Yardım Xiaomi Redmi Note 9 Pro Galeri ve Telefon sorunları

_gorkemyildirim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.0.1
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi Note 9 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar, yaklaşık 5-6 aydır bu modelin kullanıcısıyım. Bir kaç kişiye de aynı modelden aldirmama rağmen belirteceğim sorunlar ile sadece ben karşılaştım. Bilgisi olan yardımcı olabilir ise sevinirim.
İlk sorunlar bir üst sürüme geçildiğinde 12.5.1'te başladı. Fakat daha sonra tekrardan 12.0.1'e dönüştürüldü. Fakat sürümle beraberinde geçilen sorunlar hala devam etmektir.

1- Kamera uygulaması ile fotoğraf çekmeye kalkıştığım, fotoğrafı çekiyor fakat galeriye asla kaydetmiyor. Kamera uygulamasında sol alt tarafta galerinin önizlemesi yerinde sadece gri boş bir simge duruyor.
2- WhatsApp üzerinden ses kaydı, gif, sticker, resim, video vb. kayıtları alamıyorum ve gönderemiyorum. Görsel, gif, video, ses kaydı vb. alırken yükleme tamamlanamadı uyarısı.
Kendim ses kaydı göndermeye çalıştığım da kayıt cihazı bulunamadı, resim atmaya kalkıştığım da WhatsApptan anasayfaya ekran bir anlık siyah olup geri atması, sticker paylaşmaya kalktığımda da tekrar deneyiniz uyarısı alıyorum.
3- Başta belirttiğim sorundan dolayı başka bir uygulamadan fotoğraf kaydetmeye çalışsam da (Instagram, Tumblr, Pinterest gibi) onları da galeriye kayıt etmemektedir.
Ya da bu sorunları veya başka birşeyi screenshot almaya çalıştığımda ise yeni kayıtlar için yeterli depolama alanı yeterli değil uyarısı alıyorum.
4- Galeride ki klasörler belirli bir aradan sonra kendine yeni bir klasör açıyor. Örneğin Camera klasörü camera diye WhatsApp_73 klasörü WhatsApptan_88 diye bir klasör daha açıyor diyebilirim.
5- WhatsApp'ta ses kaydı attığım vakitten sonra herhangi bir mesaj yazıp gönder tuşuna bastığım da klavye yani gboard'ın pano kısmı yok oluyor ve tekrar gönder tuşuna bastığım da geri geliyor. Ve hani gönder tuşuna iki kere basmak zorunda kalıyorum, 2. sefer gönderiyor mesajı.

Üstte belirttiğim sorunlardan 1, 2 ve 3 numaralı olanlar aynı zamanda birbirine kordinali olmaktadır ve sürekli süreli olarak devam etmektedir. Örneğin bu sorunlar başladığın da 1-4 saat gibi süreçte kendiliğinden normale dönüyor. Ya da kendi keşfettim çözüm üzerine telefon yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Şu ana kadar ne sıklıkta bu problemlere karşılaştınız derseniz hani bazen 1 hafta olmuyor, bazen de 1-2 günde bir kendini tekrarlıyor.

4 ve 5 numaralı sorunu telefonu aldığımdan beri yaşıyorum diyebilirim.
5-6 aydır yaşadığım sorunlar bunlardır. Bir kaç yerde okudum hani Xiaomi APK sürümü yolluyor ve düzeltiyor demişler fakat bu telefonun orijinalliğini bozuyor mu yoksa güncellemeler de bir sıkıntı oluyor mu ya da bu APK sürümüne nereden ulaşacağım gibi kafamda sorular oluştu. Herhangi bir moderatör veyahut bilgisi olan kişiler yardımcı olursa sevinirim.

Ekstra olarak belirtmeyi unuttum, yaklaşık 1-2 hafta öncesinde telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım. Sorunun düzelmesini beklerken tekrar karşıma çıkmaya başladı.
2 gün evvel telefona bir de hard reset atmayı denedim. Fakat dün geceden itibaren sorunu tekrar yaşamaya başladım.

