Sohbet Xiaomi,Samsung,Huawei ve diğerleri

Sizce Markaların yaptığı doğru mu?

• Yanlış

Oy: 8 80,0%
  • Doğru

Oy: 2 20,0%

• Kullanılan toplam oy
    10

Hakan Ali Hasan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
15
Herkese selamlar miui forum türkiye sakinleri benim sormak yani tartışmak istediğim konu şu neden bir telefon üreticisi yılda 20 model piyasaya sürerki ? Haa her bütçeye hitap etsin diye diyebilirsiniz ama örnek vereyim mesela redmi 8 redmi 8a redmi note8 vs. Bunlar aynı serinin cihazları ve birinin kamerası iyi ekranı pili kötü birinin ekranı kamerası iyi pili kötü vede fiyatları hemen hemen yakın birbirine onu geçtim xiaomi markasının başka modelleride birbirine yakın.Yani demem o ki senede 20 model çıkaracağına piyasayı çöplük haline getireceğine neden 5 veya 6 model çıkarmıyosun ki ? Bu sadece xiaomi değil samsung,huawei ve diğerlinin de yaptığı birşey

tapatalk3410

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
13
Herkese selamlar miui forum türkiye sakinleri benim sormak yani tartışmak istediğim konu şu neden bir telefon üreticisi yılda 20 model piyasaya sürerki ? Haa her bütçeye hitap etsin diye diyebilirsiniz ama örnek vereyim mesela redmi 8 redmi 8a redmi note8 vs. Bunlar aynı serinin cihazları ve birinin kamerası iyi ekranı pili kötü birinin ekranı kamerası iyi pili kötü vede fiyatları hemen hemen yakın birbirine onu geçtim xiaomi markasının başka modelleride birbirine yakın.Yani demem o ki senede 20 model çıkaracağına piyasayı çöplük haline getireceğine neden 5 veya 6 model çıkarmıyosun ki ? Bu sadece xiaomi değil samsung,huawei ve diğerlinin de yaptığı birşey
insanlarin kafasını karıştırarak, cok çeşit cikararak bi sekilde bi cihaza yonlendirmek. seçenek cok olursa bi yerden yakalıyor. az olursa adam bakıyo modellere tamam diyip baska markalara yonlenebilir bence

Karadelikten ses dalgaları kullanılarak gönderildi.

Hakan Ali Hasan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
insanlarin kafasını karıştırarak, cok çeşit cikararak bi sekilde bi cihaza yonlendirmek. seçenek cok olursa bi yerden yakalıyor. az olursa adam bakıyo modellere tamam diyip baska markalara yonlenebilir bence

Karadelikten ses dalgaları kullanılarak gönderildi.
Dediğin doğru olabilir hocam ama peki ya sonra ? Miui güncellemesi çıkıyor mesela miui 12 üst seviye cihazlar hemen alıyor alt seviye cihazlar 5 ay sonra alıyor demem o ki senede 3 seviyede cihaz cıkarsınlar örnek alt seviye iki tane orta seviye iki tane üst seviye iki tane yeterde artar bile benim görüşüm hem destek olarakta çok beklemez kullanıcılar yine iphone gibi anında bütün cihazlar almaz ama en azından süresi kısalır

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Bu konuda samsungun eline kimse su dökemez çıkardığı modellere bakar mısın
A10, A20, A30 A40, A50, A70 bide bunların sonuna S harfi ekleyip çıkarıyor
A10s, A20s, A30s A40s, A50s, A70s yetermi yetmezz birde 0 ları 1 yapıp yeniden telefon çıkarıyor
A11, A21, A31, A41, A51, A71 sonra yine bu serininde sonuna S harfi ekleyip piyasaya cihaz sürüyor.
Galaxy M serisini J serisini saymaya hiç gerek yok gerçekten bi marka bu kadar aptal olur diyorum.

