Yardım Xiaomi Redmi Note 9 kasıyor ve donuyor

ozgur_krblt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özgür
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global V12.5.3 Kararlı
Telefon Modeli
Redmi Note 9
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba, Ağustos 2020'de bir Redmi Note 9 cihaz satın aldım (3GB RAM 64 GB ROM). O zamandan beri aktif olarak kullanmaktayım fakat aldığım ilk aylardan beri kasılma ve donma sorunları var. Başlarda güncellemelerle düzeleceğini düşündüm fakat son zamanlarda daha beter hale geldi. Çentik ayarı, geliştirici seçeneklerinden hw bindirmelerini devre dışı bırakma, hard reset gibi bütün seçenekleri denedim hepsi kısa bir süre için geçici çözüm olsa da hiçbiri kalıcı çözüm olamadı. Telefonda Instagram'da rahat rahat gezinmek bile neredeyse imkansız. Yolda telefonu Bluetooth ile arabaya bağlayıp müzik açıyorum bir yandan da navigasyonu açıyorum bazen öyle noktalarda kilitlenip kalıyor ki şarkı duruyor garip sesler geliyor ve haritalar kesinlikle kullanılamaz hale geliyor yolun ortasında zorda kalıyorum en az 4-5 dakikada anca kendine geliyor telefon. PUBG gibi oyunları oynamayı elbette beklemiyordum fakat en basit oyunlarda takılması ve hatta kendi kamerasına girerken bile bazen "kamera hatası" şeklinde uyarılar vermesi ve kameranın aşırı derecede kasması beni gerçekten çileden çıkma noktasına getirdi. Aldığım zamandan beri idare ediyorum ancak o zamanın parasıyla 2500 lira verdiğim bir telefon böyle olmamalı. Telefonu da çok övdükleri için almıştım fakat sonradan Note 9 serisinin kusurlu ve problemli bir seri olduğunu öğrendim. Babamın kullandığı Note 7 modeli bile çok daha akıcı çalışıyor.
Ek çözüm olarak insanlar Custom ROM öneriyor fakat garantisi henüz bitmedi bir yandan da elimden çıkarmak istiyorum fakat ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Ekranda hayalet ekran sorunu var. Bu sorunun telefonun ısınmasından dolayı zamanla ortaya çıktığını düşünüyorum ve bunu garantiden yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca makine sektöründe çalıştığım için metal talaşlarının teması sonucu sadece arka kapakta kılcal çizikler var onu da kendi cebimden yeni kapak taktırarak yaptırmayı düşünüyorum. Bütün bunları yaptıktan sonra da telefonu temiz şekilde garantisi bitmeden elimden çıkarmak istiyorum fakat sattıktan sonra alan kişinin elinde kasması donması sebebi ile zan altında kalır mıyım diye de tereddüt içerisindeyim. Custom ROM atmalı mıyım?
Telefonu satıp üstüne para koyarak 10-11 bin TL bandında sıfır bir iPhone 11 alasım var. Gerçekten artık bir Apple modeline geçecek kadar parayı gözden çıkaracak derecede sinirim bozuldu. İnsanların yanında bile rezil oluyorum kamerayı açıp fotoğraf çekmek bu kadar zor olmamalı. iPhone telefonların çok daha stabil çalıştığını biliyorum geçmişte 5S kullandım.
Bu konudaki düşünce ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
12
Elinizden çıkarmak daha mantıklı olur. Satmadan önce en stabil sürüme düşürüp verirseniz bi sıkıntı olacağını sanmıyorum

Oyla:

lckdora

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
s e r
Cihazım
Mi11 Lite 5G NE
Meslek
İşsiz
Konular
26
"Mi 11 Lite 5G NE" al çok memnunum. 8+3 gb ram 11 gb ram + 256 gb depolama var

Oyla:

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Hocam şuan bile 4gb rama sahip cihazlara en düşük cihaz gözüyle bakılmaktadır.
Donma kasma olayı gayet normal şuan en kötü 6gb ve üstü cihaz tercih edilmeli Facebook WhatsApp Instagram bu 3 uygulama arka planda 1.5gb fazla ram yemekte ki diğerlerini hiç katmadim yetersiz ramdan kaynaklı bu durum

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Cihazı elden çıkarın kurtulun hantallik yavaşlık sorununu siz değil alan kişi düşünsün artık ve redmi cihazların yanından bile geçmeyin. Uygun fiyatlı xiaomi Mi serisi alınır ama yeterli bütçe varsa Samsung S serisi veya Apple almak en mantıklısı ucuz telefonlar hiç çekilmiyor çünkü.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Buradaki son release sürümü kurup öyle deneyimleyin

