- Adım
- Özgür
- Cihazım
- Redmi Note 9
- Konular
- 1
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- MIUI Global V12.5.3 Kararlı
- Telefon Modeli
- Redmi Note 9
- Bootloader Kilidi
- Bilmiyorum
Merhaba, Ağustos 2020'de bir Redmi Note 9 cihaz satın aldım (3GB RAM 64 GB ROM). O zamandan beri aktif olarak kullanmaktayım fakat aldığım ilk aylardan beri kasılma ve donma sorunları var. Başlarda güncellemelerle düzeleceğini düşündüm fakat son zamanlarda daha beter hale geldi. Çentik ayarı, geliştirici seçeneklerinden hw bindirmelerini devre dışı bırakma, hard reset gibi bütün seçenekleri denedim hepsi kısa bir süre için geçici çözüm olsa da hiçbiri kalıcı çözüm olamadı. Telefonda Instagram'da rahat rahat gezinmek bile neredeyse imkansız. Yolda telefonu Bluetooth ile arabaya bağlayıp müzik açıyorum bir yandan da navigasyonu açıyorum bazen öyle noktalarda kilitlenip kalıyor ki şarkı duruyor garip sesler geliyor ve haritalar kesinlikle kullanılamaz hale geliyor yolun ortasında zorda kalıyorum en az 4-5 dakikada anca kendine geliyor telefon. PUBG gibi oyunları oynamayı elbette beklemiyordum fakat en basit oyunlarda takılması ve hatta kendi kamerasına girerken bile bazen "kamera hatası" şeklinde uyarılar vermesi ve kameranın aşırı derecede kasması beni gerçekten çileden çıkma noktasına getirdi. Aldığım zamandan beri idare ediyorum ancak o zamanın parasıyla 2500 lira verdiğim bir telefon böyle olmamalı. Telefonu da çok övdükleri için almıştım fakat sonradan Note 9 serisinin kusurlu ve problemli bir seri olduğunu öğrendim. Babamın kullandığı Note 7 modeli bile çok daha akıcı çalışıyor.
Ek çözüm olarak insanlar Custom ROM öneriyor fakat garantisi henüz bitmedi bir yandan da elimden çıkarmak istiyorum fakat ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Ekranda hayalet ekran sorunu var. Bu sorunun telefonun ısınmasından dolayı zamanla ortaya çıktığını düşünüyorum ve bunu garantiden yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca makine sektöründe çalıştığım için metal talaşlarının teması sonucu sadece arka kapakta kılcal çizikler var onu da kendi cebimden yeni kapak taktırarak yaptırmayı düşünüyorum. Bütün bunları yaptıktan sonra da telefonu temiz şekilde garantisi bitmeden elimden çıkarmak istiyorum fakat sattıktan sonra alan kişinin elinde kasması donması sebebi ile zan altında kalır mıyım diye de tereddüt içerisindeyim. Custom ROM atmalı mıyım?
Telefonu satıp üstüne para koyarak 10-11 bin TL bandında sıfır bir iPhone 11 alasım var. Gerçekten artık bir Apple modeline geçecek kadar parayı gözden çıkaracak derecede sinirim bozuldu. İnsanların yanında bile rezil oluyorum kamerayı açıp fotoğraf çekmek bu kadar zor olmamalı. iPhone telefonların çok daha stabil çalıştığını biliyorum geçmişte 5S kullandım.
Bu konudaki düşünce ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum.
Ek çözüm olarak insanlar Custom ROM öneriyor fakat garantisi henüz bitmedi bir yandan da elimden çıkarmak istiyorum fakat ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Ekranda hayalet ekran sorunu var. Bu sorunun telefonun ısınmasından dolayı zamanla ortaya çıktığını düşünüyorum ve bunu garantiden yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca makine sektöründe çalıştığım için metal talaşlarının teması sonucu sadece arka kapakta kılcal çizikler var onu da kendi cebimden yeni kapak taktırarak yaptırmayı düşünüyorum. Bütün bunları yaptıktan sonra da telefonu temiz şekilde garantisi bitmeden elimden çıkarmak istiyorum fakat sattıktan sonra alan kişinin elinde kasması donması sebebi ile zan altında kalır mıyım diye de tereddüt içerisindeyim. Custom ROM atmalı mıyım?
Telefonu satıp üstüne para koyarak 10-11 bin TL bandında sıfır bir iPhone 11 alasım var. Gerçekten artık bir Apple modeline geçecek kadar parayı gözden çıkaracak derecede sinirim bozuldu. İnsanların yanında bile rezil oluyorum kamerayı açıp fotoğraf çekmek bu kadar zor olmamalı. iPhone telefonların çok daha stabil çalıştığını biliyorum geçmişte 5S kullandım.
Bu konudaki düşünce ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.