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
12.5.1 resmi sürümü geleli 10 gün oldu olmadı. Zaten beta sürüm ve her cihazda aynı şekilde çalışması beklenemez.
12.0.1 e dönüştürüldü ne demek? Ben anlamadım. Rom mu yüklediniz?
Benim tavsiyem oneos, miuimix veyahut miuipro romlar olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hiç cihaza custom rom kurdunuzmu? Diye sormuştum ama bl kapalı demişsiniz. 12.0.1 e nasıl düşürüldü hiç anlamadım.

Oyla:

Blodorn25

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
3
12.0.1 ile birlikte gelen iş modu nedeniyle galeri sorunu oluşuyor. Aynı sorun bende de vardı iş modunu silerek düzelttim.

Oyla:

Atacan28

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Atalay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
29
12.5.1 resmi sürümü geleli 10 gün oldu olmadı. Zaten beta sürüm ve her cihazda aynı şekilde çalışması beklenemez.

Hiç cihaza custom rom kurdunuzmu? Diye sormuştum ama bl kapalı demişsiniz. 12.0.1 e nasıl düşürüldü hiç anlamadım.
Yalnız note 9 pro ya 12.5 gelmedi. 9S ye geldi. Ayrıca arkadaş muhtemelen android 11 li miui 12.0.1 e yükseltmiş cihazı. Android sürümü 11 olunca miui sürümü başa dönüyor zaten bu normal birşey. Şu an note 9 pro en son miui 12.0.4 te android 11 li. Dediğim gibi miui 12.5 daha yayınlanmadı

Oyla:

_gorkemyildirim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Yalnız note 9 pro ya 12.5 gelmedi. 9S ye geldi. Ayrıca arkadaş muhtemelen android 11 li miui 12.0.1 e yükseltmiş cihazı. Android sürümü 11 olunca miui sürümü başa dönüyor zaten bu normal birşey. Şu an note 9 pro en son miui 12.0.4 te android 11 li. Dediğim gibi miui 12.5 daha yayınlanmadı

Rom atılı değil. Sanırım sürümleri karıştırmış olabilirim. Tam hatırladığım kadarıyla son sürüme geçtiğinde bu sorunlar ile karşılaşmış olarak hatırlıyorum. Hani güncel olarak şuan mevcut olan sürümde de devam etmekte bu problemler.

12.0.1 ile birlikte gelen iş modu nedeniyle galeri sorunu oluşuyor. Aynı sorun bende de vardı iş modunu silerek düzelttim.
Bahsettiğiniz gibi genel olarak iş modundan dolayı mı olmakta yoksa hani aktif olduğu zamanlarda mı rasladınız bu tip galeri sorunlarına?

Oyla:

Blodorn25

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
3
Rom atılı değil. Sanırım sürümleri karıştırmış olabilirim. Tam hatırladığım kadarıyla son sürüme geçtiğinde bu sorunlar ile karşılaşmış olarak hatırlıyorum. Hani güncel olarak şuan mevcut olan sürümde de devam etmekte bu problemler.

Bahsettiğiniz gibi genel olarak iş modundan dolayı mı olmakta yoksa hani aktif olduğu zamanlarda mı rasladınız bu tip galeri sorunlarına?
Direk iş modundan dolayı oluyor. Bu modu kaldırıp cihazı yeniden başlatın düzelir.

Oyla:

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Miui12.5 geleli bir haftayı geçti benim bildiğim.

Oyla:

Atacan28

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Atalay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
29
Tamamda bu global değil, EU ölan. Arkadaş Global olandan bahsediyor

Ve herhalde attığınız linkteki haberi okumamuşsınız. Ordaki ayrıca beta sürüm, yani daha herkese dağıtılmamıışş olan test sürümü. Ki link bile yok farkındaysan. Eğer çıkmış olsaydı bu forumda anında paylaşılırdı zaten.

Son düzenleme:
Oyla:

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Atacan28, evet öğrenmem gereken çok şey var. Arada böyle aydınlatıyoruz işte.
Forum gide gide sonunda bu hale geldi. Birisine yardım etmekten ikrah ediyor insan. Şimdi daha iyi anlıyorum neden yardım konularına pek cevap verilmek istenmediğini.

Oyla:
Üst Alt