Oyla:

ozgur_krblt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özgür
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazı elden çıkarın kurtulun hantallik yavaşlık sorununu siz değil alan kişi düşünsün artık ve redmi cihazların yanından bile geçmeyin. Uygun fiyatlı xiaomi Mi serisi alınır ama yeterli bütçe varsa Samsung S serisi veya Apple almak en mantıklısı ucuz telefonlar hiç çekilmiyor çünkü.
Haklısınız fakat alan kişi "Bana kusurlu mal mı sattın?" gibisinden tepki vereceğini düşünüyorum fakat anladığım kadarı ile note 9 kullanıcılarının büyük bir kısmında aynı durum söz konusu. Bir daha Xiaomi markasının yanına yaklaşmam yüksek segment bir modeli almadıkça.

Oyla:

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
12
Haklısınız fakat alan kişi "Bana kusurlu mal mı sattın?" gibisinden tepki vereceğini düşünüyorum fakat anladığım kadarı ile note 9 kullanıcılarının büyük bir kısmında aynı durum söz konusu. Bir daha Xiaomi markasının yanına yaklaşmam yüksek segment bir modeli almadıkça.
Dediğim gibi telefonun çıkış sürümünü kurup verirseniz kasma donma olmaması lazım. Eğer yine donarsa donanımsal bi meseledir. Onu da belirterek fiyatı kırıp satarsınız. Patlamış telefonu satanlar bile var durumu belirttikten sonra sizden çıkar durum zaten

Oyla:

ozgur_krblt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özgür
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam şuan bile 4gb rama sahip cihazlara en düşük cihaz gözüyle bakılmaktadır.
Donma kasma olayı gayet normal şuan en kötü 6gb ve üstü cihaz tercih edilmeli Facebook WhatsApp Instagram bu 3 uygulama arka planda 1.5gb fazla ram yemekte ki diğerlerini hiç katmadim yetersiz ramdan kaynaklı bu durum
Aldığım dönemde biraz aceleye gelmişti ve açıkçası fazla para harcamak istememiştim. Xiaomi'yi öven çok fazla insan vardı. Özellikle Note 8 çok iyi falan diyorlardı. O zamanlar da Note 9 yeni çıkmıştı ve fiyatları çok yakındı. Bu nedenle bir hata yaparak Note 9 aldım 8'den daha iyidir diye düşünerek. 3GB RAM elbette az fakat gündelik basit kullanımlara gideceğini düşündüm ağır oyunlar oynama niyetim yoktu. Yani bu RAM meselesini müşteri olarak benim değil üretici olarak onların düşünmesi gerekiyor bence. Sonuçta 3GB RAM'ı olan bir cihaz üretip piyasaya satıyorsan en az 2 sene (en azından garanti bitene kadar) müşteriyi mağdur etmemesi lazım. Halbuki sıfırını alanların ilk 6 ay içinde ciddi problemler yaşadığını okuyorum forumlardan.

Bu kesinlikle ciddi bir problem. Binlerce mağdur var. Fakat bu konu hakkında yapabilecekleri tek şey eski bir sürümü telefona yüklemek. Hayalet ekran problemi de yaşıyorum. Yarın garantiye götüreceğim kesin ona da bir kılıf uydurulur ve hayalet ekranın oluşması da benim suçum olur. Telefon en basit şeylerde bile takılıp ısındığından (muhtemelen RAM ve MediaTek işlemci sebebi ile) hayalet ekran problemi oluştu. Bu da apaçık üretim hatası demek oluyor.

Sadece normal kullanımda değil insanların yanındayken de sorun yaşıyorum. Bir fotoğraf göstermek başka telefonlarda 5-10 saniyeyken bende özellikle fotoğraf Whatsapp içindeyse benim arayüz geçişlerinin kasmasını beklemem 20 saniyeyi geçiyor zaten.

