Konular
27
Merhaba bende mobil veri açıkken birden gidiyor sim etkinleştiriliyor diye bi bildirim geliyor oda olmuyor hat sürekli gidip geliyor mesaj ücreti kesiyor felan yok mu çözümü telefonla konuşurken gidiyor bazen

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Cihazı bul kapatın

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ismailhakkiii

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismail hakkı
Cihazım
mi 9
Konular
8
Uygulama ayarlarına girin sım etkinleştirme uygulamasının SMS iznini iptal edin bildirim içinde bildirimleri kapatın

Oyla:

cngzkyz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz Akyaz
Cihazım
MI 6
Meslek
Yazılımcı
Konular
2
Mobil hattı Türk Telekom iken bende de aynı sıkıntı vardı. Turkcell e hattımı taşıdıktan sonra ilk mesajdan sonra etkinleşti.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ana Başlık - Sıkça Sorulan Sorular

Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.

Oyla:

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45

Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.
Cantara hocam şu anda ben hepsini off yaptim ve Sync Off gosteriyor Mi cloud. Yani sim framework artik calismicakmi arka planda falan ?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Oyla:

emreglgl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
ÖGRENCİ
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hocam teşekkür ederim öncelikle cevap için bunları yaptım tamam sms ücreti kesilme durumunud felan hallettim ama mobil veri kullanamıyorum aosp roma geçtim hallolur belki diye hepsinde yine mobil veri açtıgım zaman hat gidiyor sonra telefon reset atıyor kendine

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cantara hocam şu anda ben hepsini off yaptim ve Sync Off gosteriyor Mi cloud. Yani sim framework artik calismicakmi arka planda falan ?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

SIm Framework farklı işlevleri olan işlem hocam burada verdiğim yönerge sadece Mi Cloud üzerindeki SIM kontrolünü kapatıyor.

Hocam teşekkür ederim öncelikle cevap için bunları yaptım tamam sms ücreti kesilme durumunud felan hallettim ama mobil veri kullanamıyorum aosp roma geçtim hallolur belki diye hepsinde yine mobil veri açtıgım zaman hat gidiyor sonra telefon reset atıyor kendine

Mobil veri kullanımınız ile alıntıladığınız mesajımda belirttiğim işlemlerin bir ilgisi yoktur hocam. Sorununuz farklı bir nedenden kaynaklı olmalı.

Oyla:

emreglgl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
ÖGRENCİ
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SIm Framework farklı işlevleri olan işlem hocam burada verdiğim yönerge sadece Mi Cloud üzerindeki SIM kontrolünü kapatıyor.

Mobil veri kullanımınız ile alıntıladığınız mesajımda belirttiğim işlemlerin bir ilgisi yoktur hocam. Sorununuz farklı bir nedenden kaynaklı olmalı.
Hocam daha dikkatli okudum yaptım tamamen cihazı bu açınca gitmemeye başladı teşekkür ederim yani sms gitmiyor para kesilmiyor sadece bildirim geliyor onuda kapattım bişey yokmuş gibi normal devam ediyorum şuan internettede sıkıntı yok adamsınız

Oyla:
Üst Alt