Hakan Ali Hasan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
15
Bu konuda samsungun eline kimse su dökemez çıkardığı modellere bakar mısın
A10, A20, A30 A40, A50, A70 bide bunların sonuna S harfi ekleyip çıkarıyor
A10s, A20s, A30s A40s, A50s, A70s yetermi yetmezz birde 0 ları 1 yapıp yeniden telefon çıkarıyor
A11, A21, A31, A41, A51, A71 sonra yine bu serininde sonuna S harfi ekleyip piyasaya cihaz sürüyor.
Galaxy M serisini J serisini saymaya hiç gerek yok gerçekten bi marka bu kadar aptal olur diyorum.
Aman hocam aman samsung zaten piyasanın çöp lideri telefonları ne yalan söyleyim hoşuma gidiyor vicdansızın arayüz vs. Ama gel gelelim model sayısına beni benden alıyor vallahi<3

erginsevdi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ergin sevdi
Cihazım
Xiaomi redmi no
Konular
28
iPhone gibi olması lazım adamlar tek seri yapıyor ve kalite kokuyor kafa karışıklığına gerek yok herkes bütçesine göre alsin diyor

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Aman hocam aman samsung zaten piyasanın çöp lideri telefonları ne yalan söyleyim hoşuma gidiyor vicdansızın arayüz vs. Ama gel gelelim model sayısına beni benden alıyor vallahi<3
Samsung bölümü geçmek için bütün tuşlara basan çocuk gibi haha-- amerika pazarına snapdragonla giriyor bizim ülkeye exynos iteliyor birde mediatek kullandığı modeller var facia telefonculara allah sabır versin bu kadar modele adapte olup işini yapmakta zor. xiaomi bi dönem apple yolunda ilerliyodu telefonlarını apple ile karşılaştırırdı artık samsung olma yolunda ilerliyor fazla telefon çıkarmaya başladı ve artık cihazlarını samsung ve huawei ile kıyaslıyor.

Hakan Ali Hasan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
15
iPhone gibi olması lazım adamlar tek seri yapıyor ve kalite kokuyor kafa karışıklığına gerek yok herkes bütçesine göre alsin diyor
Aynen hocam olması gereken bencede o
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Samsung bölümü geçmek için bütün tuşlara basan çocuk gibi haha-- amerika pazarına snapdragonla giriyor bizim ülkeye exynos iteliyor birde mediatek kullandığı modeller var facia telefonculara allah sabır versin bu kadar modele adapte olup işini yapmakta zor. xiaomi bi dönem apple yolunda ilerliyodu telefonlarını apple ile karşılaştırırdı artık samsung olma yolunda ilerliyor fazla telefon çıkarmaya başladı ve artık cihazlarını samsung ve huawei ile kıyaslıyor.
Xiaominin sonuda Huawei gibi olmasın Miui arayüzünden mahrum bırakmasınlar bizi hocam ;(Dediğiniz doğru hocam saçmalamaya başladı artık firmalar

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Daha fazla cihaz satmak. Daha fazla cihaz çıkartarak her fiyat bandına sata biliyorlar. Mesela bir cihazı çıkartıyorlar. 7000 liraya. Bunun pilini küçültüp başka isimle piyasaya 6400 liraya çıkarıyor. Sonra bunun ekranını Amoled yerine LCD yapıyor. İsmini yine değiştirerek 6000 liraya piyasaya sürüyüyor. Böylelikle firma ne kadar cihaz çıkartarsa tüm fiyaq seqmentinde satış yapa biliyor. 3000 lirayada telefon oluyor, 3200 liraya da, 3300 liraya bu böyle gidiyor.

Telefon almak fikri olan adam da artık şöyle düşünmüyor yani: Benim 3400 liram var, telefonlar 3700-den başlıyor. Ben bir kaç ay bekleyeyim fiyat düşsün. Pazarda 3400 liralık telefon varsa ona yöneliyor. Böylelikle tüketiciye cebindeki fiyata uyğun cihaz sunarak elindeki parayı ala biliyor. Samsung, bu gün ilk sıradaysa amiral gemileri sebebile değil, orta ve alt segment cihazlarının çook fazla olması sebebile ilk sırada.

tolgabek

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Ben size katilmiyorum.
Misal veriyorum fotoğrafla isim yok sadece 2 gün şarj dayansın istiyorum bataryası iyi olsun istiyorum ve telefon alırken buna dikkat ederim kamera kullanmyacagim halde neden para vereyim.
Az model olması durumunda hiç kullanmadığım özelliklere para vereceğim ama bu şekilde bana en uygun telefonu almış oluyorum.
Annen veya baban için işlemcisi üst düzey bi telefona gerek duymazsin (paran varsa durum değişir)çünkü onlar için bı alo desin yeter ve face kurarsan orda takilirlar.

Bu kadar model olmasi iyi çünkü farklı isteklere göre farklı modeller var.

Üst Alt