Sorunun asıl kaynağının içindeki işletim sistemi yazılımından kaynaklandığını düşünüyorum. Custom ROM yükleyenler problemin geçtiğini söylüyorlar fakat onu yapmak da garantiyi bozuyor. Ayarlardan çentiği kapatmak da bir derece sorunları çözüyor fakat o da kesin çözüm değil. Birkaç uygulama açılınca iyice kafayı yiyor telefon. Garantiye götüreceğim için sıfırladım telefon çok rahatladı fakat daha önce de denediğimden biliyorum içine uygulamalarımı yükleyip biraz kullandığımda tekrar aynı şeyler olacak. Ya her hafta telefonu hard resetle sıfırlamak lazım ya da elden çıkarmak lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dediğim gibi telefonun çıkış sürümünü kurup verirseniz kasma donma olmaması lazım. Eğer yine donarsa donanımsal bi meseledir. Onu da belirterek fiyatı kırıp satarsınız. Patlamış telefonu satanlar bile var durumu belirttikten sonra sizden çıkar durum zaten
Telefonun çıkış sürümünü denedim mi bilmiyorum fakat telefonu fabrika ayarlarına sıfırladığımda ekte belirttiğim gibi bir duvar kağıdına sahip bir sürüm geliyor. O sürümde telefon en performanslı halinde zaten. Belki içi boşaldığı için de bana öyle gelmiş olabilir fakat alan kişi sürekli gelen "MIUI güncelle" uyarılarını dikkate alıp güncellerse yine problem olacak. Kimseyi de mağdur etmek istemiyorum fakat telefonun orijinalinde(yani her kullanıcıda) olan problemleri yüzünden de ölü fiyatına satmak istemiyorum. Biliyorsunuz zaten telefonların fiyatı uçtu ben de değerinin altına vermek istemiyorum haliyle. Telefonda bir donanım sıkıntısından ziyade tasarım ve işletim sistemi problemi olduğunu düşünüyorum.

Oyla:

beyazketchup

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Soner
Cihazım
Redmi note 8
Konular
2
Merhaba, Ağustos 2020'de bir Redmi Note 9 cihaz satın aldım (3GB RAM 64 GB ROM). O zamandan beri aktif olarak kullanmaktayım fakat aldığım ilk aylardan beri kasılma ve donma sorunları var. Başlarda güncellemelerle düzeleceğini düşündüm fakat son zamanlarda daha beter hale geldi. Çentik ayarı, geliştirici seçeneklerinden hw bindirmelerini devre dışı bırakma, hard reset gibi bütün seçenekleri denedim hepsi kısa bir süre için geçici çözüm olsa da hiçbiri kalıcı çözüm olamadı. Telefonda Instagram'da rahat rahat gezinmek bile neredeyse imkansız. Yolda telefonu Bluetooth ile arabaya bağlayıp müzik açıyorum bir yandan da navigasyonu açıyorum bazen öyle noktalarda kilitlenip kalıyor ki şarkı duruyor garip sesler geliyor ve haritalar kesinlikle kullanılamaz hale geliyor yolun ortasında zorda kalıyorum en az 4-5 dakikada anca kendine geliyor telefon. PUBG gibi oyunları oynamayı elbette beklemiyordum fakat en basit oyunlarda takılması ve hatta kendi kamerasına girerken bile bazen "kamera hatası" şeklinde uyarılar vermesi ve kameranın aşırı derecede kasması beni gerçekten çileden çıkma noktasına getirdi. Aldığım zamandan beri idare ediyorum ancak o zamanın parasıyla 2500 lira verdiğim bir telefon böyle olmamalı. Telefonu da çok övdükleri için almıştım fakat sonradan Note 9 serisinin kusurlu ve problemli bir seri olduğunu öğrendim. Babamın kullandığı Note 7 modeli bile çok daha akıcı çalışıyor.
Ek çözüm olarak insanlar Custom ROM öneriyor fakat garantisi henüz bitmedi bir yandan da elimden çıkarmak istiyorum fakat ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Ekranda hayalet ekran sorunu var. Bu sorunun telefonun ısınmasından dolayı zamanla ortaya çıktığını düşünüyorum ve bunu garantiden yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca makine sektöründe çalıştığım için metal talaşlarının teması sonucu sadece arka kapakta kılcal çizikler var onu da kendi cebimden yeni kapak taktırarak yaptırmayı düşünüyorum. Bütün bunları yaptıktan sonra da telefonu temiz şekilde garantisi bitmeden elimden çıkarmak istiyorum fakat sattıktan sonra alan kişinin elinde kasması donması sebebi ile zan altında kalır mıyım diye de tereddüt içerisindeyim. Custom ROM atmalı mıyım?
Telefonu satıp üstüne para koyarak 10-11 bin TL bandında sıfır bir iPhone 11 alasım var. Gerçekten artık bir Apple modeline geçecek kadar parayı gözden çıkaracak derecede sinirim bozuldu. İnsanların yanında bile rezil oluyorum kamerayı açıp fotoğraf çekmek bu kadar zor olmamalı. iPhone telefonların çok daha stabil çalıştığını biliyorum geçmişte 5S kullandım.
Bu konudaki düşünce ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Hocam bende redmi note 8 var pubg bile 60 fpste oynatıyor bence android 10 sürümüne düşürün android 11 çok hantal ben düşürünce tel rahatladı

Oyla:
Üst Alt